De vijver van Johnny,

De vijver van Johnny,

Moet het altijd over de peperdure koi gaan die iedereen graag ziet, maar niet iedereen kan betalen ? Neen hoor, het mag ook over de gewone visjes gaan.

En ja, die zijn er ook, want ik hoor altijd maar zeggen dat Interkoi duur is, alhoewel ik het daar niet mee eens ben, maar je krijgt makkelijk dat predikaat opgeplakt. Ik zeg altijd maar dat mijn koi veel geld kosten, maar dat ze juist niet duur zijn.

Dan beginnen ze wel te lachen, maar de meesten begrijpen volkomen wat ik bedoel. Daar gaat het nu echter niet over, het gaat over de vijver van Johnny, en dat is voor mij net zo belangrijk als eender welke vijver.

Wat me dan persoonlijk opvalt, en verbeter me als ik me vergis, is de enorme evolutie die Interkoi eigenlijk de laatste jaren heeft doorgemaakt. Ik proef nu zelf dat de kwaliteit van het aanbod op dit moment wel bijzonder hoog is, en ik weet niet of ik dit kan blijven handhaven. Het is iedere Japanreis weer bibberen als ik aankoop, want het gaat niet zozeer over de aankoop, maar ik moet het ook kunnen blijven verkopen..... Misschien moet ik weer een stapje terugdoen.

In ieder geval is Johnny voor mij net zo belangrijk als iemand anders. Hij weet wat hij kan, hij weet wat hij mag, en hij ziet graag koi. Als ik me niet vergis gaat Johnny ook nog ieder jaar helpen bij de Shinkokai ! Een koiliefhebber in hart en nieren dus.

Bovendien heeft hij een geweldige dochter die Naomi heet, en die vanaf ze klein is graag bij Interkoi komt, voornamelijk om me te plagen of om met me te spelen !

Het mooie van Johnny is dat hij alle codenummers heeft bijgehouden, en dat maakt het voor mij bijzonder makkelijk om alles terug te vinden. Well done Johnny en altijd nuttig. Dit is een filmpje van zijn vijver en dit is zijn mail:

Hoi Luc,

Hier nog gegevens van de Koi ( handig z'n archief). De Showa met het nr 904253 is in 2012 aangekocht met de linker borst vin beschadigd. Ze was toen 58cm. Nu is ze 64 cm en de borstvin is hersteld (als je goed kijkt dan zie je het nog wel). Ze heeft nog wel lichte plekken en wat sec hi maar voor de rest is het een mooie vis in mijn vijver.

Ik heb nog een filmpje gevonden van 2009: 904253 bij aankoop. Ter info, dit is een Momotaro showa.

De Kohaku met het nr 1201033 is ook in 2012 aangekocht tegelijker tijd met de Showa. De kohaku was bij aankoop 37cm. Nu meet hij (denk ik) 44cm.

Filmpje bij aankoop. Ter info: dit is een Taniguchi kohaku.

De Karashigoi met het nr 1106048 is aangekocht in 2013 met een lengte van 51cm. De koi heeft nu een lengte van 57 cm en doet het zeer goed.

Filmpje bij aankoop. Ter info: dit is een Takigawa karashigoi.

De Showa met het nr 1403055 is in 2014 aangekocht met een lengte van 37cm. De Showa meet nu een lengte van 44cm.Ben benieuwd of er nog meer sumi doorgaat komen.

Filmpje bij aankoop. Ter info: dit is een sekiguchi showa

De Sanke met het nr 1409037 is aangekocht in 2015 met een lengte van 38cm. Nu meet de sanke 41cm en doet het ook goed.

Dit is de sanke bij aankoop. Ter info: dit is een taniguchi sanke

Het zijn misschien geen toppers maar wel mooie vissen.

Gr johnny

Oproep tot mijn klanten. De komende weken zal het moeilijk zijn om nieuwsitems te vergaren. Het is een rustige periode voor mij in ieder geval, en ik vertrek binnenkort enkele weken op vakantie. Het zou fijn zijn als er info doorgestuurd wordt van evolutie van koi, of van je vijver of iets interessant, zodat ik toch mijn nieuwtjes tussentijds kan blijven plaatsen. Je mag ook vragen stellen...(niet te veel hè Peter) over bepaalde onderwerpen, ik zou zeggen shoot...

Als je problemen ondervind met het opsturen van filmpjes of zo, contacteer me dan, ik zal je zeggen hoe je dit het beste kunt doen. Het mag ook ander interessant nieuws zijn, of misschien iets waar je wat wil over horen !

Meer afbeeldingen

De vijver van Johnny,: afbeelding 1
De vijver van Johnny,: afbeelding 2
De vijver van Johnny,: afbeelding 3
De vijver van Johnny,: afbeelding 4
De vijver van Johnny,: afbeelding 5
De vijver van Johnny,: afbeelding 6
De vijver van Johnny,: afbeelding 7
De vijver van Johnny,: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240