De vijver van Johan

De vijver van Johan

Het heeft bloed en tranen gekost om een filmpje los te krijgen van de vijver van Johan, maar het is me uiteindelijk wel gelukt.

Nu zijn er veel “Johannen” in mijn klantenkring, dus in principe weet je nog niet over welke Johan het gaat, maar dit is de Belgische vertegenwoordiging van “een Johan.”

Filmpje van de vijver van Johan

Als klanten een trouwheidscertificaat zouden krijgen met puntentelling, dan zou Johan een 10 krijgen. Eerlijk en correct, zoals het altijd zou moeten zijn.

Nu moet ik wel erbij vermelden dan 99,99% van mijn klanten bijzonder loyaal en correct zijn, wat ik zeker op prijs kan stellen, en een grote meerwaarde is voor Interkoi.

Als ik deze vijver zie, dan vallen me natuurlijk veel oude bekenden op die ik dadelijk herken, waaronder de maruten kohaku, en zeker double face, één van mijn eerste aankopen die ik ooit heb gedaan.

Double face was een koi van Yamatoya die ik aankocht in 2008 als nisai en die ik nog een seizoen in de mudpond liet zitten. Ik heb nog een filmpje gevonden van november 2009. Ze zou nu dus 9 jaar moeten zijn. Ik dacht dat ze dicht bij de 80 cm was ondertussen, maar dat weet ik niet zeker !

Mijn zicht op koi was toen heel anders dan nu, maar zowat 7 jaar later is het toch fijn om ze, zij het met veel spikkeltjes, nog eens terug te zien.

Double face was eerst de eigendom van een andere klant die zich helaas ergerde aan de vele shimi’s die ze gekregen had, en misschien terecht, maar uiteindelijk hebben we toch de oplossing gevonden door deze bij Johan onder te brengen die zich hier niet over ergert.

Zo zie je maar dat goede nazorg voor de koi ook belangrijk is !

De vijver wordt op dit ogenblik wel gedomineerd door wat saaie éénkleurige koi, maar dat is een bewuste keuze van Johan. Ik heb absoluut niets tegen éénkleurige koi, maar ze mogen van mij niet dominant worden in een vijver. Meningen mogen verschillen toch !

En opgelet, de chagoi die je ziet rondzwemmen is wel een beest van bijna 90 cm. Ik kocht deze niet zelf aan, maar deze werd aangekocht door mpkoi en ik heb enkel bemiddeld in de verkoop van deze chagoi. Ere wie ere toekomt…

Ik herken ook nog de karashi, de yamabuki , de oshiba en de showa, maar ben vergeten van wie de kweker was ! Tussendoor zie ik ook nog de nieuwe aanwinst zwemmen, namelijk een sanke van Momotaro van dit jaar. Deze werd opgenomen in de lijst met de groeicurve.

Een kohaku die tot de oudere garde behoort is deze sandan Kohaku van Momotaro die nu 5 jaar is geworden, en ondertussen 72 cm groot is. Spijtig van de enkel shimi's, maar dat zijn onvoorspelbare evoluties bij koi waar helaas weinig aan te doen is

Dit filmpje is nog van bij aankoop, en je ziet dat er ondertussen een hele evolutie heeft plaatsgevonden, zowel in koi als in Interkoi. !

Tijden veranderen, koi veranderen, maar gelukkig blijven veel klanten nog hetzelfde. Het is mooi om enkele beelden te zien van koi die lang geleden werden aangekocht.

Het zou fijn zijn mocht ik nog filmpjes kunnen ontvangen van oudere koi. De meeste zal ik nog herkennen, en het geeft me steeds een goed gevoel om te zien dat ze het nog goed doen…dus mensen, je weet wat je te doen staat...overrompel me met filmpjes van je koi die je ooit aankocht....

Openingstijden

Ik ben vandaag open van 11.00 tot 16.00 uur

ik ben morgen aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur.

En ja, er zitten machtige koi !!!

Meer afbeeldingen

De vijver van Johan: afbeelding 1
De vijver van Johan: afbeelding 2
De vijver van Johan: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240