Het zal je showa maar zijn

Het zal je showa maar zijn

Als je de kleuren rood - zwart - wit moet hebben, dan moet je ongetwijfeld bij Isa zijn.

Dat is de kweker die ontegensprekelijk zowat de sterkste kleurpatronen laat zien met een duidelijke afbakening van de kleuren. Hier kan je spreken van wit is wit, rood is rood. Helaas is zwart niet zwart... maar lakzwart. Zelfs in de zomer, als het warmer is laat het sumi zich van zijn beste kan zien, dit in tegenstelling tot veel andere showa.

Deze showa 1304012 had zowat de opvallendste body van het 12-tal, en dat is zo gebleven. Hij is gisteren naar de achterhoek vertrokken. Na de showa 1403011 zijn er nog een aantal showa van deze serie die te koop zijn. Ik zet ze voor de zekerheid nog even op een rijtje:

Showa 1403003

Showa 1403004

Showa 1403006

Showa 1403007***

Showa 1304053

Showa 1304056 (1ste prijs BKS)

Showa 1304051

Wat ze te kort hebben in grootte maken ze goed in uitstraling, kwaliteit en schoonheid. Het blijven bijzonder mooie showa om naar te kijken. Wat ze uiteindelijk gaan doen, is mij niet bekend. Ik heb de vader gezien, en dat was geen habbekrats zoals ik nog in dit filmpje kan laten zien.

Ik herinner me nog die dag als gisteren. Het was een bewogen dag, want ik was reeds 2 dagen aan het onderhandelen over deze showa. Ik dacht werkelijk dat ik de beste koop van de reis had gedaan. Achteraf gezien weet ik het niet meer. De verkoop van deze showa verliep moeizaam, ondanks dat iedereen er met open mond naar zit te gapen als ze een bezoekje brengen, zo mooi zijn ze.

Net zoals de Sekiguchi Showa, komen deze op de lijst te staan van de moeilijk te verkopen koi. Is het dan toch de naam van de kweker die de dienst gaat uitmaken ? Isa is toch één van de topkwekers in Japan, net zoals Sekiguchi in Japan bijzonder hoog ingeschat wordt.

Ik heb ondertussen al veel Dainichi koi gezien, en die kunnen in mijn ogen niet op tegen de Isa, of je moet er 10x meer voor betalen. Laat ze maar rustig zwemmen zou ik zeggen. Ze zijn op dit moment onderdeel van het bijzonder hoog kwalitatief aanbod van Interkoi tegen bijzonder lage prijzen, kwaliteit/prijs in acht genomen.

De bezettingsgraad in al mijn vijvers is momenteel bijzonder laag. Met 3 x 40 kuub en 5 x 15 kuub vijvers waar in totaal slechts een 80 tal grote nisai rondzwemmen en een 30 tal kleinere koi kan je spreken van een lage bezetting.

Dit komt mede door de fantastisch goede verkopen die ik dit jaar heb gedaan, en waar ik iedereen nog dankbaar voor ben. Arcen staat voor de deur, en dat betekend ook stilaan dat het koijaar ten einde loopt.

Reversed Auction

Wil je nog deelnemen aan e reversed auction of de omgekeerde veiling: Lees meer...

Wil je nog extra voordeel genieten van het beste voer dat er op de markt is ? Lees meer.....3 betalen, 4 ophalen...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240