De vijver van David

De vijver van David

Het wordt tijd dat ik nog eens een vijver van een klant in het nieuwsitem plaats.

Er staan er nog enkele op stapel, maar 1 per week lijkt me voldoende. Vandaag de vijver van David even bekijken.

Nog jong en toch al begeesterd van koi. Het doet me denken aan de Japanse juryleden op de koishow die zeiden dat ze verbaasd waren zoveel jonge mensen de koihobby te zien uitoefenen. In Japan was het een "ouwmannekenshobby".

Van David weet ik niet zo heel veel. Het enige wat ik er over kan vertellen is dat hij een taniguchi kohaku heeft aangekocht in december vorig jaar uit de 143 reeks. Zijn vrienden hadden er toen ook eentje gekocht, en van de week kwam David terug om een nieuwe koi aan te kopen met een andere vriend.

David zelf kocht een mugashi ogon, en zijn vriend was gecharmeerd door één van de shiro's, die hij ook aankocht. Als klanten terugkomen zal het altijd goed zijn veronderstel ik. De kohaku van Taniguchi had zijn tijd in een quarantainebak doorgebracht, en werd niet zo lang geleden in de vijver geplaatst. Wat opvalt in het filmpje is de schaduwdoek die als een driehoek is geplaatst boven de vijver. De koi die hierin zwemmen ken ik niet voldoende, dus kan ik er weinig over zeggen.

David bezorgde me deze info over de vijver

De inhoud van de vijver is 35 kuub en de filters worden gevoed door 2 bodemdrains waarvan 1 belucht. De 4 filters bestaan uit 440 liter polyester bakken waarvan 1 met borstels, 1 met japanse matten, en 2 ervan met bewegend bed systeem. Een red dragon 16 kuubs pomp zorgt voor de doorstroming en gaat dan door 2x pro clear uv-c 55 watt naar de waterval en vijver. Het schaduw doek heb ik er over heen gemaakt omdat me tuin op het zuiden ligt waardoor de vijver heel de dag in de zon ligt.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240