Vandaag was geel

Vandaag was geel

Toeval of niet, maar de dag was geel gekleurd. Dat is eens iets anders dan rood. Tussendoor nog even vermelden dat ik vandaag open ben van 10.00 tot 12.00 uur

Het zijn koi die minder op de voorgrond treden, maar dit wil niet zeggen dat ze minder gewaardeerd worden, integendeel. Persoonlijk heb ik altijd een zwak gehad voor gelige koi, hetzij Yamabuki, hetzij Karashigoi, hetzij Midorigoi.

Ik koop ze nooit in grote hoeveelheden, maar als ik ze koop moeten ze goed zijn. Tom zou graag een yamabuki hebben van 80 cm, maar wie niet. Als alternatief liet ik even de de schoonheid zien van deze loepzuivere yamabuki van Katsumi. Het netpatroon is bijzonder mooi, kleurintentie en de teri of de glans druipt er vanaf, en dan heb je een mooie yamabuki, alleen is ze geen 80 cm. Ze meet slechts 62 cm.

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik wel denk dat ze een mooie lengte en body zou kunnen halen, maar zekerheid geef ik daar niet over. Daar koop ik te weinig yamabuki voor en kan ik er weinig uitsluitsel over geven.

De backbone geeft echter een goede indruk, ligt goed naar achter, en is vrij lang en stevig, zodat ik met enige zekerheid toch kan zeggen dat deze in goede omstandigheden, met de opbouw van wat meer vlees, een begerenswaardige lengte zou kunnen krijgen.

Ik hou er echter niet van om zonder schroom te beweren dat deze makkelijk 80 cm wordt, absoluut niet. Ik probeer mensen duidelijk te maken dat 80 cm een bijzonder moeilijk haalbare kaart is, maar dat in onze vijvers 70-75 cm een mooie prestatie is. Alles wat erboven hangt is extra meegenomen.

Een showaatje dat ik zelf als één van de betere vind, en die ik tussen de grote jongens heb gezet is deze Don Juan. Een verdubbeling in grootte, goede body, mooi en evenwichtig patroon, perfecte motoguru, goede huidkwaliteit, die ga ik nog even door laten groeien om te zien of ik er iets van gemaakt krijg. Hopelijk is ze vrouwelijk, maar daar is op dit moment nog niets over te zeggen. Ze lijkt vrouwelijk, maar hier is nog geen duidelijk antwoord op te geven.

Last but not least komen [" target="_blank" rel="noopener">deze karashigoi aan de beurt. In het filmpje zie je 2 karashigoi waar Marcel even naar kwam kijken. Marcel kocht enkele maanden geleden een chagoi aan. Een maand later echter sprong deze uit de vijver, en dat doet pijn....

Ik ken het gevoel, want ik heb het zelf ook al eens meegemaakt, het is een rotgevoel. Vermits ik zelf geen chagoi heb zitten, ging de aandacht uit naar een karashigoi, waarvan ik er nog 2 had. Om de pijn te verzachten, heb ik Marcel een sterke prijs gegeven, waardoor de aanschaf van een karashigoi in de mogelijkheden lag.

Bij het bowlen van beide karashigoi moest ik toch wel even slikken, want zijn keuze viel op de grootste karashigoi, die bij aankoop 76 cm was. Ze had 2 grijs getinte vlekken die er soms opkomen tijdens het transport. Die gaan er wel af na een bepaalde tijd, maar daar heb je geduld voor nodig.

Ik heb ze 2 keer gemeten, want ik kon mijn ogen niet geloven. Ze bleek in amper 3-4 maanden nog 4 cm te zijn gegroeid, en dat voor een al grote koi...onvoorstelbaar. Zou dit te maken kunnen hebben met mijn voer dat ik altijd gebruik, probites sinking en floating ?

Ben ik hier te goed geweest ? Neen hoor, het is Marcel van harte gegund, maar je zou hier toch wel eens te maken kunnen hebben met een plus 90 cm koi binnen enkele jaren. Ik was enorm blij verrast, maar ik ken iemand die er nog veel blijver mee is....wat een kanon....

Last but not least verkocht ik gisteren ook nog mijn enige, echte en charmante midorigoi. Hij is nog niet naar huis, en ik mag er nog enkele weken van genieten, maar het is en blijft een aangename verschijning waar ik met plezier naar kijk. Ik ga er nog enkele uitzoeken volgend jaar, maar dan wel van die grotere...mooi hoor.

Geloof het of niet, maar ik heb nog 3 kandidaat kopers voor de oshiba shigure. Maanden heb je er geen klant voor, en plotseling komen ze met 3 op de proppen. Ze is wel niet geel, maar met wat goede wil kan je haar toch in dezelfde reeks klasseren. Nu ben ik wel eens benieuwd wie er toe zal happen, want zeg nu zelf, is het geen plaatje ?

Ga ze maar eens zoeken, oshiba met een degelijk patroon zoals deze. Je vind ze zelden met een mooi geplaatst patroon. Schimmige, losse vlekken en onregelmatigheden in het patroon, die zijn er genoeg. Ik twijfelde niet lang toen ik deze zag.

Meer afbeeldingen

Vandaag was geel: afbeelding 1
Vandaag was geel: afbeelding 2
Vandaag was geel: afbeelding 3
Vandaag was geel: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240