De veiling van het risico

De veiling van het risico

Als je de veilingen van Japan volgt, en vooral die van Narita, dan hebben de kwekers een bepaalde startprijs, die vrij laag is. Bij Narita bedraagt de veiling startprijs 10 000 yen wat op dit ogenblik overeenkomt met om en bij de 65 euro.

De koers is momenteel vrij gunstig. Een jaar geleden zou dit 80 euro geweest zijn. Nu houdt dit een groot risico in, vermits er slechts 1 persoon bied, en dan zit je ver onder de waarde van de koi.

Bij de meeste kwekers zoals Sakai FF en Momotaro zijn de meeste startprijzen tussen 50 000 en 300 000 yen afhankelijk van de koi. Ze kunnen echter op hun beide oren slapen, want de biedprijzen in Japan vliegen de hoogte in....helaas voor ons, maar je moet erbij denken dat de ganse wereld op dit ogenbik erbij betrokken is. Daarom dat mijn start biedprijzen voorzichtig zijn. Dit heeft echter tot gevolg dat er vrij veel klanten al afhaken vooraleer de veiling begint. Dat is toch zonde, want de aangeboden koi zijn het meer dan waard.

Daarom dat ik nu het risico ga nemen om mijn aanbod van 11 koi ook te beginnen met een bodemprijs van 70 euro. In mijn ogen ligt de waarde van de koi tussen de 395 en 795 euro afhankelijk van de koi natuurlijk. Ik ga echter het risico lopen, maar door een beperkt aanbod, beperk ik ook het risico. De koi zijn vandaag apart gezet en ook de filmpjes werden vandaag gemaakt. (4 oktober)

Ik hoop op deze manier de bieders te motiveren !!!

Ik heb slechts 1 foto van mijn aanbod gemaakt wat betreft de koi en deze voorzien van een nummer. Je moet de video bekijken om de koi te bekijken die bij de nummer hoort. Het is iets te veel werk en ik beschik niet over de goede apparatuur om goede degelijke foto's t maken, maar het is ook vooral de tijd die me parten speelt, want ik ben nog altijd alleen actief, en dat zal zo vermoedelijk blijven ocharme !

Michael van Interkoi Germany heeft gevraagd om ook nog 10 koi in dezelde veiling in te zetten. Hij zal echter niet dezelfde strategie volgen. Ik zet de veiling al online, en wacht nog op de informatie van Michael wat betreft zijn voorwaarden. Ik wil wel afdwingen dat de koi tegelijkertijd op 14 oktober moeten opgehaad worden. Of laat ons afspreken tussen 14 en 22 oktober ten laatste. Hij kan deze meebrengen als hij volgende week de koi die in de vorige veiling verkocht zijn komt brengen, en ik overleg nog even over de voorwaarden wat betreft het transport.

De koi die van Duitsland komen zullen in een afzonderlijke vijver worden gezet, en ook de koi in Arendonk zitten afzonderlijk. De koi in Arendonk kan je altijd nog komen bekijken op zaterdag of zondag vooraleer je eventueel meedoet aan de veiling.

Het zijn in ieder geval stuk voor stuk degelijke koi, en die van Michael zullen pas zaterdagavond of zondagavond verschijnen. De veiling is nu open, maar bieden kan nog niet. Dat kan pas vanaf zaterdagavond 20.00 uur. De veiling eindigt dinsdagavond 19.00 uur. Om het helemaal duidelijk te maken, het einde van de veiling begint om 19.00 uur, waarbij om de 3 minuten een koi zal verdwijnen, tenzij er geboden wordt, want dan wordt de tijd verlengt. 

Ben je nog niet ingeschreven, Schrijf je in en wacht op mijn goedkeuring:

combinatieveiling Interkoi Arendonk en Interkoi Germany.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml