De vijver van Jeroen

De vijver van Jeroen

Veel nieuws is er momenteel niet te vertellen. De info uit Japan komt mondjesmaat en ik kan er helaas niets aan forceren. Het is wachten en nog eens wachten op informatie, de events volgen elkaar op, de veilingen nemen veel tijd in beslag, het is een drukte van belang, alleen niet hier....enkel in Japan.

De geruchten gaan dat je naar Japan kan gaan, ik moet het nazien, maar er is niet veel te beleven blijkbaar. Naast de veilingen worden er bijna geen koi aangeboden, zo lijkt het, maar ik kan niet oordelen over Niigata, enkel over het zuiden.

Ik ben dan ook blij dat ik uit onverwachte hoek een filmpje aankrijg van Jeroen en zijn vijver met de woorden: Allemaal interkoi! Gr Jeroen ! Ik vind het dan ook mijn plicht om even een filmpje te laten zien van de vijver van Jeroen. Ik vind geen foto van de vijver van Jeroen, maar wel een foto van wat blijkbaar zijn hobby is, namelijk waterskiën. Dat is ook eens iets anders dan koi. Ik hoop niet dat hij het me kwalijk neemt dat ik deze foto toon, want ik heb het dit keer niet gevraagd. Je ziet dat hij deze sport wel beheerst...mooie foto !

Meer info kreeg ik er niet bij, maar het filmpje deed me toch veel plezier, want ik zie de koi gezond en goed ontwikkeld rondzwemmen. De meesten herken ik onmiddellijk, maar toch kan ik het niet laten om  even op zoek te gaan naar hun bewoners. Deze zet ik dan maar even op een rijtje om ze thuis te wijzen.

Ik weet niet of ik ze allemaal nog kan terugvinden, maar de eerste die ik hier kan zien is de maruten sanke van Momotaro 1703029. Als ik me niet vergis was dit de eerste aankoop en die gaat terug naar september 2018. Ik dacht deze nog een winter in de opgroei te hebben gedaan, maar ben niet zeker. Ook deze showa kan ik terugvinden in mijn bestand, showa SH-V16-4162 van Momotaron.Tenslotte vind ik ook nog een showa van Momotaro 1704005. Dat moet het geweest zijn dat jaar

In januari 2019 vind ik kohaku 1805003 terug, een kohaku van Taniguchi dit keer. NIet altijd gewaardeerd, maar in mijn ogen een zeer goede kweker. In hetzelfde jaar vind ik nog maruten sanke SA-V18-1182 sanke van Momotaro terug, en het is deze die een seizoen in de serre heeft doorgebracht. Blijkbaar heeft Jeroen een zwak voor maruten sanke....

Ook nog in 2019 maar dan op in augustus werd zijn aandacht getrokken door een karashi van Marudo 1711006 die je ongetwijfeld terug herkent op zijn filmpje. In 2020 werd zijn aandacht getrokken door een tancho kohaku van Momotaro met code 2010021 In mijn ogen de beste tancho kweker als je van tancho en groot houdt.

Dit jaar komt daar een geweldige showa van Momtaro bij met code 2010019, waarvan ik ontzettend kon genieten. Het waren van die koi die een bijzonder positieve ontwikkeling lieten zien op de korte tijd die ze in Arendonk verbleven. 

Ik weet niet of ik ze allemaal gehad heb, maar dit heb ik nog terug kunnen vinden en de meeste zie ik hier gezond en wel rondzwemmen. Mooi om te zien Jeroen en bedankt voor het filmpje. Nog even melden dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur !

BLACK FRIDAY WOCHT AUS DEUTSCHLAND - LEES HIER 

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Johan

Mooie koi Jeroen.


Kristof_d

Water… het blijft toch een aantrekkelijk iets. Of het nu is om koi te bekijken of om op te waterskiën of nog andere hobbies te beoefenen. Ik hou er ook enorm van.
Enkele leuke vissen zwemmen in de vijver van Jeroen.


Jack

De een doet sudoku puzzels , Luc heeft een archief en onthoud al zijn Koi.

De Karashi heeft het best gedaan !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74