De vijver van Amber en Pierre

De vijver van Amber en Pierre

Het was een belangrijke dag gisteren. Eén van mijn absolute favorieten zou naar huis gaan, maar ditmaal zou ik ze eens brengen, zo had ik mezelf uitgenodigd.

Waarom weet ik niet, maar mijn gevoel zei me dat ik een mooie tuin met vijverpartij zou te zien krijgen, dat kon niet anders.

Mijn gevoel was helemaal verkeerd…in plaats van een mooie tuin met vijverpartij kreeg ik een bewonderenswaardige tuin met vijverpartij te zien.

Ik kan in superlatieven niet uitgelegd krijgen hoe mooi, netjes, doordacht en vooral met gevoel voor finesse deze tuin was aangelegd.

Het deed me een beetje denken aan mijn eigen tuin vroeger, maar dan nog stukken beter. De nostalgia stak echter de kop op, en ik heb gewoon genoten van wat ik zag.

Ik zou zeggen, geniet er zelf maar even van.

Het moet een enorm gelukzalig gevoel geven als je hier s’avonds kan ontspannen na een zonnige dag, een wijntje in de hand, de warmte is juist aan het verdwijnen en maakt plaats voor een rustige koelte…samen met je vrouw of je vrienden…het licht verdwijnt, de duisternis komt opzetten…ja hoor, ik kan het me voorstellen…

In deze vijver van geluk mag deze showa zijn dagen slijten.....en bovendien zwemmen hier de meeste koi van Interkoi. Na enig denkwerk en wat hulp herken ik ze natuurlijk. Een kort overzicht...

Uiteraard heeft iedere koi zijn verhaal. Zo ook het verhaal van deze Momotaro kohaku. Geboren in 2015, gekocht en verkocht als tosai is ze nu dus sansai.

September 2017 was ze 61 cm, en ze zal nu misschien al iets groter zijn, maar een woordje uitleg is op zijn plaats.

Een week voordat ze opgehaald zou worden…Pierre had gevraagd om ze nog een weekje langer te laten zwemmen omdat ze vonden dat het te warm was om ze over te zetten, kreeg ze het in haar hoofd om iets te doen dat me nog altijd niet duidelijk is.

Dit filmpje zal alles duidelijk maken. Zoals je kan zien heeft ze ergens tegen gesprongen, maar wat er precies gebeurd is weet ik niet. Wat moest ik hier mee aanvangen…waar begint en waar eindigt je verantwoordelijkheid is dan het probleem. Je praat hier niet over een koi van 100 euro, dat begrijp je.

Tenslotte werd er een oplossing uit mijn hoed getoverd dat voor beide partijen aanvaardbaar was, en het resultaat zie je in het filmpje van gisteren, de vlek is voor 98% weg en niet meer zichtbaar. Ik kon mijn geluk niet op…

Het 2de verhaaltje, niet zo belangrijk, maar wel de moeite om te vertellen. Het gaat over de sanke van Momotaro, die je hier kan zien.. Ze is ook van 2015 en was in september verleden jaar 57 cm.

Hier zie je ze nog als tosai bij aankoop. Ik vond ze bloedmooi en bovendien had ik er een zuster bijgekocht die je hier kan zien als tosai.

Toen ik ze aankocht was ik de hemel te rijk, want ik vond ze beiden fantastisch mooi en had het gevoel dat Momotaro opnieuw zijn sanke aan het upgraden was.

Wat is nu het eigenaardige aan dit verhaal ? Ik zal je de huidige film film laten zien, en dan begrijp je iets beter wat ik bedoel.

De tosai van Pierre is hier grootgebracht, de tosai die ondertussen eigendom is van Patrick heeft nog 2 jaar in Japan rondgezwommen. De sanke van Pierre ziet er picobello uit en is 57 cm zoals vermeld, de sanke die in Japan heeft verbleven tot eind vorig jaar is ondertussen 74 cm.

Moet ik er nog een tekeningetje bij maken, want beter kan ik het niet uitleggen. En wat nog meer ? Deze sanke zal volgende week meedoen aan de Belgian Koi Show in Hasselt, als dit geen toevallen zijn….

Mooie verhalen die afgesloten worden met een laatste sanke, namelijk deze buffel van Sakai FF.

Ik was hier echt benieuwd naar. Deze sanke was 59 cm bij aankoop op de veiling van april 2013 en ik was benieuwd hoe ze het gemaakt had.

Hier zie je ze bij aankoop, en ondertussen is ze toch 73-74 cm, wat zeker niet onaardig is in haar 5de levensjaar. Ze is geboren in 2013 uit Love Symbol en heeft het geweldig naar haar zin hier.

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat mijn lievelingsshowa het hier even goed gaat doen, maar daar ben ik eigenlijk helemaal niet bang voor.

Ik heb geprobeerd via woord en beeld duidelijk te maken hoe mooi en sfeervol ik deze tuin vind. Ik hoop dat me dat een beetje gelutkt is, en dat jullie er evenzeer van kunnen genieten als ik....bedankt Amber, bedankt Pierre...

TENSLOTTE NOG WAT OVER VANDAAG

Denk eraan dat je je auto niet kan neerzetten bij Interkoi zelf, en dat je een plaatsje moet zoeken of in de straat zonder de buren te ergeren of op het parkeerterrein dat ik hier nogmaals laat zien.

Het is de ganse dag zelfbediening. Zoals je kan zien zal alles klaarstaan, alsook de drank die rijkelijk voorzien is. Alles zelf nemen is de boodschap…

De trekking van de wedstrijdkoi is voorzien rond de klok van één. Dan zullen we eindelijk weten wie de winnaar is ! Peter doe je best, wij doen de rest….

Meer afbeeldingen

De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 1
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 2
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 3
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 4
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 5
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 6
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 7
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 8
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 9
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 10
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 11
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 12
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 13
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 14
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 15
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 16
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 17
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 18
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 19
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 20
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 21
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 22
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 23
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 24
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 25
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 26
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 27
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 28
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 29
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 30
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 31
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 32
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 33
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 34
De vijver van Amber en Pierre: afbeelding 35

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240