Een meevaller voor Pascal

Een meevaller voor Pascal

Vrijdagmiddag…ik kreeg het bezoek van Pascal die een financiële meevaller had en zich de tijd gunde om een koi uit te kiezen.

We hebben dan maar de ganse namiddag rustig de tijd genomen om een koi te selecteren die aan de eisen beantwoordde.

Ik kan niet laten te zeggen dat ik op dit ogenblik bijzonder blij ben met de collectie die ik heb rondzwemmen. Het zijn stuk voor stuk hele goede koi met behoorlijk veel potentie, de één al beter dan de ander.

Bekijk deze bowl gevuld met showa en met sanke, allemaal Momotaro en Sakai FF, en allemaal nisai.

Als jullie er niet warm van worden, dan ik wel…

Allen hebben ze hun goede en minder goede puntjes, en gelukkig zijn ze niet allemaal perfect, maar we kijken als trouwe koiliefhebbers naar de goede puntjes en die hebben ze meer dan minder goede punten. Wat zou de wereld saai zijn met allemaal perfecte koi !

Wat vooral opvalt bij alle koi is het sterke tot zeer sterke sumi ! Ik heb nog geen enkel jaar gehad dat het sumi zo sterk de overhand haalt. Ligt het nu aan de kwaliteit van de koi of ligt het nu aan de kwaliteit van het water.

Heeft het te maken doordat ik een ander filtersysteem zonder bakki’s toepas of niet, ik kan er eigenlijk niet goed op antwoorden, maar de resultaten zijn enorm goed. 30 van deze kleppers heb ik nog rondzwemmen, en het is nog iedere dag genieten.

Kan ik deze kwaliteit de overhand doen nemen en al mijn vijvers bevolken met dit soort koi ? Is het een financieel haalbare kaart om deze koi naar Arendonk te halen ? Vragen die me al jaren bezighouden, en je moest eens weten hoe moeilijk dit is te verwezenlijken zonder te verarmen !

Deze 2 sansai zijn ook de moeite om even onder de loupe te bekijken. Ondanks het feit dat ze een jaar ouder zijn, blijven het spannende showa die nog enkele jaren nodig hebben om te evolueren en te veranderen.

Wat is er mooier dan koi die in positieve zin veranderen ? Bekijk deze showa bij aankoop en bekijk dan nog eens het filmpje van hierboven en vergelijk !

Het is geen perfecte showa, ze heeft haar mindere puntjes, maar waar ik vooral naar kijk zijn haar positieve puntjes, het bijzonder sterke hi, het opkomende sumi dat haar patroon blijft tekenen ! Wie weet wat je binnen enkele jaren hebt rondzwemmen. Ik vergelijk ze nu met een tiener die op het punt staat volwassen te worden ! Machtige showa met machtige kwaliteiten…

Tenslotte nog een sanke bekeken die misschien niet de grootste klasse heeft, maar voorbeeldig presenteert. Een koi met een hoofd die alle kenmerken vertoont om groot te worden in de juiste vijver.

Ik blijf deze mooi vinden zoals ze is. Stilaan begint het sumi de koi te tekenen en is er ook verbetering in het hi. Een filmpje bij aankoop blijft mooi om te zien. Ze is nu ongeveer 3 jaar bij mij, want ik kocht ze als nisai en ze is nu gosai.

Als je koi goed verzorgt en ondanks het feit dat ik dikwijls moet bowlen voor mijn klanten, weet ik zeker dat ik ze goed verzorg, blijven ze je pupillen strelen. Zolang ik er van kan genieten, zolang zal ik koi inkopen en verkopen !!!

Vandaag ben ik open van 11.00 tot 16.00 uur en morgen van 10.00 tot 12.00 uur.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137