De vijver van Mark

De vijver van Mark

Voor mij een totaal onbekende klant, nog nooit gezien, maar blijkbaar had hij toch interesse op een sympathieke manier voor een Izumiya Showa die ondertussen naar de groeivijver is verhuisd.

Afwachten wat het wordt, maar interessant is het altijd. Laat ons hopen dat de evolutie zo goed is als de voorgaande evoluties, maar daar ben ik eigenlijk minder bang voor. De showa die hij gekozen heeft is nummerke 2003018.

En wat ik nadien te weten kwam schijnt de showa gekozen te zijn door aangeven van Ben en door toedoen van een vriend of collega, namelijk Frank, die een tijdje geleden succesvol in het nieuws kwam door het tonen van zijn filmpje en zijn vijver, een filmpje dat trouwens bijzonder succesvol is geweest en bijna 1300 keer bekeken is. Het staat trouwens 2de op de ranglijst van meest bekeken nieuwsitems. De mail die ik toegestuurd kreeg was op zich een leuk verhaal. 

"Goedemorgen Luc,

Ik zag vandaag op de blog dat dat de Showa’s toch een gemiddeld 4/5 cm zijn gegroeid :-) Dat is in ieder geval een goed vooruitzicht en prettig gegeven, daar ze nu naar de optimale omstandigheden gaan.

Bijgaand heb ik een filmpje geplaatst van het onderkomen waar de Showa gehuisvest gaat worden. Het is eigenlijk een grappig verhaal hoe de vijver tot stand is gekomen. Het spookte al een langere tijd om een koivijver te maken gezien ik eigenlijk al ruim 20 jaar liefde heb voor de Cyprinus carpio. Zowel in het sportvissen en in een later stadium voor de “sierlijke” variant.
 
Het was eind september 2018 (Na een lange droge zomer) tijdens een tripje naar Disneyland Parijs. Ik weet het nog goed. De klok sloeg 7:00 en op de Nederlands radio tijdens het nieuwsbericht kwam het voorbij dat het grondwaterpeil op zeer laag niveau stond. 

Er gingen meteen allerlei gedachtes door mijn hoofd. Het waterpeil staat doorgaans extreem hoog bij ons. Dit was dus de kans. Bij de eerste beste stopmogelijkheid vlak voor Parijs werd er een “sanitaire” stop ingelast. Wat mijn vriendin niet wist is dat ik “impulsief zoals ik ben” 3 lege zandcontainers had besteld en op de dag dat we terugkwamen om 7:00 zou worden geplaatst.

Zoals gepland kwamen we 27 september na een autorit van +- 5 uur,  om 7:30 aan in de straat en de containers stonden al klaar om gevuld te worden. Omstreeks 8 uur lag de eerste kruiwagen op de container. En de resultaat is er zoals je op het filmpje kunt zien.

Nagenoeg is alles automatisch via een app te bedienen. (Bodemdrains, verwarming, watervalpomp, filterpomp, dompelpomp met watermelder zodat de put automatisch wordt leeggepompt en diverse verlichtingen). Het filter werd opgestart met ammoniak en Kamiac.

Na een aantal weken werden 4 tosai gekocht om het filter wat verder te doen rijpen. Begin dit jaar is het bestand aangevuld met 2 Sanke van Sakai, Kohaku van Sakai en een “merkloze” Chagoi. Eind dit jaar moeten de 4 tosai plaatsmaken voor de Showa van Izumiya. Ik kijk er dan ook naar uit om de ontwikkeling te volgen!"

Een mooi initiatief, en laat ons hopen dat alles goed verloopt met de showa van Izumiya. Nieuwe klanten zijn altijd welkom in deze harde tijden, maar geef onze nieuwe klant een verwarmend welkom door een korte reactie....

Ondertussen kreeg ik al dit bericht van Christof over de opgroei bewoners:  "Alles goed met de koi in de serre, ze zijn al helemaal thuis.". We zullen binnen een maand of 2 eens poolshoogte gaan nemen.

°-°----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------°-°

FOTO VAN DE DAG

°-°----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------°-°

 

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

4 reacties

Johan

Mooie vijver en goed aangesloten filtersysteem De basis om te gaan genieten van de koi hobby Mark


KONDHO

Ziet er goed uit, tzit hem altijd in de liefde voor de passie. Super strak. Denk dat je mensen op gedachten brengt. (Vroeger kreeg ik steeds gezegd \" een put steekt ge in september\" maar daar het grondwater ook nu weer in vrije loop is, graven maar.) Is wel effe wat meer werk geweest zo te zien dan putje graven. Moet nu eerlijk toegeven dat die moderne snufjes minder voor mij zijn, maar kan zeker ook zijn voordelen hebben. Proficiat en veel gelukkige momenten aan het water. 


mark

Gaan we zeker doen en ik kijk er dan ook al tijden naar uit om naar Interkoi te gaan zoals je weet. Ook wil ik je (en Ben) via deze weg nog een keer bedanken voor de tips en kennis betreft het houden van Koi en uiteraard het mede oplossen van laatst het probleem bij de vissen. Bedankt!👍


Frank

Ziet er goed uit Mark! We zullen als het weer toegestaan is, samen naar Interkoi gaan. 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137