De vergetenen

De vergetenen

Misschien is vergetenen niet het juiste woord, maar toch behoren deze koi tot de koi die het niet gemaakt hebben om verkocht te worden.

Het noodlot van een dealer is dat er altijd een aantal koi zijn die overblijven. Vraag me niet waarom, daar zijn verschillende oorzaken voor te vinden, maar het is een onderdeel van het dealerschap.

Eerlijk gezegd heb ik er een bloedhekel aan, en zou willen dat ik het kon veranderen. De enige manier is weggeven, maar dat weiger ik vooralsnog te doen, het is tegen mijn principes.

Zijn het er veel ? In principe niet, en eigenlijk zijn ze nog niet overdreven lang in Arendonk. Toch is het tijd om aan de bel te trekken en toch nog moeite te doen om ze te verkopen.

Ik heb gisteren een x-aantal koi gebowld, en ik ga ze sporadisch in het nieuws zetten. Ze werden van de website op non-actief gezet, dus indien je informatie wil zal je me moeten contacteren.

Maar bekijk eerst het filmpje dat ik heb gemaakt. Trouwens in dit filmpje laat ik ook zien hoe je het beste een afstrijkje kan maken. Of het makkelijk is laat ik in het midden, want na 10 jaar ervaring heb ik natuurlijk een soort handigheid ontwikkeld die voor mij eenvoudig is, maar daarom niet voor jullie.

Het beste is dat je van verschillende koi even over de kieuwen, de buik en in de nabijheid van de anus een staaltje neemt, en dan liefst bij verschillende koi. Waarom zul je je afvragen ? Heel eenvoudig, bij de kieuwen en de anus zitten de meeste parasieten, en krijg je dus het beste resultaat te zien in je microscoop.

Hetis ook altijd interessant om de koi te vergelijken van nu met de koi die je aankocht en daarom heb ik hieronder een overzicht gemaakt van de koi bij aankoop.

Showa 1603031 aangekocht in maart 2016, toen 32 cm, nu om en bij de 48 cm.

Persoonlijk heb ik dit altijd een prachtshowa gevonden, en dan is het soms moeilijk om bepaalde dingen niet te kunnen begrijpen. Ik zie deze positief ontwikkelen en éénmaal in de juiste vijver zal je geen monster van 80 cm krijgen, maar wel een verdienstelijke showa die 65-70 cm kan halen.

Showa 1603032 aangekocht in maart 2016, toen 35 cm, nu om en bij de 49 cm. Hier geld in principe hetzelfde verhaal als hierboven, meer kan ik er niet aan toevoegen.

Showa SH-V16-4411 , aangekocht in mei 2016, toen 37 cm, nu ongeveer 46 cm. Een Dainichi Showa aangekocht op de veiling van toen.

Wat me wel opvalt is dat ze meer tijd nodig hebben om te ontwikkelen en volwassen te worden. Moet je daar eigenlijk niet blij mee zijn ? Ik begrijp dat mensen die walrussen wil van 55-60 cm als nisai en ik begrijp dat deze bijzonder indrukwekkend zijn…natuurlijk... want mijn grootste verkoop bestaat uit de verkoop van deze bullebakken.

Toch is er iets beminnelijks te zeggen over de niet reuzen als nisai. Ze nemen hun tijd, het duurt langer vooaleer ze hun grandeur laten zien. Dikwijls laten ze dit ook pas zien als ze tenslotte naar hun persoonlijke vijver zijn verhuis, vergeet niet dat het hier een tussenstation is dat hun ontwikkeling niet 100% bevordert.

Ik maak me zelfs sterk dat deze koi een bijzonder goede verdere ontwikkeling zouden maken éénmaal op hun definitieve bestemming aangekomen. Ik ga er dan ook mijn uiterste best voor doen om hen een verzorgde plaats te geven en deze koi alsnog te verkopen. Ze zullen voorlopig niet meer terug op de website verschijnen, kwestie van ze even in de vergeethoek te duwen.

Trouwens alle 3 de koi hebben hun eigen certificaat van de kweker.

Ik ben morgen aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur

Meer afbeeldingen

De vergetenen: afbeelding 1
De vergetenen: afbeelding 2
De vergetenen: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240