Wie durft het aan ?

Wie durft het aan ?

Ik heb nog iets gevonden wat de moeite waard is om te laten ontwikkelen.

Geloof het of niet, maar ik denk dat het de moeite waard is om deze sanke de nodige aandacht te geven tot eind volgend jaar.

Ik heb deze tosai nog niet kunnen verkopen, en heb hem gisteren nog even besproken samen met enkele klanten. Moest de koi niet meer bij mij hebben gezwommen, dan denk ik dat hij of zij al tegen de 50 cm zou zijn geweest.

Oh ja, nu ziet de sanke er zo uit, en niet vergeten dat de oyakoi uit een sakai moeder komt.

Ik heb deze sanke eind vorig jaar aangeboden voor 275 euro. Ben hapte onmiddellijk en zonder problemen toe, hij is de touch dan toch nog niet verleerd. Ben had in het voorjaar echter zijn zinnen gezet op een andere koi, namelijk een showa van Dainishi, een vierstapper, en daarom vroeg hij me om de sanke in te ruilen. Ik zal later dit jaar wel een update krijgen van deze showa veronderstel ik, want ik weet dat het normaal goed is.

Als ik de verkoopwaarde van deze tosai nu inschat, dan zou ik op een prijs moeten komen van 1250 euro. Ja, ik weet het, de commentaar mag losbarsten, ik heb er geen probleem mee....al de commentaristen moeten ook eens denken aan de koi waar je geld op moet verliezen door sterfte, slechte ontwikkeling, technisch foutje... noem maar op. (oei...duistere terreinen waar niet over mag gepraat worden...)

In ieder geval, wil ik een klant zoeken die graag een goede tosai kan laten ontwikkelen, en ik ben bereid om deze, wat voor mij "een tategoi" is, tegen een gereduceerde prijs aan te bieden, met de afspraak dat ik een update krijg eind volgend jaar. Ik vind het zonde om deze bij mij rond te laten zwemmen, want dat is voor de koi geen voordeel.

Ik bied deze tosai, inmiddels ± 41 cm, nu aan voor 795 euro, en zou graag iemand hebben die verstand heeft om een koi te laten ontwikkelen. De grootte komt daarbij NIET op de eerste plaats zoals het tegenwoordig wel eens verlangd wordt. Als de koi NIET goed ontwikkeld geef ik de waarde van de koi volledig terug in de vorm van een nieuwe ruil. Met andere woorden, als de koi NIET goed ontwikkeld, dan mag je voor hetzelfde geld een andere koi uitkiezen.

Kan je nog betere garanties geven ?

Een koi die deze week al 100 keer uit de vijver werd gebowld, zodat ik het stilaan moe begon te worden, en voor mezelf al beslist had om haar niet meer te bowlen, is deze sanke van Sakai FF. Je zult haar al bijna moe gekeken zijn, en ik begon er al bijna medelijden mee te krijgen.

Maar nu gaat hij naar een plaats waarvan ik weet dat diegenen die haar niet gekocht hebben, zichzelf rond de oren zullen slaan omdat ze deze niet gekocht hebben. Wat heb ik met deze sanke moeten rondzeulen om haar verkocht te krijgen, niet normaal....Nu moet je mij maar eens vertellen waar je deze kwaliteit vissen kan kopen tegen deze prijzen !!! Teutebollen...

Maar wat ik nu weet is voor mij een zekerheid. Ik moest er nog even de bijzonder goede kohaku van Momotaro bijzetten, want van deze kohaku kan ik intens genieten. Begin aub niet over het sashi of kiwa of dit of dat....brol, brol en nog eens brol. Deze kohaku is een toonbeeld van schoonheid, bijzondere hoge huidkwaliteit met een hi om je duimen en vingers van af te likken, en het enige wat je moet bevallen is het patroon. En dat bevalt mij in ieder geval.

Ik hou van deze niet conformistische patronen, die niet door de wet zijn opgelegd...laat mij maar rebels zijn in mijn eenvoud. Een plezier om naar te kijken, meer kan ik er niet over zeggen. De sanke is ondertussen naar een veilige haven, de kohaku wacht nog op een koper.

Pascal was ook ter plaatse, en hij heeft in principe alleen maar oog voor eenkleurige vissen, oshiba en dat soort koi. Maar hij heeft ook een goed oog voor koi, en hij heeft het volgens mij wel bekeken, nietwaar Pascal ?

Luc, ik wil graag een koi met een kop van een buldog...dat is het verlangen van Johan. En zijn verlangen werd beantwoord met deze deze kohaku van Takigawa. Wat een beul...en die is nog niet aan het einde van haar latijn hoor.

Nog even melden dat ik totaal geen reactie heb gekregen op mijn reversed auction aanbod, zoals ik trouwens ook verwacht had. Ik heb besloten om dit evenement dan ook niet te laten doorgaan, en verwijder het bericht uit het nieuws.

Oh ja, nog een kleine vaststelling. Ik denk dat ze me geband hebben van koibook, de meest hoogstaande facebook koipagina die er op dit ogenblik is. Ik ben niet zeker, maar ik kan er geen filmpjes of verhaaltjes meer uploaden, dus ik denk dat ze me zonder iets te zeggen geband hebben. Wat heb ik daar spijt van, nu kan ik totaal niets meer bijleren. Zulke hoogstaande koicultuur en ik kan er mijn koikes niet op plaatsen, eeuwige zonde....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137