De vijver van R

De vijver van R

Nieuwe vijvers trekken altijd de aandacht, en ze trekken nog meer de aandacht als men niet weet van wie deze vijver is ! Sommige mensen willen echter voorlopig onbekend blijven, en dat moeten we natuurlijk respecteren.

De bouw van deze vijver laat echter vele mensen dromen ! Het lijkt wel een meer dat ingekapseld is in een natuurlandschap. Het geeft mij tenminste een bijzonder goed gevoel.

Het geheel schept een gevoel van ruimte. Zou je hier als koi willen verblijven ? Dat lijkt mij evident ! Niet alleen is de omgeving rustgevend, maar er is ook voldoende plaats om de koi rustig hun baantjes te laten zwemmen, wat een luxe.

Alle ingrediënten zijn aanwezig om behoorlijke resultaten te bereiken. Het enige nadeel dat ik kan zien is dat ze moeilijk geschept kunnen worden als er zich eens iets voordoet, maar dat kan gezichtsbedrog zijn.

Het geheel is nog niet volledig afgewerkt, want ik zie dat de aanplanting volop aan de gang is met vormbomen, die het geheel nog moeten versterken. Mogelijk worden hier ook nog foto's van doorgestuurd.

Ditmaal komt er maar één enkele koi van Interkoi in deze vijver. Ik hoop dat hij zijn mannetje zal staan in deze watermassa. Mijn complimenten met deze aangename waterpartij waar ieder gezond jaloers op mag zijn !

Ik kreeg gisteren ook een foto aan uit Japan.

Toon heeft er ondertussen zijn intrek genomen, en na wat troubles in zijn reisprogramma is hij uiteindelijk zonder koffer aangekomen op de Momotaro koifarm.

Hopelijk kan hij veel nieuwigheden aan ons doorgeven. Ik ben wel blij met de foto die hij doorgestuurd heeft van één van mijn juweeltjes die nog in Japan rondzwemmen. Deze meid zwemt in de grote binnenvijver van 1500 kuub, en het laatste filmpje dat ik gemaakt heb, was november 2015.

Een foto zegt niet veel, maar als je de vergelijking maakt met de foto van de koi toen ik deze als tosai kocht, dan bemerk je enorm veel veranderingen. Het is een koi die me altijd heeft bekoord, ondanks het feit dat ze nooit bijzonder groot zal worden.

Maar is groot ook altijd mooi, dat is de vraag ! Kan schoonheid het overwinnen van grootte ? Ze wordt in juli 3 jaar, is 61 cm gemeten in november vorig jaar, wat zal de toekomst brengen ? Ik heb wat in gedachten, maar weet niet of ik deze kan waarmaken, want daar moet de huidige eigenaar ook mee akkoord gaan !

Ik heb het gevoel dat ze volgend jaar 69 cm zal zijn als ze in april of mei naar huis komt !!!

Geef ons wat leesvoer Toon !

Meer afbeeldingen

De vijver van R: afbeelding 1
De vijver van R: afbeelding 2
De vijver van R: afbeelding 3
De vijver van R: afbeelding 4
De vijver van R: afbeelding 5
De vijver van R: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240