De vijver van puntje puntje puntje

De vijver van puntje puntje puntje

Het is al een hele tijd geleden dat ik nog eens een vijver heb getoond van iemand.

Ditmaal kwam het uit onverwachte hoek, namelijk van iemand die liever onbekend blijft, en in het hoge noorden woont. Ik herinner me hem echter nog goed, ondanks het feit dat het al zeker 5 jaar geleden is dat ik hem ontmoet heb. Sommige figuren blijven echter op je netvlies gebrand, en ik ben blij dat ik nog niet te hard dementeer.

Film van de vijver 1

Film van de vijver 2

Hoi Luc

Naar aanleiding van de opmerking van Paul “Voor diegenen die nog een koi opt oog hebben ,vraag gewoon DE prijs aan Luc en je zal verschieten” trek ik toch maar eens de stoute schoenen aan en mail je.

Mijn naam is "puntje puntje puntje" (uit hoogste puntje in Nederland met de mislukte waterbron 115 meter diep geen water). Ben niet echt een vaste klant van je maar heb wel eens enkele tosai gekocht.

.

2 jaar geleden heb ik behoorlijke problemen gehad met mijn vijver (aantal vissen verloren) en daarom dit voorjaar de vijver verbouwd. Het planten deel is er uit gegaan en er is 1 geheel van gemaakt (nu wel 1,5 m3 lavasteen op voorraad). De resterende planten liggen nu op roosters dus geen vuil ophoping meer.

De vijver heeft nu 2 filterlijnen een bioloog en een trickle / shower. De bioloog heeft aanvoer van 2 bodemdrains en 1 zijwand aanvoer, alles is 110 mm. De filterlijn bestaat uit trommelfilter (RVS zeefdoek 70 micron) en 2 kamers met als inhoud: 1,5 m3 japanse matten en 1,5 m3 matala groen. Ertussen zit ook nog een bewegend bed met 50 liter K1 en 50 liter K1 micro. Als pomp gebruik ik een highflow pipe pomp van 30m3, inhoud filter systeem is 7m3.

De tweede lijn is een zelfgebouwde trickle / shower (180 cm breed en 90 hoog) met als inhoud:

Bovenste bakken lavasteen, middelste bakken 4 doos bacteria home, onderste bakken 100 liter siporax. Alles natuurlijk steeds verdeeld over de drie bakken. Hierop staat een 50m3 highflow pipe pump.

De vijver is ca. 80m3 excl. filter en wordt verwarmd door een warmtepomp, ik woon zeer landelijk waardoor de vijver zelden boven de 20 graden is, hij staat nu continue op 22 graden. De vijver was circa. 13 week geleden klaar en draaide 6 weken, toen 2 pinken (koeien van 1 jaar) in de vijver zijn gesprongen, ja dat krijg je als je landelijk woont.

Vijverlek, trommelaandrijving stuk, pomp stuk enz. Tevens ben ik een sanke verloren. De verzekering van de boer heeft een groot deel van de schade vergoed maar zoals altijd hebben verzekeringen een hekel aan betalen, maar met behulp van mijn lokale dealer is het voor het geld weer geklaard.

De vijver heeft 4 week stilgelegen en draait nu een week of drie. De vissen hebben ondertussen in mijn 16 m3 quarantaine gezeten).

Zo dit is wel een hele lange aanloop naar mijn vraag, door het overlijden van de sanke waarvan de verzekering een deel van vergoed heeft heb ik samen met wat eigen geld een budget van puntje puntje puntje... euro. Hoe dicht zit ik met dat bedrag bij onderstaande sankes

1404005 - SA-V14-0411 - 1310044 - SA-V14-0446

Tevens heb ik nog enkele filmpjes toegevoegd omdat jij altijd wel geïnteresseerd bent in die zaken, als je wilt mag je er rustig t.z.t. een montage van maken en laten zien, zonder naam vermelding van mij eventueel gewoon “locatie Groningen Nederland”.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240