Een zaterdag om niet te vergeten

Een zaterdag om niet te vergeten

Het is altijd een luxe als je gelukkige mensen ziet verschijnen. Het was wel eventjes van katoen geven, maar ook dat gaat voorbij. Om 10 uur zou ik klaar moeten zijn met het leggen van 26 zakken met koi voor de werknemers van de Belgische Koishow.

Ze werden beloond na een deal met de BKS, een beloning die ze misschien nog lang zal heugen, en ik hoop dat ze ontzettend gelukkig zijn met hun onverwacht cadeau dat tussen Georges, de organisator van de BKS en Interkoi werd afgesproken.

Niet dat ik het erg vind om reeds om 8 uur van katoen te geven, maar het was toch even zwaar labeur. Ik had berekend dat ik ongeveer 3 tot 4 minuten per koi zou nodig hebben om in te pakken en in de hal te leggen.

Met 4 minuten zou ik in totaal 104 minuten nodig hebben of 1 uur en 44 minuten. Dan zou ik rond 10 uur klaar zijn als de gasten zouden komen. Maar om 9 uur kwam er hulp aangereden en kon ik mijn geliefkoosde werk doen...wat delegeren en zodoende hielp Flip mij om de zakken te dragen en weg te brengen. 

Het is ook niet niets om zakken van 30 kg alleen op te pakken, naar de hal te brengen en op hun plaats te leggen. Maar met deze hulp was ik om 9.45 uur al klaar. Ik had ook extra troepen ingeschakeld in de vorm van mijn vrouw om de  koffie klaar te zetten en koffiekoeken te verdelen voor de genodigden.

Het was trouwens een stralende dag, en alles werd in goede banen geleid via Georges. Alle zakken werden willekeurig voorzien van een nummer, en toen het zover was kon iedereen een nummer trekken en werd een zak met een koi toegewezen aan de werknemers.

Een kort filmpje laat zien hoe het in zijn werk ging. Alles verliep ordelijk, georchestreerd door Sanaya, die de deelnemers naar de bijhorende nummers leidde. Ze had duidelijk plezier in haar taak, en ook zij kreeg een koi toegewezen. Ze beloofde me dat ze deze volgend jaar zou inzetten op de BKS 2022, we zullen zien !

Er was een goede samenwerking onder de deelnemers, waarvan er sommigen van ver kwamen aangereden, enkelen zelfs vanuit Frankrijk. Ze waren duidelijk ook in hun sas met de koi, en zo werd een impulsieve ingeving op een ordentelijke manier afgesloten.

Niet enkel zij, maar ook ik heb er van genoten, en wat moet er nog meer zijn in het leven ? Rond 12 uur was alles verwerkt en was het tijd om de andere gasten te verwelkomen. Het werd een bijzonder aangename zaterdag met veel rust en gezellig gezelschap, zo mag het alle weken zijn. Ook moet ik de mensen bedanken voor de cadeautjes waarmee ik en mijn vrouw werden overladen. 

Jan YuenJan kan ontzettend genieten van kleine tosai en vind het geweldig om naar deze hebbedingetjes te komen kijken. Hij zou ze allemaal kopen, maar dat kan nu éénmaal niet, want dan wordt de vijver overbemand.

Wel laat hij zich graag even verwennen, neemt een stoel bij de bowl en geniet van de prachtige showa die ik speciaal voor hem bewaard heb, en die van de Wim afkomstig is. Niet verkopen was zijn antwoord, ik kom volgende week met mijn zonen ! 

Een verstandige keuze volgens mij, want ik vind het een bijzonder mooie showa die ondertussen 70 cm is geworden. Zoals bij alle koi kan ik me de aankoop nog altijd herinneren van deze showa. De kwaliteit staat buiten kijf ! Het handelt zich over deze speciale showa !

En als dit nog niet genoeg was, kwamen er nog wat klanten om naar enkele showa te komen kijken. Ze werden in een bowl gezet en iedereen was het er over eens. Aangename showa voor een prijs die voor iedereen haalbaar is.

Ondertussen zijn mijn vijvers redelijk uitgedund. Er zijn nog een 100-tal koi aanwezig en dat in 8 grote vijvers, dan begrijp je dat de bezetting minimaal is. Volgende week ga ik vijver 3 voorbereiden voor de tosai die als azukari mogen blijven tot april volgend jaar.

Ik zal er al de overkapping over zetten omdat ik deze op temperatuur wil houden. Wel nodig ik iedereen uit om deze koi te komen bekijken ter plaatse. Het zijn een 14-tal tosai van 30-35 cm die uitverkoren werden.

Ik zal ze één voor één klaarmaken om overgezet te worden. Wie eventueel interesse heeft om nog een tosai aan te schaffen is welkom. De prijs zal ter plaatse gegeven worden en bedraagt tussen de 399 en 699 euro per koi + telkens 1 euro als azukarikosten in dit geval.

Bekijk hier het filmpje van de deelnemende tosai. 

loterij 2021Ik wil er rond 11 uur mee beginnen, wie wil komen kijken is welkom, kopen is natuurlijk geen verplichting. Wel is het zo dat eventuele kopers de mogelijkheid hebben om een lot bij te kopen voor de showa van Ueno die nog in Japan zit, en die verlot wordt in de loop van oktober/november.

Er wordt 50 euro extra gevraagd in dit geval indien ze een lot willen om mee te dingen naar deze geweldige prijs anno 2021. Eén en ander kan je lezen in dit artikel. Uiteraard blijft het aanbod van kracht dat je een nummer moogt trekken als je een koi aankoopt uit vijver 1 en vijver 2.

Er zitten nog dankbare koi in voor een dankbare prijs. En met dat lot maak je toch kans op een koi met een serieuze waarde. 

IK BEN VANDAAG NIET AANWEZIG

gielDenk eraan, ik ben vandaag niet aanwezig. Ik heb familiale verplichtingen, want mijn 8ste kleinkind wordt vandaag gedoopt. En het samenzijn met de ganse familie, vooral met mijn kleinkinderen wil ik voor geen geld missen.

Voor de rest, geniet van de filmpjes en de bijhorende foto's !

Ondertussen kreeg ik ook nog wat filmpjes aan van Polleke die zijn koi handmatig aan het voeren was. Dat blijft een plezierig iets, ik deed het vroeger ook wel eens, maar helaas neemt dat veel te veel tijd in beslag voor mij.

Je kan wel genieten van zijn filmpje, Polleke in actie !

 

 

 

 

Meer afbeeldingen

Een zaterdag om niet te vergeten: afbeelding 1
Een zaterdag om niet te vergeten: afbeelding 2
Een zaterdag om niet te vergeten: afbeelding 3
Een zaterdag om niet te vergeten: afbeelding 4
Een zaterdag om niet te vergeten: afbeelding 5
Een zaterdag om niet te vergeten: afbeelding 6
Een zaterdag om niet te vergeten: afbeelding 7
Een zaterdag om niet te vergeten: afbeelding 8
Een zaterdag om niet te vergeten: afbeelding 9
Een zaterdag om niet te vergeten: afbeelding 10
Een zaterdag om niet te vergeten: afbeelding 11
Een zaterdag om niet te vergeten: afbeelding 12
Een zaterdag om niet te vergeten: afbeelding 13

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

Johan

Mooi weekend geweest met feest voor iedereen.


The Untouchable

Prachtige geste Luc, en mooi achterliggend verhaal gespijsd door puur menselijke overwegingen, mensen die ook wel eens in de bloemetjes mogen gezet worden, want ze verdienen het meer dan. Als dit dan ook nog belangeloos gebeurt door een nauw bij de BKS betrokken koidealer die ik persoonlijk al meer dan 10 jaar ken als mijn eigen hoofddealer, maar vooral ook als mens, dan kan ik alleen maar zeggen: het lijkt een stoere bonk of een ruwe bolster, en soms uit hij zich ook zo en brengt hij je op een dwaalspoor. Maar geloof mij, het komt uit het hart van een ware familieman. Iemand die als de beste begrepen heeft dat het in het leven doorgaans om geven en nemen gaat, maar ook iemand die heel goed begrepen heeft dat geven minstens even belangrijk is als nemen, Want anders zou deze move niet waar zijn geweest.

Beste mensen/lezers, vergeef mij hier mijn filosofische beschouwingen omtrent een man die ik altijd als speciaal ervaren heb, nu eens in negatieve en dan weer in postieve zin. Zeg maar een soort haat /liefde verhouding, en daar bloos ik niet voor om dat te bekennen. In mijn ogen wel eentje uit de duizend. En Luc, dit zeg ik niet om je stroop aan de mond te smeren, dat weet je . . . .

Jack

Martin, ik realiseer me tijdens het lezen van uw perikelen dat ik uw filosofische inslag gemist heb.
Hopelijk vind u vaker weer de inspiratie !
Maar buiten dat wat u geschreven heeft , denk dat we met vele zijn die dit kunnen onderstrepen / bevestigen.

The Untouchable

@Jack 😃❤️😃❤️😃❤️


Johan D

Amai 8 ste kleinkind , iets om zeker trots op te zijn proficiat geniet van het doopfeest 
Polle je verwend ze nogal 👍
De parking was te klein zo te zien , succes met de gekozen koi 


Wim DW

heel mooie actie , heel veel blije mensen gespot - zoals je schrijft was het een mooie en leuke dag denk ik.  @ polleke, heel leuk filmpje, daar zitten er wel in die met een bolletje niet toekomen ...super plezant om ze zo eten te geven

Polleke

Idd Wim zo houden we het plezant en interessant .


Jack

Ze zien er goed uit Polleke .
Die Karashi (mango ) word een serieuze buffel !

Polleke

Nog een paar weken en we zullen het weten Jack , als ze zo jong is als ze beloven dan kunnen we nog wel iets verwachten . 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-V21-554

Hi Showa SH-V21-554