De vijver van Jeroen

De vijver van Jeroen

Mijn vijver bevat iets meer dan 42000 liter water. Je kan zien dat de verdere afwerking van de vijver, en van de tuin, nog dient te gebeuren.

Bekijk hier de vijver van Jeroen

Er zal ook nog een trapje komen tegen de filterruimte zodat we op het terras kunnen zitten.  Misschien is dit terras niet echt vakwerk, but "it 's all I got".  Dit terras kan geopend worden door middel van 8 luiken. Hieronder bevinden zich 2 sieves, een EB-100 beadfilter, een 110W UV die nu uit staat en 2 Nitto LA 45 luchtpompen die elk een beluchte bodemdrain voorzien van de nodige bubbels.

Bovenop het terras komt nog een vorm van pergola, vermoedelijk begroeid met een druivelaar of zo en voorzien van het nodige hekwerk zodat de kinderen er niet af vallen.

De twee beluchte bodemdrains voorzien een grote zeef van water waarna dit water door de EB-100 gepompt wordt. Daarna gaat het water retour naar de vijver via de UV 80 cm onder het wateroppervlak.  Zo kan deze filterlijn in de winter blijven draaien.  Een skimmer is verbonden met een kleinere zeef die de plantenfilter en waterval voedt.

Je ziet op de vijver een overkapping waarvan elk luik opengezet kan worden.  Deze dient in de eerste plaats voor de veiligheid van mijn dochters, van mijn vissen tegen de reiger én omdat ik de overkapping voorzien heb van U-profielen kan ik tegen de winter polycarbonaatplaten in de luiken schuiven.

Hoewel dit een nieuwe vijver is, zitten er toch al 13 vissen op.  Ik wou de bezetting spreiden over maanden, maar door problemen met mijn quarantaine kon ik niet te lang wachten om alle vissen in de vijver te zetten. 

De grootste is een Kigoi van ongeveer 55cm, andere vissen van ongeveer deze lengte zijn een Mako Showa, Ochiba, Tancho Sanke, een Doitsu Hariwake (of is het een Kikusui ?) en twee ghost koi.  Een van deze twee heb ik al meer dan 15 jaar en de andere heb ik ooit voor mijn verjaardag van mijn vrouw gekregen.  Er zwemt ook een ginrin Soragoi tussen, deze is de enige van een toevallige kweek die ik bijgehouden heb.  Verder nog een kleine Platinum, een Showa met één klein plekje hi maar met een mooi utsuri-patroon en twee kleine butterfly.  Er zwemt ook nog een Tancho tussen, mijn allereerste aankoop van Interkoi een x-aantal jaar geleden.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240