Nu zaterdag overzetten van de koi

Nu zaterdag overzetten van de koi

Wie nog interesse heeft om een tosai aan te kopen van begin dit jaar en deze nog azukari te laten tot begin volgend jaar kan het best nu zaterdag nog even langskomen.

Ik heb vijver 3, welbekend bij de meeste mensen zopas volledig gereinigd zodat alle feromonen en andere verwijderd zijn, en ben begonnen met het opstarten van de filter. In de loop van deze week zal ik de overkapping al plaatsen.

Je zult je afvragen dat het zo vroeg is, maar de bedoeling is dat de vijver op een continue temperatuur geplaatst wordt tijdens de winter, en een 15 kuubs vijver is nog redelijk gevoelig voor temperatuurschommelingen tijdens dag en nacht.

De overkapping helpt dan om de temperatuur zo stabiel mogelijk te houden, terwijl de koi toch lekker buiten zitten. Zolang de zon trouwens schijnt zal ik de kap tijdens deze dagen open zetten zodat ze kunnen blijven genieten van de zonnestralen.

Persoonlijk vind ik het essentieel dat de koi buiten zwemmen. Men kan nog zoveel discussiëren als men wil, maar koi die binnen zitten zullen in kwaliteit verminderen. Het is zo al moeilijk genoeg om de kleur uptodate te houden. De uitleg dat het nadien wel terug goed komt is niet relevant, want er is niets moeilijker dan het beni optimaal te houden.

Als toemaatje zullen de tosai ook een speciale behandeling krijgen die door ons is uitgewerkt via een procédé dat wij al jaren toepassen. Het zijn toepassingen uit interne keuken, en dat houden we zo. 

Worden de koi groot gestoofd ? Neen, laat dit gezegd zijn. We gaan ze niet extra koken om de groei te stimuleren, maar wel de juiste omstandigheden geven om een gezonde natuurlijke groei te geven.

Momenteel zijn de koi gemiddeld 30-35 cm en ik gok dat ze ongeveer 10 cm zullen groeien. Dit zijn dus niet de jumbo koi, maar de koi hebben het wel in zich om allen tussen de 65 en 75 cm te worden, en geloof me, dat is niet niets.

Er wordt gemakkelijk loze praat geuit dat koi 85-90 cm worden, maar dat is zoals gezegd loze praat, want daar hebben ze het in Japan zelfs nog moeilijk mee. Ze moeten al van goede huize zijn als ze hun koi tussen 85 en 90 cm laten groeien, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.

Ik heb de koi van de week goed bekeken, en er zitten dankbare koi tussen die ik niet al te duur aan de man zal brengen. De betere zullen uiteraard de duurdere worden, maar of ze ook het beste zullen ontwikkelen is nog maar de vraag.

Een overzicht van de koi die aangeboden worden !

De prijzen zullen variëren van 399 tot 699 euro afhankelijk van je keuze. Voor het overwinteren heb ik de symbolische bijdrage van 1 euro voorgesteld. We komen dan altijd op het afgeronde bedrag van 400 - 500 - 600 of 700 euro.

Het liefst zou ik ze allemaal verkopen, maar dat zal een utopie zijn. Als er mensen zijn die interesse hebben, geef het me door en vertel me of je langskomt. Het is altijd plezierig om te weten wie er komt.

Ik zal dus alle koi één voor één in een bowl zetten, de prijs vermelden, en eventuele kopers mogen beslissen of ze deze kopen of niet. Ik begin rond 11 uur met de presentatie van de koi.

 

Meer afbeeldingen

Nu zaterdag overzetten van de koi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

fred

zien er gaaf uut 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-V21-554

Hi Showa SH-V21-554