Relaxation day

Relaxation day

Vandaag was het een dag om te ontspannen. Het werd tijd dat ik wat bij ging slapen, alhoewel….

s'Morgens vroeg werd ik al aan het werk gezet bij Paul om zijn koinobori te installeren. Weet je niet wat een koinobori is ? Bekijk dan dit filmpje dan weet je dadelijk wat het is.

Koinobori wordt ieder jaar gedurende een jaar geïnstalleerd voor "children's day" tot de jongens volwassen zijn. Zo wordt kinderdag in Japan en Zuid-Korea op 5 mei gevierd. Ouders geven hun kinderen cadeaus en nemen ze mee op excursies naar pretparken, dierentuinen of musea.

De koinobori geeft in principe te kennen dat er jongens in huis zijn. Voor de meisjes worden er dan poppen verzameld zoals je op de foto's kan zien. Tradities zijn er om in ere te worden gehouden, maar blijkbaar nemen tradities ook af in Okayama volgens Paul, omdat er niet zoveel koinobori meer worden opgesteld.

Ik had de gelegenheid om ook even kennis te maken met zijn persoonlijke tategoi. Deze zijn van Konishi en Nagoshi. Als je het filmpje bekijkt zul je zien dat het water gefiltert wordt door bewegend bed, gevuld met helix. Ik kreeg nog wel een nieuw produkt onderhanden dat ik thuis eens ga onderzoeken en dat me wel heel interessant leek, wie weet…

In de namiddag heb ik opzoekingswerk gedaan, waar veel mensen naar gevraagd hebben. Het is echter nogal wat werk, dat zal voor morgen zijn. Ik ga niet verder op koijacht omdat ik niet te veel kwekers wil mixen, en bovendien is mijn geld ondertussen ook weeral op…ik heb misschien niet zoveel aangekocht, slechts 26 koi, maar geloof me, het zijn geen koi van 100 euro…

Ik geef iedereen de goede raad om de aangeboden koi goed te bekijken. Ze kosten geld, maar het is wel de moeite om te kijken. Ik zal morgen wat inside info weergeven over de tategoi ponds. Ik heb informatie die iedereen zeker zal interesseren.

Wat betreft de "Lucky Draw". Dit laat ik vervallen op dinsdag als ik naar huis vlieg. Op dit ogenblik zijn er geen mensen die interesse hebben, dus gaan we het anders doen, als er zich niemand aanmeld. Vanaf woensdag gaan de koi van de site, zo simpel is het.

Goede koi voor weinig geld is blijkbaar geen optie. Het zij zo…ik weet er wel raad mee...

Sunday = pick and buyday

Morgen is het zondag, (denk ik) en als het goed is zijn jullie bijna allemaal thuis. Ik heb morgen een vrije dag, en dat is misschien een mooi moment om een bijzondere actie te doen.

Ik zal vanaf morgenvroeg, dat is vermoedelijk nog bij jullie in de s'nachts, beginnen om Telkens één koi in een laatste promotiecampagne te steken. Eerst en vooral wil ik het volgende zeggen. De aangeboden koi zijn allemaal goed bevonden en beantwoorden zeker en vast aan de prijs/kwaliteit nominatie. Niet vergeten dat het bijna allemaal Jumbo tosai zijn tegen de 40 cm, en zelfs erboven. De maatvoering is niet meer normaal tegenwoordig.

Ik ga morgen beginnen met om op een bepaalde tijd 1 koi in promotie te zetten van de nieuwe aankopen. Ze zullen achteraf nooit meer aan deze prijs aangeboden worden. Ik weet bijna zeker dat de aankopen verantwoord zijn, en als de eventuele aankoop je niet bevalt bij thuiskomst, mag je voor het geïnvesteerde kapitaal altijd een andere koi uitzoeken, zodat je nooit ontgoocheld kan worden, want ik begrijp dat er een bepaald vertrouwen moet geschapen worden. Ik ben echter vrij zeker van mijn aankopen.

De regel is dat de koi onmiddellijk moet betaald worden als je beslist om te kopen. Gewoon een kwestie van geld te genereren, zo eenvoudig is het. Na aankomst krijg je rustig de tijd om even langs te komen en te beslissen of je de aankoop bevestigt of niet. Ik weet bijna 99,99% zeker dat de aankoop overeenkomstig de informatie is.

Ik wil er nog bij vermelden dat het niet de koi uit het duurdere segment zullen zijn, maar kom eenvoudig regelmatig kijken, want onder nieuwe aanwinsten zal er telkens een koi in gunstige prijs aangeduid worden. Na een eventuele aankoop komt een ander aanbod, of om de zoveel tijd, wordt er een andere koi aangeboden. Het zal op onverwachte tijden zijn, en er zal geen logica in de aanbieding steken. Ik laat de kansen aan U over, en ik zou de website goed in de gaten houden, want ik ben er de ganse dag mee bezig.

Je kan vooraf natuurlijk ook altijd om informatie vragen, hetzij per mail, per skype, of per facebook, ik ben overal te vinden. Niet altijd gemakkelijk en plezant voor mij, want de tuten en bellen vliegen me soms om de oren, maar ik ben er....

Lucky Draw update

Ik heb nog even een foto van de moeder van de lucky draw koi erbijgedaan, Seven Star...en bovendien heb ik nog eens een sevenstar dochter van verleden jaar opgezocht om een vergelijk te maken wat zoiets kan teweegbrengen.

Sevenstar nisai toen ze vertrok

Sevenstar nisai bij aankoop

Meer afbeeldingen

Relaxation day: afbeelding 1
Relaxation day: afbeelding 2
Relaxation day: afbeelding 3
Relaxation day: afbeelding 4
Relaxation day: afbeelding 5
Relaxation day: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240