Laten we over shiro praten

Laten we over shiro praten

De meest moeilijke koi die te verkopen zijn in mijn ogen zijn shiro. Ik koop ze niet gemakkelijk omdat je er dikwijls 10 moet kopen om er eentje te kunnen verkopen. Vorig jaar heb ik wat hoogwaardige shiro aangekocht en die waren zo verkocht.

Een succes ? Inderdaad, en niet verwacht, maar ze waren ook goed. Daarna liet ik me verleiden om er nog een aantal aan te kopen, maar dan op een lager trapje van de piramide om ze aan te bieden tegen een meer acceptabel prijskaartje, en daar ging het mis.

Er werd er maar eentje van verkocht, ondanks het feit dat deze toch niet zo slecht zijn....integendeel vind ik, maar wie ben ik ? Donderdag was ik aan het filmen voor de kleine overblijvende tosai van begin dit jaar, en ik besloot ook de 5 overblijvende shiro te filmen. Vermoedelijk had Rudie dit gezien en ik kreeg promt een filmpje aan van de shiro uit deze serie die verkocht was.

Het was nummerke 5 of nummerke 2105005. Ze werd 59 cm gemeten, een normale maat voor een shiro die over het algemeen iets kleiner blijven dan de jumbo kanonnen. Iedereen weet dat het toverballen zijn, en ik laat zo dadelijk de andere 5 zien, zodat je ze zelf kan beoordelen, maar eerst een filmpje van de ginrin kohaku die Rudie ook aankocht.

Ik had deze graag mee naar de show genomen, maar helaas, ik geniet er liever zelf van zei Rudie. De Ginrin is nu 85 cm, dus 4 cm groei. De kohaku is nu 89. Het hi is minder aan het worden maar een dijk van een vis. 

Dit is de koi die samen met de ginrin in de bowl zit en is ondertussen al een oudgediende. Na wat opzoekwerk vond ik de code die me onmiddellijk naar de gegevens van de koi leidde. Het is kohaku KO-V15-4118. Een dochter van lovely queen, nu 8 jaar jong en ze was 63 cm bij aankoop.

Met een groei van 22 cm kan je ongeveer inschatten hoe een koi nog groeit na 5 tot 6 jaar en dan kom je op ongeveer 4 tot 5 cm per jaar. Dit is het filmpje bij aankoop ! Terug naar de shiro met een filmpje van donderdag.

Eerst een gezamenlijk filmpje !

Shiro 2105001 - 51 cm

Shiro 2105002 - 53 cm

Shiro 2105003 - 53 cm

Shiro 2105004 - 58 cm

Shiro 2105006 - 54 cm

Welk is de betere of laat het ons anders noemen, welk is volgens jullie de mooiste van de reeks ? Qua body zijn ze goed geëvolueerd en qua ontwikkeling is het zeker niet negatief. Ik heb ze ondertussen buiten gezet, zodat ik de binnenvijvers zuiver kan maken en voorbereiden op nieuwe import.

Van de kleine tosai heb ik ook filmpjes gemaakt, en die worden in de loop van de volgende week gepresenteerd. Die zagen er in mijn ogen heel positief uit, en men heeft de mogelijkheid om deze te laten overwinteren. Meer daarover volgende week.

Ondertussen zijn alle koi van de show ontslakt om het met een mooi woord te zeggen. Met ontslakken bedoel ik dus dat de koi na de show weer zuiver zijn gemaakt en ontdaan van alle niet gewenste elementen moesten deze er tijdens de show zijn opgekomen. Niet dat het zo is, maar na een dag in het vat beginnen de koi toch te schuren en dat geeft ongerustheid. 

Ze werden allen gecontroleerd op parasieten en de koi zwemmen parmantig rond. Wie de koi graag komt ophalen, kan zich melden. Ik zou wel graag de koi op tijd naar huis laten gaan, want ook deze vijver heb ik  nodig. Deadline zou ik graag op 15 oktober houden. Indien ze niet opgehaald worden ben ik verplicht een vergoeding te vragen.

Het wordt een druk dagje vandaag. Er worden maar liefst 25 koi opgehaald die bestemd waren voor de vrijwilligers van de Belgische Koishow in Merelbeke. Ik zal proberen voldoende foto's te maken, ondanks het feit dat ik het druk zal hebben. We zien wel....

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

The Untouchable

Voor zo ver ik kan zien is daar geen enkele slechte shiro utsuri bij. Uiteraard is de ene al wat beter dan de andere, maar ook hier geldt de wet van het geduld denk ik. Deze nog een jaartje 'opvoeden' volgens de regels van de 'Interkoi kunst', en het komt wel in orde qua verkoop.

Het verwondert mij soms toch dat Bompa Borgmans zo weinig vertrouwen heeft in z'n eigen investeringen. Een investering is iets wat je altijd moet zien op meer dan een jaar Bompa, dat moet ik jou toch niet vertellen.


Dick

Nr. 3 heeft mijn voorkeur.  Heeft vooraleer toekomst qua kleurontwikkeling, een mooie verdeling van het patroon en de body is mooi in verhouding.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-V21-554

Hi Showa SH-V21-554