De volgende 3 tosai

De volgende 3 tosai

Het wordt tijd om de volgende 3 tosai uit de veilinggroep voor te stellen en te proberen mensen te trickeren.

Ondanks de periode dat het een relatieve rust zou moeten zijn, blijf ik gelukkig veel goede koi verkopen, en dat stemt me blij.

De maanden juli en augustus zijn, althans wat mij betreft ,de maanden waarin normaal het minst verkocht wordt, terwijl het eigenlijk juist de maanden zijn waar je volop kan genieten van de koi.

Dit filmpje van 3 tosai heb ik al een tiental dagen geleden gemaakt, en ondertussen is de sanke van 45 cm ook verkocht.

Alle 3 zijn ze opgenomen in de lijst waar de groeicurve wordt bijgehouden. Daarbij zou de sanke van 45 cm naar 51 cm moeten groeien, de sanke van 42 cm zou naar 47 cm moeten gaan, terwijl de showa de 52 cm zou moeten aantikken. Opvolgen wat ervan terechtkomt !

Toch zou ik hier extra aandacht willen vragen om eens goed naar die showa te kijken. Zelden kom je deze kwaliteit tegen, en het enige dat de tosai tegen heeft is dat het hier om een man gaat.

De mama van deze showa is Mao, ik denk een zuster of een dochter van Lion Queen. Nu wil dit altijd niet alles zeggen, maar deze genen heb je toch nodig om tot bepaalde resultaten te komen.

Nu is het wel zo dat mannen niet meer zo zijn als de mannen vroeger, maar dat er een serieuze tendens gaande is betreffende de evolutie van de mannelijke koi, die zelfs breder en groter worden dan de vrouwen.

Of ze dit in de toekomst gaan bevestigen is een kwestie van tijd. Nu zie ik dat fenomeen gewoonlijk wel alleen bij de mannen van Momotaro, en niet zozeer bij anderen, kijk maar even naar de 3 koi die ik gisteren in het nieuws heb geplaatst.

In ieder geval moet je deze showa toch eens van dichtbij bekijken. Een hi om je duimen en vingers van af te likken, die iedere groei aan kan, en sereen over het ganse lichaam is geschilderd door het penseel van een meester die de kunst bezit om overal dezelfde druk uit te oefenen, zodat er nergens geen invallen zijn.

Het sumi is zo vakkundig geplaatst, dat er een explosie van dromen kunnen ingevuld worden. Tsubo sumi, menware, hashiware, goede motoguru, alles zit op de juiste plaatsen. Het tipje sumi op de neus zal zeker naar boven trekken om de juiste verbinding te maken met de V-vormige sumi plaatsing op de schouders van de showa.

De bouw is stevig en solide, de maatvoering van 43 cm meer dan behoorlijk, wat zeg ik…geweldig op zijn leeftijd.

De sanke zijn beide meer dan goed, maar moeten 30 cm groter zijn om te voldoen aan de wensen van de mensen. Deze komen er zeker en vast…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240