Even bowlen voor een klant

Even bowlen voor een klant

Omdat het even rustig was besloten we om een sanke te bowlen voor een klant. Het was lang geleden dat Polleke langs geweest was, en hij is hongerig naar mooie koi !

Het is één van de laatste overblijvers van de selectie sanke die ik in oktober 2014 gemaakt had bij Taniguchi, en waarvan ik vind dat ze het voortreffelijk hebben gedaan, rekening houdende met de prijs/kwaliteit verhouding.

Deze sanke heeft een hi om je duimen en vingers van af te likken. Als je ze boven de waterlijn haalt, krijg je pas te zien hoe goed het hi van deze sanke is.

Het kasane sumi is onvoorspelbaar en zal de koi in de toekomst maken of breken. Sumi kan je moeilijk voorspellen en de vraag is of het sumi gedeeltelijk zal samenklitten of niet.

Toen ik er de fraaie ginrin kohaku van Momotaro bij in de bowl zette, zag je pas het verschil in het beni. Persoonlijk heb ik een zwak voor zacht beni, maar de meeste mensen willen dieprood en dat vind je terug op de sanke. Deze was trouwens al flink aangesterkt tegenover het moment dat ze binnenkwam.

Ondertussen meldde zich iemand die de volledige vijver met de overblijvers zou willen opkopen. Wel iemand uit het buitenland, maar wou de koi even opnieuw gebowld hebben. Vermits Polleke er was en voor de rest vrij rustig, namen we de tijd om de koi per 3 in de bowl te zetten en de leftovers te laten zien.

Ik zal de filmpjes onderaan het nieuws zetten voor de mensen die deze koi willen zien, want of ze verkocht worden is nog geen zekerheid.

Toen kwam plotseling het volk toegelopen en was het tijd om ons amusement om te zetten naar een zakelijk tintje. Mensen van Tongeren die in de buurt waren vonden het het gepaste moment om even een bezoekje te brengen.

Het was dan ook de gepaste moment om enkele koi waar ze interesse voor hadden te bowlen. 2 Showa van Momotaro werden getoond, waarbij de yondan volop bezig is aan de verdere ontwikkeling van haar toekomst.

Interessant om op te volgen, vermits de koi nog enkele jaren te goed heeft om zich verder te profileren, tegenover de andere showa die in principe al laat zien wat het is, kleinere verdere ontwikkelingen daar gelaten.

Persoonlijk zou ik voor de yondan gaat, maar de meeste mensen zullen misschien voor de andere gaan omdat deze een bepaalde vorm van zekerheid laat zien. Beide mogen echter goed gezien worden.

Een volgende bowl is eigenlijk precies hetzelfde, een showa van Dainichi die nog een hele weg te gaan heeft en een showa van Momotaro, die voor de zekerheid gaat.

Spannend de Dainichi, maar dat ze groot kan worden staat als een paal boven water. Met haar 68 cm, een ongebreidelde honger en eetlust geven haar iedere mogelijkheid om een eind boven de 80 cm te gaan, en dat zijn woorden die ik niet makkelijk gebruik….

Pascal houdt van mooie koi, Pascal houdt van grote koi. Helaas moet hij hier de knoop doorhakken en een keuze maken tussen een grote koi en een mooie koi die misschien niet zo groot zal worden.

Pascal ging ditmaal voor schoonheid en een sanke met deze huidkwaliteit, deze uitstraling, het atarashi sumi, het zachte beni, het maruzome kiwa, het stralende shiroji…zul je echt zelden tegenkomen. De zuiverheid en klasse straalt je tegemoet.

Kon ik van deze kwaliteit maar eens een aantal vrouwelijke koi kopen bij Momotaro voor een aanvaardbare prijs, ik zou de wereld te rijk zijn...wat een klasse... De ginrin soragoi was een blikvangertje voor zijn vrouw…

Tenslotte kreeg ik nog het bezoek van Jordy en zijn vrouw met hun zoon Luca. Het zijn dankbare, zij het kritische klanten die zorgvuldig hun koi uitkiezen.

Nu heb ik er geen enkel probleem mee om kritisch te zijn, maar ik probeer toch wel aan de mensen uit te leggen dat je niet te kritisch mag zijn, omdat je dan bijna nooit een koi kunt aankopen die aan je verwachtingen voldoen.

Iedere koi mankeert wel iets wat je liever niet ziet, en het kopen van een koi wordt dan oh zo moeilijk. Een goed voorbeeld hiervan zijn deze 2 tancho. Buiten het feit dat de koi wat gelig tonen, want ze krijgen veel kleurvoer momenteel, zijn dit 2 goede betaalbare tancho.

De kleinere is een tancho van Sakai, de grotere een tancho van Momotaro, maar ook een jaar ouder. De tancho bij de grotere is bijna de perfectie, maar staat heel lichtjes meer naar het linkse oog gecentreerd, dan naar het rechtse oog.

Jordy was bang dat hij zich daar aan zou ergeren na een bepaalde tijd, en dat kan begrijpelijk zijn, maar ik denk dat, als je de koi éénmaal hebt, dat je dit niet meer zal zien. Het is zo minimaal dat je er bijna niet meer op let als hij in de vijver zwemt, maar zo zie je dat iedereen een verschillend uitgangspunt heeft, en dat moet je respecteren...

Tenslotte werd er toch gekozen voor voor de kleinere sanke en een showa van Momotaro. Ik wens ze er uiteraard veel succes mee.

Tenslotte nog alle overblijvers op een rijtje. Indien deze verkocht worden naar het buitenland, vervalt uiteraard het aanbod van “de lucratieve zaterdagen”, en missen jullie een mooie kans om goede vijvervissen aan te kopen.

Set overblijvers_01

Set overblijvers_02

Set overblijvers_03

Set overblijvers_04

Set overblijvers_05

Set overblijvers_06

Set overblijvers_07

Set overblijvers_08

Set overblijvers_09

Set overblijvers_10

Set overblijvers_11

Zolang deze serie niet verkocht is, wat nog geen zekerheid is, mag je nog altijd een kans wagen tegen de gereduceerde prijzen van de lucratieve zaterdagen.

Zoals gezegd zijn het de koi die nog overblijven van verleden jaar, en ik doe mijn uiterste best om mijn vijvers zo optimaal mogelijk te bevolken met nieuwe koi, wat oh zo moeilijk is !

Meer afbeeldingen

Even bowlen voor een klant: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240