De vijver van Theo

De vijver van Theo

De eerste koi van de show deelnemers is gisteren naar huis gegaan. Ze hebben zowel de show, de reis en de opvang goed doorstaan, en vermits Theo gisteren even tijd had om de koi te komen ophalen, werd de daad bij het woord gevoegd.

Een doos bonbons was zijn verwelkoming, en ondanks het feit dat ik het eigenlijk niet mag eten, is dit toch wel één van mijn favoriete chocolaatjes. Ik ben trouwens altijd blij met  ieder geschenk, het is niet nodig Het gebaar wordt echter altijd bijzonder op prijs gesteld !

Deze sanke had helaas geen prijs, maar dat maakt de sanke niet minder begeerlijk. Met zijn 77 cm een sanke naar mijn hart met een geweldige uitstraling en buitengewone kwaliteit. Zoals vermeld had ik zelf al 3 sanke in dezelde categorie gezet, wat eigenlijk stom is, maar waar ik eigenlijk niets om geef.

Het is gewoon een bijzonder mooie sanke om mee te stoefen. Bovendien is één van de sanke uit dezelfde categorie supreme champion geworden, en de concurentie in deze categorie was moordend. Maar ik weet dat bijzonder veel mensen genoten hebben om er gewoon naar te kijken !

De sanke werd eind vorig jaar in december op de valreep aangekocht en was toen 73 cm. Bij meting gisteren heeft hij toch laten zien dat groeien geen probleem is en heeft hij er toch nog 4 cm bijgebreid en dat op zijn 3de levensjaar. Hij is nu yonsai of 38 maanden, dus 85-90 behoort tot de mogelijkheden.

Het was voor mij ook een goede gelegenheid om Theo te vragen om een filmpje te maken van zijn vernieuwde vijver van vorig jaar en zijn nieuwe filterlijn, die door ons werd uitgetekend en door DSG filters werd geproduceerd. Enkele foto's tonen hoe de filterlijn min of meer in elkaar zit.

Het ontwerp werd door ons voorgesteld zonder trommelfilter, wel met 2 sieves. De Japanse matten worden om de beurt afgelost door een golfplaat die de doorstroming tussen de matten vlotter laat verlopen zodat je jaarlijks de matten met vijverwater rustig kan zuiver spuiten. Het werkt zo te zien perfect en je ziet het water glinsteren, wat mij gelukkig maakt.

Het filmpje laat de vijver en de filterkamer zien. Deze is bijna 40 kuub en er zwemmen slechts een 7-tal koi in. Ik herken de koi natuurlijk allemaal, en ik ben nog steeds blij om de maruten kohaku van Momotaro te zien rondzwemmen. Deze mannelijke maruten kohaku van Momotaro is ondertussen 156 maanden of 13 jaar en zwemt nog in volle gezondheid. Zalig om hem terug te zien. 

Volgens gegevens van Theo zou hij al een eind over de 80 cm zijn, en dan praten we nog niet eens over de tancho sanke die volgens Theo tegen de 90 cm aanhikt. De chagoi hoeft geen betoog, dat zie je zelf wel...

Er wacht nog een denderende kohaku in Japan om ook zijn opwachting te maken in deze vijver, en ik denk dan dat de vijver voorTheo compleet is. Maar voor mij mogen er altijd wel een paar bij natuurlijk !

---------------------------------------------------------------------

Op verzoek van enkele geïnteresseerde koikichi zet ik vandaag de koi "onder de knop nieuwe koi aanwinsten" die zaterdag naar hun nieuwe habitat worden overgezet. Hou er wel rekening mee dat dit de oude foto's zijn (van bij aankoop), de filmpjes die erbij horen zijn enkele dagen geleden gemaakt. De koi zijn ondertussen natuurlijk serieus verandert, maar ik kan helaas geen goede foto's maken, althans niet zoals zou moeten. Ik zou Johan moeten vragen om te komen fotograferen, maar dat neemt zoveel tijd in beslag !

Wist je trouwens dat je vooral moet kijken naar het sumi van de sanke. Als ze zo klein zijn zit er nog redelijk wat sumi op de koi. Het is wat warrig sumi zoals je dikwijls kan zien, maar bij het ouder worden zul  je zien dat er nog veel van het sumi wegtrekt en dat er een duidelijkere aanduiding is van het sumi dat in de toekomst zal blijven. Interessant om te volgen !

Wie interesse heeft mag natuurlijk altijd een optie op een koi nemen tot zaterdag. Als je echter graag komt kijken moet je dat zeker niet laten. Het lijkt me trouwens altijd verstandig om even langs te komen.

---------------------------------------------------------------------

Woensdag, dus morgen, worden alle goederen geleverd voor de bestellingen die geplaatst zijn. Ik zal ze donderdag al sorteren en die opgestuurd moeten worden zal ik opsturen. Diegenen die het willen komen ophalen worden verzocht alles zo snel mogelijk te komen ophalen aub.

 

Meer afbeeldingen

De vijver van Theo: afbeelding 1
De vijver van Theo: afbeelding 2
De vijver van Theo: afbeelding 3
De vijver van Theo: afbeelding 4
De vijver van Theo: afbeelding 5
De vijver van Theo: afbeelding 6
De vijver van Theo: afbeelding 7
De vijver van Theo: afbeelding 8
De vijver van Theo: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Matthijs

Prachtig Theo, toont rust in de vijver! Mooie installatie ook!


rob

Ziet er goed uit theo


Johan D

Wat een installatie!!!
Dat is allemaal heel netjes gedaan , en dat voor 7 visjes..
Denk dat je dringend er nog wat moet bijkopen , de filter kan het makkelijk aan.
Succes met je vijver


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-V21-554

Hi Showa SH-V21-554