Schoonheid in eenvoud

Schoonheid in eenvoud

Onverwacht kreeg ik vandaag toch een aantal nieuwe klanten over de vloer.

Traditiegetrouw zijn juli en augustus de minst drukke maanden en komt de handel terug op gang in september, oktober, tenminste voor mij !

Ik heb een vijver waarin koi rondzwemmen die van vorig jaar zijn overgebleven. Het zijn er niet zoveel, een 25-tal, maar deze vijver presenteer ik altijd aan de mensen die pas begonnen zijn met vijveren of die niet de hoge eisen stellen die normaal gesteld worden.

Er zitten nog zeer goede koi tussen, maar ze behoren tot de groep van overblijvers, en het is altijd mijn doelstelling om deze tegen het einde van het seizoen tegen zwaar gereduceerde prijzen te verkopen.

Het is onderdeel van mijn politiek. Als ik ze rond zou laten zwemmen zouden er zeker en vast nog tussen zitten die nog bijzonder goed zouden evolueren. Het is echter een bewuste keuze om te proberen ze plaats te laten ruimen voor andere.

Dit is tevens een goed signaal voor die mensen die op zoek zijn naar degelijke koi voor een aangename prijs. Kom langs en je zult zien wat ik bedoel.

Een mooi voorbeeld zijn deze 3 koi die door Gert en Ilse werden geselecteerd om hun nieuwe vijver in te huldigen. Een showa van Isa, een kohaku van Dainichi en een doitsu sanke van Shinoda.

Ze waren gekomen om een hariwake aan te schaffen, maar na een degelijke introductie besloten ze om na overleg en goed nadenken toch overstag te gaan voor deze 3 koi.

Volgens Jan Hendrik een bijzonder goede keuze voor een bijzonder sterke prijs, en dat zijn niet mijn woorden…

Om te besluiten tot deze keuze, hadden ze me gevraagd om enkele koi te bowlen die min of meer bij elkaar pasten, met de klemtoon op showa. Als fanatieke filmer selecteer ik dan een aantal koi waarvan ik denk dat ze aan hun eisen voldoen.

Dit is een eerste selectie van koi tussen de 50-60 cm met de hoofdtoon op showa en sanke, en dit is een tweede selectie met iets meer variatie.

Nadat ze rustig de tijd genomen hebben om te beraadslagen, even de tijd genomen hadden om de informatie te verwerken tijdens een gezellig etentje in Postel, een bekend dorpje in de buurt van Arendonk, besloten ze om voor de dit drietal te gaan

Ondertussen wou ik toch eventjes een bowl met kohaku bekijken. Schoonheid in eenvoud zou je het kunnen noemen. Welk gevoel geef jou deze bowl ? Zou er iets mis zijn om een vijver met alleen kohaku te hebben rondzwemmen ?

Ik kan hier echt van genieten hoor ! Misschien de volgende keer eens een filmpje maken met deze kohaku, en daarbij een showa en een sanke. Het zijn maar hintjes maar in principe gaan we meer en meer de gosanke appreciëren als je koikichi minded bent.

Tenslotte kwam Peter nog zijn dierbare sanke ophalen. Hij loopt nooit over van enthousiasme, en blijft voorzichtig. Maar met sanke zoals deze kan er eigenlijk niet veel misgaan.

Ik zeg altijd dat je zekerheid niet kan verkopen, maar bij deze is het percentage zekerheidsniveau toch bij de 99%. Ze is gisteren 46 of 47 cm gemeten, en dat is niet overdienstelijk op 2-3 maanden tijd, want ze kwam van 41 cm, alhoewel grootte niet altijd alles bepaald.

Toch is het mooi om het filmpje van 5 april eens te bekijken om de op gang zijnde metamorfose eens te bekijken. Ik dacht dat het voor iedereen zeer duidelijk is.

Ontwikkelen ze nu allemaal even goed ? Geen idee ! Er zullen er altijd zijn die minder goed ontwikkelen, of onder verwachtingsniveau ! Wat men wel moet doen is de koi natuurlijk een kans geven om te ontwikkelen, en dan praten we niet over weken of maanden, maar liefst over minimaal een jaar, zodat de koi terdege zijn aangepast.

Het zou dan ook mooi zijn om filmpjes en foto’s te ontvangen van koi die vorig jaar werden gekocht. Dan pas kan je vergelijken ! Niet na 3 of 4 maanden !

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur, en ik met zeggen dat ik de titel "schoonheid in eenvoud" bijzonder geslaagd vind ! Well done...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240