Niet druk ? Vergeet het maar

Niet druk ? Vergeet het maar

We hadden ons al voorbereid op een rustige dag waarop we lekker al de showa uit vijver 3 konden filmen en beoordelen. We hadden ze al een tijdje niet gezien, het werd tijd om te evalueren.

Het is niet verstandig om deze showa op foto aan te kopen. Ten eerste zijn de foto gemaakt toen ze slechts 20-25 cm zijn, ondertussen zijn ze toch ± 35 cm zonder speciale begeleiding en zijn er bepaalde ontwikkelingen die belangrijk zijn.

90% boekt vooruitgang, enkelen vallen door de mand. Maar zo zal het altijd zijn als je er meerdere aankoop. Een goede raad, kom ze persoonlijk uitkiezen. Diegenen die voor ons door de mand vallen, wil nog niet zeggen dat ze slecht zijn, maar minder goed. Bekijk hier een bowl met deze showa, en zeg maar wat er minder goed aan is !

Ze worden dan ook in een andere vijver gezet en goedkoper verkocht. Dus nogmaals, kom ter plaatse om je favoriet uit te kiezen. Het worden stuk voor stuk heel aardige showa. Ze hadden trouwens veel succes. Tim kwam juist op tijd op het moment dat wij ze één voor één aan het filmen waren.

Hij had dus volop de gelegenheid om alle showa goed te bekijken, en wij konden er de nodige uitleg geven. Ik denk dat dat op prijs werd gesteld, en hij besloot één van deze showa, 2003025  mee naar huis te nemen in zijn pas vernieuwde vijver. Nu hebben we wel alle showa gefilmd, maar we gaan ze niet ineens laten zien allemaal. Ik ga er dagelijks wat presenteren. Dit was de showa bij aankoop.

We laten ze trouwens zo zien, dat je alle kanten goed kan bewonderen, eventjes boven de waterlijn, zodat alle koi goed kunnen bekeken worden. Het worden stuk voor stuk hele aardige showa, en ik hoop dat de mensen die er eentje voorheen aangekocht hebben dezefde ervaring hebben. Er zijn er niet zoveel meer, ik denk nog een 40-tal van de 102 exemplaren. Ik zet er enkele op een rijtje.

Showa 2003033 - De showa bij aankoop.

Showa 2003035 - De showa bij aankoop.

Showa 2003055 - De showa bij aankoop 

Showa 2003072 - De showa bij aankoop.

Showa 2003082 - De showa bij aankoop

Zo dat is al een mooi voorproefje, maar waar ik een zwak voor heb, buiten de gosanke zijn de ginrin ogon van Momotaro. Ik kan er nooit genoeg van krijgen en probeer ze telkens in Japan aan te kopen, echter zonder succes, want de prijzen rijzen de pan uit.

De enige die ik op de kop kan tikken is deze bulldog, een 75 cm exemplaar van 3 jaar. Ik kan hier echt van genieten. Het is een kweek uit de befaamde ogon reeks, maar je mag ze ook yamabuki noemen van mij. Heerlijke koi om in je vijver te zien.

Er werden ook nog andere koi gebowld, maar werden helaas niet verkocht. Het zijn kanshebbers uit vijver 1 en er werden pogingen gedaan om ze te kopen, maar het mislukte. Ondanks het feit dat ik bereid ben om mee te denken, mag je niet het laatste uit de kan verwachten. Dan blijft het neen. Een kohaku en een ginrin kohaku van Taniguchi toonden zich echter van hun beste kant. 

Een filmpje dat ik zeker niet mag vergeten te laten zien, is het filmpje van de controle van de mannelijke Momotaro. Vermits ik ze enkel af en toe kan zien is als ze boven komen om wat korreltjes voer op te sloeberen, maar dat is geen zekerheid. Ik wil er iedere zaterdag toch enkele koi controleren.

Erg vind ik dat niet, en we zijn van plan om ze volgende week zaterdag allemaal te controleren. Dit willen we maandelijks doen,want de verantwoordelijkheid weegt zwaar door. Ik verbaas me iedere keer op de geweldige kleurschakeringen dat deze tategoi laten zien. Het is enorm genieten dat kan ik je garanderen.

Nog even meedelen dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur.

 

Meer afbeeldingen

Niet druk ? Vergeet het maar: afbeelding 1
Niet druk ? Vergeet het maar: afbeelding 2
Niet druk ? Vergeet het maar: afbeelding 3
Niet druk ? Vergeet het maar: afbeelding 4
Niet druk ? Vergeet het maar: afbeelding 5
Niet druk ? Vergeet het maar: afbeelding 6
Niet druk ? Vergeet het maar: afbeelding 7
Niet druk ? Vergeet het maar: afbeelding 8
Niet druk ? Vergeet het maar: afbeelding 9
Niet druk ? Vergeet het maar: afbeelding 10
Niet druk ? Vergeet het maar: afbeelding 11
Niet druk ? Vergeet het maar: afbeelding 12

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Johan D

Wie is die onbeleefde tijdens het Ogon filmpje ? Mooie reeks showa

Johan

Het was in ieder geval geen Corona hoesje Johan D 😬🍺


interkoi

Mooie foto van de koi Bompa, dat mag je meer doen.

Johan

Klopt het dat je er meer foto’s bij geplaatst heb ? Hoge kwaliteit sumi is goed zichtbaar op de foto’s.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi Evolutie

Showa 2003038

Archief Showa 2003038