De vijver van Etienne

De vijver van Etienne

Het is fijn om af en toe informatie te ontvangen van klanten die het niet erg vinden om andere mensen mee te laten genieten van hun vijver en/of koi.

Door de jaren heen heb ik al een groot aantal vijvers van mensen laten zien, de laatste tijd loopt het wat stroever, dus ben ik des te blijer als er toch nog eens wat informatie wordt vrijgegeven.

Maar laat ik Etienne even aan het woord

Eerst gefeliciteerd met de mooie prijzen behaald op de koishow te Arcen.

Misschien is het leuk om het volgende filmpje van mijn in opbouw zijnde vijver te tonen waar de koi zwemmen in een bos van algen welke welig tieren in mijn 37.5 m³ vijver .

Dit filmpje is gemaakt tijdens de hete zomerdagen in juli enkele weken geleden. Ik heb dagelijks vele draadalgen uit de vijver geschept maar vind het toch goed dat er algen in de vijver blijven waar de koi volgens mij toch van eten.

Is het goed dat er draadalgen in de vijver staan of ben ik daar verkeerd in? Waarschijnlijk zul je de Momotaro ogon/yamabuku 1710058 en de Momotaro Sanke 1904023 wel terug kennen welke volgens mijn mening toch flink gegroeid zijn., maar of je de Showa 1503006 nog terug kent is maar de vraag,

Hij is zeer veel van zijn Hi (rood) verloren enkel het Hi op het staartstuk is het enige Hi dat is gebleven , wat daar de oorzaak van is weet ik niet , maar niet dat het mij echt stoort ,het was trouwens één van mijn eerste aankopen en dan moet je nog veel leren.

Ik ben gestart met de opbouw van mijn vijver in mei 2015 waar ik alles zelf eigenhandig heb gemaakt van metsel- beton werken tot leiding werken, ook de polyestercoating heb ik zelf geplaatst.

Momenteel ben ik de veranda nog aan het maken zodat ik een mooie uitkijk op de vijver en koi heb en dan volgend jaar de aanplanting nog in orde zien te krijgen. en jaarlijks nog aan vullen met koi van hopelijk Interkoi .

Indien de update van de koi leuk zijn voor het nieuwsitem mag je dit altijd publiceren en kan ik zien welke reactie's het losweekt.

Een filmpje dat Etienne me heeft gestuurd zegt natuurlijk veel over zijn vijver die hij blijkbaar met veel liefde en eenvoud heeft gebouwd.

Ik denk dat je hier ook best trots op kunt zijn om dit volledig alleen te bouwen. Ik begrijp dat er handige mensen zijn die dit zonder problemen aankunnen, maar ik behoor daar niet bij, en daar heb ik soms wel spijt van.

Ik kan echter wel goed commanderen en begeleiden, en dat is ook al een goede eigenschap of niet ? Om even op de opmerkingen terug te keren het volgende.

Algen kunnen in onze ogen zeker geen kwaad. Je moet wel een onderscheid maken tussen zweefalgen en draadalgen. Draagalgen vinden de meeste vijver eigenaars het ergste wat er is.

Een lichte aanslag van draadalgen op de zijkanten van de vijver is dan ook gewenst, maar een aanval van draadalgen in al hun lange slierten zorgt dikwijls voor de nodige ongerustheid en ergernis.

Zelf proberen wij een lichte gloed van zweefalgen te creëren in onze vijvers. Een lichte gloed is wenselijk zodat men de koi nog duidelijk kan zien rondzwemmen en persoonlijk vind ik het niet erg als de zweefalgen het zicht op koi volledig ontnemen.

Algen zorgen voor de natuurlijke rijkdom van fytoplankton en zoöplankton wat wij onontbeerlijk vinden voor de koi. Maar laat iedereen in zijn waarde en vijveren zoals ze het zelf willen. Algen zijn dus een zegen en geen ramp.

Wat betreft het verdwijnen van het beni (of het hi) en het sumi. Ik weet dat het in uitzonderlijke gevallen voorkomt, maar een echte reden kan ik niet opnoemen. Vermoedelijk denk ik persoonlijk dat het te maken heeft met de kwaliteit van het water, met misschien een slechte invloed van een hoge dosis ammoniak, maar een echte verklaring heb ik niet.

Van de 3000 koi die ik ondertussen verkocht heb, zijn er slechts enkele gevallen door mij bekend, maar ik wil niet ontkennen dat het niet gebeurd. Bij mij ter plaatse kan ik me niet herinneren om er eentje te hebben gehad die zijn kleur heeft verloren.

Misschien is het een lot uit de loterij en misschien heeft het een bepaalde reden, maar ik kan er niet echt op antwoorden. Vermits het zelden voorkomt ben ik ook nooit op zoek geweest naar de reden, misschien een reden om het toch eens te doen.

Wel moet ik je proficiat wensen met dit prachtig staaltje van bouwkunst waar ik gezond jaloers op ben. Complimenten Etienne en bedankt om het aan de klanten te gunnen om te mogen zien, en nu maar hopen dat er toch mensen zijn die zich de moeite getroosten om een reactie neer te pennen...

GRAAG EXTRA INFORMATIE

Als er nog mensen zijn die ooit koi hebben gekocht bij Interkoi en waarvan het hi is verdwenen, stoor je niet om het me mee te delen. Het is altijd belangrijk om proberen te achterhalen wat de reden is, maar zonder info kan je niets beginnen. En neen, ik vind het niet erg om dit te horen, ondanks het feit dat het zeker niet plezierig is...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240