Roeien met de riemen die je hebt

Roeien met de riemen die je hebt

Het nadeel als je alleen koi verkoopt is dat je geen mensen naar je toe kan lokken met andere dingen dan koi. Het zijn dan ook moeilijke, lees vervelende tijden voor mij...

Ik verkoop geen filters, trommelfilters of andere vijverbenodigdheden, en dat maakt het in de zomer moeilijk om toeloop te krijgen.

Het was dan ook een bijzonder flauwe zaterdag, dat kan ik niet onder stoelen of banken steken, en ik moet zeggen dat ik er aan denk om volgend jaar gewoon te sluiten in de zomer.

Gelukkig krijg ik af en toe nog een paar updates van koi van klanten en dat maakt het eenvoudiger om een nieuwsitem te schrijven. Een tijd geleden, het moet 2016 geweest zijn verkocht ik een bijzonder interessante sanke van Momotaro die eigenlijk nooit echt bekend is geweest bij het grote publiek. De reden ligt voor de hand…hij werd heel snel verkocht…en en hier zie je ze bij aankoop.

Ik moet nu eerlijk toegeven dat ik hem ook al een tijd niet meer in mijn gedachten zag rondzweven, gewoon omdat hij snel verkocht was. Nu ik ze terug zie, herinner ik het me nog al te goed, want ik vond het een geweldige sanke. Minder bekend, maar niet minder bemind natuurlijk, is de eigenaar van deze toch wel moderne sanke, Remco...

"Ik ben er wijs mee" vertelde hij me, en ik moest even nadenken wat hij met deze uitspraak bedoelde, want ik wist niet of dit goed of slecht was…Gelukkig bedoelde hij ermee dat hij er trots op was...

In april kwam hij binnen, in mei ging hij al naar zijn nieuwe vijver. Dit is het filmpje vlak voor zij, vertrek naar zijn nieuwe verblijfplaats, en dat is niet de eerste de beste vijver. een vijver van 100 kuub is niet iedereen gegeven !

Het geeft me altijd een voldoening als mijn koi naar plaatsen toegaat die het vermelden meer dan waard zijn, en dat is deze vijver zeker en vast. Ik heb nog een filmpje gevonden van zijn vijver toen ik enkele tosai naar hem toebracht, en dit was september 2016.

Ik heb geen update ontvangen van deze 3 tosai, en daar ben ik uiteraard ontzettend benieuwd naar, want die mochten er ook best zijn…dus Remco doe je best en probeer deze in de loop van de volgende dagen of weken ook even te bowlen, te meten en te filmen...

Zo ziet sanke SA-V16-4183 er nu uit, en hij is ondertussen 66 cm gemeten, wat niet onverdienstelijk is als mannelijke sansai !

Nu bepaald grootte niet alles natuurlijk, maar ik denk dat er niet veel mensen zijn die deze sanke niet naar waarde kunnen schatten. Laat deze rustig door evolueren naar de grens van de 80 cm en je hebt een heerlijke koi…

Nu is het zo dat ik gisteren wel niet helemaal heb stilgezeten, want er is altijd werk aan de winkel. Samen met wat vrienden heb ik toch een paar koi gebowld die moesten verzet worden.

En natuurlijk maak ik daar dan filmpjes van, ik zou niet anders durven. Ik heb gisteren 3 mannen geselecteerd, jonge viriele stevige mannen van verschillende leeftijd, die ik bij een vrouwtje binnenzet om proberen het paaien te activeren.

Ik heb van paaien eerlijk gezegd niet zoveel verstand, en het is ook niet echt mijn ding, maar het vrouwke zit boordevol eitjes en ik ga toch proberen om ze te laten paaien. Als het me lukt kom je het zeker te weten, als het me niet lukt zal ik ze mee naar de koishow in Arcen nemen, want blijkbaar op een show wordt het eitjes afleggen makkelijker geactiveerd.

De 2 andere koi die eerst binnenzaten zijn terug naar buiten gebracht en mogen nog altijd gezien worden. Ik beschouw ze meer als koi met "een lange adem"…met andere woorden, koi die tijd nodig hebben om hun toekomst te laten zien, of die wachten op het geschikte moment om in een degelijke vijver terecht te komen om verder te ontwikkelen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240