De vijver van Polleke

De vijver van Polleke

Vandaag even de tijd nemen om de vijver van Polleke even in het daglicht te zetten.

Polleke is een trouwe klant van interkoi. Het zijn van die klanten waarvan je weet dat ze altijd correct en zuiver zijn, die voldoende respect betonen tegenover de dealer, kortom, klanten zoals ze allemaal zouden mogen zijn, en die je zelf ook met respect moeten behandelen.

Ik heb nu graag eventjes de tijd genomen om zijn vijver in het zonnetje te zetten. Ik zou in godsnaam niet weten welke muziek Polleke graag hoort, en ik heb er dan ook het raden naar, maar een goede oude van Tom Jones moet hij volgens mij kunnen pruimen. Zo niet, dan wil ik het zelf best nog eens graag horen. Zoals je vermoedelijk zult zien heeft Polleke een groot hart voor zijn grote meisjes, de chagoi. Deze komen niet van mij, dus kan ik er niets over vertellen....

De koi die wel van mij komen zijn de sanke van Momotaro. Paul moest enkel koi hebben die betaalbaar waren voor zijn portemonnee, en die groot zouden worden. Patroon was minder belangrijk...Toendertijd had ik enkele sanke aangekocht van Izumoryu, de sanke van 108 cm van Momotaro, en ook van de Mako sanke van Momotaro. Niet de geweldenaars qua patroon, maar wel koi met een enorme body en die duidelijk lieten zien dat ze groot zouden kunnen worden.

Ten tijde van aankoop als tosai waren ze 34 en 36 cm als ik me niet vergis. Ik schonk nog iets minder aandacht aan mijn gegevens, wat ik ondertussen wel nauwgezet probeer op te volgen. De koi waren in 2009 tosai, dus zouden ze nu 4 jaar moeten zijn. Volgens de opgave van Polleke zijn ze beiden ongeveer 75 cm, en je kan ze zien op het filmpje.

Je kan stellen dat ze waargemaakt hebben waar ze voor stonden, en binnen enkele jaartjes zullen ze zeker over de 80 cm gaan, waarna ze aan hun body kunnen gaan werken. Ik hoop ze ooit eens terug in levende lijve te zien, als was het maar om ze in een blauwe bowl te filmen, want dat zegt iets meer dan de koi in een vijver te filmen.

Een andere bekende, was de Torazo kohaku die ik vorig jaar op de opensales had aangeschaft. Een mooie sandan kohaku waar ook groeipotentie inzat. Ik kan haar niet zo goed inschatten in de vijver, maar als ik ze zo zie zwemmen, is het een aangename verschijning, en zit er de groei toch in.

Even melden dat ik nog maar 1 vijver in de pen heb om te tonen. Bij deze dus gevraagd: liefhebbers om andere mensen een kijkje te laten nemen in hun tuin met koivijver....

Polleke, fijn dat je me de filmpjes hebt gestuurd. Ik heb ze gemonteerd met enkele filmpjes van de koi toen ze aangekocht werden.

De veiling van Sakai heeft me maar 1 koi opgeleverd, maar wat voor één, een sanke van...hoe kan het ook anders...shining Rose. Blijkbaar heeft ze een ontzettende aantrekkingskracht op ons, deze oyakoi, want telkens scoren wij met haar. Hierover echter later meer.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240