De vijver van Simon

De vijver van Simon

Totaal onverwacht kreeg ik een filmpje aan van Simon, een klant die zijn eigen filosofie heeft, maar altijd correct zijn duit in het zakje doet en toch wat feeling heeft met Interkoi.

Hij heeft ooit wat koi gekocht, maar nooit uit het zware segment zullen we zeggen, en bovendien heb ik begrip voor zijn instelling, alhoewel ik het liever anders zie natuurlijk. Ik ken Simon al jaren zonder hem te kennen als het ware !

Zelf oppert hij de bedenking dat hij wil stoppen met het houden van koi, wat toch een spijtige zaak zou zijn als je zijn vijver even bekijkt in deze prachtige omgeving. Veel mensen zouden er jaloers op zijn en kunst is hem niet vreemd zo te zien, als je zijn prachtige sculpturen even bekijkt.

De meeste koi zijn 20 jaar oud volgens Simon, buiten enkele showa die hij een aantal jaren geleden kocht bij ons. Het is van te ver om ze te herkennen, maar in mijn bibliotheek heb ik toch nog wat kandidaten teruggevonden. Ze zijn al van jaren geleden, en het is toch plezierig om ze terug te vinden. Ik zet op een rijtje wat ik gevonden heb.

Een sanke uit 2012 - een kuchebeni kohaku uit 2013 - een showa uit 2015 - een showa uit 2015een showa uit 2015een showa uit 2015. En hier eindigt het verhaal. Zoals je kan zien zijn de laatste aankopen al van 5 jaar terug....Ik zou zeggen, tijd om te vernieuwen Simon, maar wel heel erg bedankt voor de update.

EEN TANCHO VIND ZIJN WEG NAAR HUIS

Het geluk is met mij. Af en toe vind ik nog een klant die zich geroepen voelt om een koi aan te kopen. In dit geval ging een tancho kohaku van Momotaro naar haar nieuwe verblijfplaats. De keuze die er nog was betreft 2 vrouwelijke tancho.

De ene met een mooie stip die voor 90% goed is, niet perfect, maar meer dan goed genoeg, en een wat grotere tancho met een stip die niet helemaal conform de verwachtingen zijn. De keuze zou de grotere geweest zijn met de stip van de kleinere, maar dat was helaas niet mogelijk.

Het werd dus de kleinere, maar beiden hadden ze nog het goede beni die de stip een meerwaarde geeft. Zelf vind ik de stip die niet volledig rond is niet erg. Als je ze ziet zwemmen in de vijver merk je het bijna nog niet, je moet het al weten vooraleer je het ziet. 

Haar stip zit juist tot aan de  neusgaten en dan kan men ze niet meer verbeteren, dat is een te gevaarlijke plaats om nog een retouchering aan te brengen. Ik blijf nu tenminste toch nog één tancho behouden, en ik ben er ook blij mee. Verkopen zal ik ze toch vandaag of morgen.

Onlangs heb ik geprobeerd er een aantal aan te kopen van Ryuki San, maar hij verkocht ze nog niet. Hij wou ze pas in het najaar verkopen, maar ik heb geantwoord dat ik ze dan niet meer moet hebben. De hoofdprijs betalen is niet aan de orde. Ik zoek wel verder. 

EERSTE VERKOOP VAN EEN KOI DOOR RIO

Ondertussen probeer ik mijn achterban wat op te leren om koi te verkopen. Jong geleerd is oud gedaan en makkelijk is het blijkbaar niet. Hier toch de eerste stapjes. Goed gedaan Rio...

DE LAATSTE VAN VIJVER 1

De tancho zijn wel populair vandaag want het volgende filmpje laat als eerste ook een tancho zien. Deze is echter al verkocht maar nog niet opgehaald. De eigenaar is Peter, en zoals je kan zien is het wel een perfecte bol. Ronder en mooier kan deze niet geplaatst zijn.

De ginrin showa moet ook nog opgehaald worden. Die is voor Harald en moet in Noorwegen geraken. Deze werd aangekocht bij Taniguchi San als volmaakte baby. Er blijven dus nog 2 ginrin over die in de verkoop verzeild geraken. Ze komen allemaal uit dezelfde nest en hopelijk kan ik er nog klanten voor vinden.

Het wordt bloedheet vandaag, dus ik weet niet of er nog iets te beleven valt. Ik heb in ieder geval mijn plannen al klaar. Ik ben zinnens een aantal koi te filmen die ik al zeker enkele weken niet meer gezien heb. 

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Johan

Iedereen een fijn weekend of vakantie. Geniet van de tuin / koi met een lekker drankje of hapje 👌🏻


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi Evolutie

Showa 2003038

Archief Showa 2003038