Enkele mogelijkheden voor overwinteren

Enkele mogelijkheden voor overwinteren

Of je het nu graag hebt of niet, we zitten op een zucht waarvan we liever niet zitten, maar dat het eraankomt leidt geen twijfel.

Hopelijk nog een goede nazomer, maar dan wordt het onherroepelijk kouder en zal de koihobby op een ander niveau worden gezet.

Meestal is het dan de juiste tijd om je inkopen te doen en worden de Japanreizen voorbereid. Mijn 1ste najaars Japanreis zal 5 oktober zijn, spannend en zoals altijd heb ik weer een knobbel in mijn maag omdat ik weet wat er op het spel staat.

Ik zal de volgende dagen echter vooral koi posten van koi die nog steeds rondzwemmen in onze vijvers en die een speciale behandeling hebben gekregen.

Dit jaar hebben we ons toegelegd op de huidkwaliteit en niet op de grootte. De huidkwaliteit speelt een bijzonder grote rol en normaal zullen de koi wel groeien naargelang er genen in de koi zitten, het duurt wat langer, maar dan heb je er ook meer plezier van.

Je zult op de getoonde filmpjes merken dat er een bijzonder hoge huidkwaliteit is waargenomen bij deze koi en ik wil nog een extra vleugje sympathie meegeven door een extra winterverblijf aan te bieden bij aankoop van de koi.

Dit winterverblijf zal in onze succesvolle afdeling zijn waar we al bijzonder veel succes hebben gehad met de opgroei. Er zullen slechts een beperkt aantal koi toegelaten worden, en de koi worden op een speciale manier begeleid om de beste resultaten te verkrijgen.

Dit is slechts mogelijk met de koi die ik hieronder ga presenteren en die van een toch wel bijzonder hoge kwaliteit zijn. Nogmaals de groei wordt niet geforceerd, we gaan ze niet koken, want dat is in onze ogen geen kunst, dat is gewoon de temperatuur opzetten.

Wat we wel doen is aangepaste voeding en bepaalde ingrediënten toedienen, gebaseerd op natuurlijke voedingssupplementen en vooral een constante temperatuur die niet te hoog is, maar waar de koi zich goed in voelen. Bovenal de rust is een belangrijke faktor.

Ik laat de koi zien, zoals ze gisteren gefilmd zijn en ik kan je voorspellen dat dit soort koi van deze kwaliteit kopen moeilijker en moeilijker zal worden. Ik weet dat de prijzen behoorlijk zijn, maar die zijn zeker gefundeerd.

Vergeef me het groene water, maar ze floreren zeker en vast in dit brouwsel. Wie nog beweert dat de zweefalgen en de manier van vijveren geen invloed heeft op de huid, kan beter een andere hobby zoeken, want de koi blinken als een spiegeltje. Let vooral op de huidkwaliteit....om je duimen en vingers van af te likken. Bovendien geeft het filmpje niet weer wat je in de werkelijkheid ziet, want die is nog zoveel mooier.

We beginnen al met een topper van jewelste, een sakai FF van formaat en grote klasse. Ik meet ze en laat ze even boven de waterlijn zien, en het groene soepje, daar moet je doorkijken. Geboortedatum juli 2017

Prijs inclusief verblijf tot ± 15 april 2020 in onze opgroei: 5 500 euro.

Bij afhalen in oktober krijg je een korting van 250 euro.

De volgende is een hi showa van Momotaro, een wat speciale uitstraling voor mensen die van dit soort koi houden. Geboortedatum juni 2017

Prijs inclusief verblijf tot ± 15 april 2020 in onze opgroei: 3 750 euro.

Bij afhalen in oktober krijg je een korting van 250 euro.

En dan voor de mensen die ontwikkeling willen zien, een koi die zeker en vast door Ben wordt uitverkoren als de totale uitdaging en waarvan ik weet dat Ben deze onmiddellijk in zijn vijver wil zetten, een sanke van Momotaro van 65 cm momenteel, geboren juni 2017.

Je moet deze sanke zien als een uitdaging. De huidkwaliteit is ongeëvenaard zo hoogwaardig, de grote uitdaging is het sumi dat er komt, maar toch onvoorspelbaar is. Dit is voor de specialisten.

Prijs inclusief verblijf tot ± 15 april 2020 in onze opgroei: 3 450 euro.

Bij afhalen in oktober krijg je een korting van 250 euro.

Dit zijn de 3 koi die ik vandaag de dag presenteer. Bovendien wil ik een speciale toegeving doen aan mensen die er wel in geloven maar het financieel moeilijker kunnen opbrengen om 50% aan te betalen en het saldo voor 1 april te betalen. Liever niet dan wel want ik moet geld inzamelen voor mijn nieuwe aankopen, maar ik begrijp de moeilijkheden.

Dan heb ik nog een koi gebowld die reeds verkocht is, maar die ik niet wil onthouden. Voor de verandering eens een shiro utsuri van Momotaro.

Een geweldige uitstraling van ik deze shiro van 60 cm hebben. Het dampatroon is zeldzaam mooi en geen spatje hi te bekennen. Een heerlijke koi en het sumi zal in de toekomst zo goed als zeker samentrekken. Ik weet waar ze naartoe gaat en ik ben zeker dat ze het naar haar zin gaat hebben. Ik koop zelden shiro, maar deze had mijn hart gestolen…

Een paar foto’s van de opgroei zeggen voldoende over de prachtige locatie, die vooral rust en charme uitstraalt.

Meer afbeeldingen

 Enkele mogelijkheden voor overwinteren: afbeelding 1
 Enkele mogelijkheden voor overwinteren: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240