Hoe vergaat het de vakantiegangers

Hoe vergaat het de vakantiegangers

Af en toe wat nieuws over onze Europese Azukari kan geen kwaad. Een filmpje is dan ook wel op zijn plaats.

In onze opgroeifaciliteit 1 doen ze het wonderwel meer dan goed. Met een vijver die pas opgestart is moet je altijd voorzichtigheid inbouwen, maar door de goede begeleiding gaat het hier uitzonderlijk goed.

Dat kan je zien !

Het filmpje oogt indrukwekkend en je ziet dat de tosai zich vooral ontspannend en vooral vol vertrouwen laten filmen. De oorspronkelijke nieuwigheid van de voor hun nieuwe infrastructuur is voorbij, ze hebben zich aangepast aan de nieuwe situatie, en die kon slechter.

Je ziet en voelt dat ze het naar hun zin hebben, ze zwemmen of ze nooit ergens anders geweest zijn dan in deze vijver. Het geeft ook een goed gevoel en dat is belangrijk.

Ze werden nog niet gebowld sinds ze in de nieuwe opgroeifaciliteit zitten, en dat laten we voorlopig nog achterwege. De vraag is of ze ook wel moeten gebowld worden !

We gaan proberen de rust niet te verstoren en ze rustig hun gang laten gaan. Dit is echt moeilijk, want je wil natuurlijk weten hoe de groei en de ontwikkeling is….

Nu nog wat groene zweefalgjes in het water, en het hek is van de dam. De vooruitzichten zien er heel positief uit.

In de andere opgroeifaciliteit bij mij in Arendonk verloopt ook alles voorspoedig. Hier zijn de zweefalgen al wel van de partij, en je moet goed kijken wil je iets zien.

Het water is de laatste week omgeslagen, eventjes de stroming minder en het schaduwdoek wat naar achter getrokken en de omslag van het water naar de groene erwtensoep is een feit.

Slecht voor de verkoop, goed voor de koi…Ik laat de soep in de loop van de volgende weken nog groener worden. Je ziet wel niets meer als je er voorbij komt, maar als dan toch enkele pellets in het water gooit en je ziet plots het rode lijf bovenkomen van de bewoners, dan begint je hart plotseling sneller te kloppen…

Het geeft een intens gevoel dat ik niet kan uitleggen. Hoe kan iets wit en rood zo mooi zijn als het zich enkele seconden laat zien. Dit kan je enkel maar ervaren, maar het geeft een ongelooflijk gevoel als je gefascineerd bent door koi. Het doet me aan de mudponds denken, maar daar is het nog veel mooier dan hier natuurlijk.

Zoals vermeld, je kan de koi niet verkopen, want je kan ze niet laten zien, en we willen ze ook niet laten zien !

Nu mogen we natuurlijk ook niet de andere vergeten, want die zijn er ook nog. Hier zie je dat het gedrag totaal anders is. Die hebben geen angst meer, die weten wanneer je er langs komt met hun eten en snellen al naar de plaats waar het gaat gebeuren. Kijk zelf maar…

Een brok vitaliteit, een brok gezondheid. Het is nu volop de tijd om ervan te genieten….

Tenslotte nog de grote meisjes. Zij eten met iets meer arrogantie en verorberen hautain de pellets die ze komen plukken, even wegzwemmen om te verorberen, en daarna terug te komen voor hun volgende lading.

De echte periode van koi genieten is volop begonnen….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240