Update enkele koi vorig jaar

Update enkele koi vorig jaar

Ik krijg gelukkig regelmatig updates binnen van koi die vorig jaar zijn aangekocht, en het is altijd een plezier om deze te presenteren. Het is een teken want dat wil zeggen dat ze goed of naar verwachting positief ontwikkeld zijn

Ik zie toch weer een aantal toffe koi verschijnen die het meer dan goed gedaan hebben. De eerste die ik voorstel is een mango. Er zijn er veel van verkocht en de meesten hebben het goed gedaan voor zover ik dat kan bekijken.

Het zijn dankbare koi die nooit teleurstellen. Sommigen zijn er zot van, anderen vinden ze saai, maar teleurstellen doen ze bijna nooit. Deze mango behoort tot de eerste reeks begin vorig jaar die werden verkocht, en hij of zij is nu 51 cm.

Ik herinner me nog dat er vragen gesteld werden bij het vlekje op het hoofd. Wat zou dat doen in de toekomst...awel nu weet je het ! Wat ik wel graag zie is de opkomende fukurin die de mango de nodige uitstraling zal geven waar ik persoonlijk van hou.

Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk resultaat zal zijn in de toekomst, maar die hoeft voor mij zo snel niet te komen, want de tijd is niet in mijn voordeel. Ik heb het gevoel dat ze wel eens een serieuze lengte zullen maken.

De laatste serie van december jongstleden zijn ook indrukwekkend hoor. Het kan goed zijn dat ik ze vandaag of morgen de vrijheid geef buiten, nog even afwachten, maar het ziet er nu al goed uit, met een lengte van 30-35 cm, een niet te verwaarlozen serie. Er zijn er nog een 20-tal over en ik ben aan het overwegen of ik ze in een aparte vijver zet of tussen de gosanke.

De sanke van Sakai FF SA-V19-10210 werd aangekocht in oktober 2019 op de veiling. Ze is nu 38 maanden en 68 cm, wat niet overdreven groot is. Geef ze echter gewoon de tijd, want die heelt alle wonden zeggen ze weleens. 

Het lijkt me toch een indrukwekkende koi van 68 cm op dit ogenblik met een serieuze optie op jumbo eigenschappen, en een vergelijk met de koi bij aankoop is nooit weg. Ze is dus een jaartje ouder en ondertussen 47 maanden.

De derde van vandaag is een kohaku van Momotaro KO-V18-1246, wat aanduid dat deze gekocht werd op de veiling van december 2018. Ik had hier persoonlijk heel hoge verwachtingen van, want ik was gek op deze kohaku. 

Het filmpje bij aankoop toont waarom. Ik zie wel dat het aanknopingspunt tussen het eerste en tweede patroon niet echt dicht is geworden en ook niet uit elkaar is gegroeid. Het blijft een vraagteken ! Misschien blijft het wel zo ! Ze is nu 70 cm en zal volgens mij ook bekwaam zijn om de grens van de 80 te halen. Hoever ze er over zal geraken is nog een open vraag, dat zal de toekomst uitwijzen.

Er zit wel body op, op alle koi die ik hier presenteer trouwens, en zij zijn allen eigendom van Wiechert, welbekend in de koi media. Het is altijd plezierig om koi die als nisai gekocht werden te laten zien, toch zeker als ze een goede evolutie ondersteunen.

Updates zijn dan ook altijd welkom, er staan er nog enkelen in de wachtrij. Ondertussen bereid ik me voor op de online veilingen die er waarschijnlijk aankomen. Ik ben er niet altijd weg van, het is beter om de koi persoonlijk te zien, maar het is niet anders.

De week van 4 oktober meld zich momenteel aan voor de eerste veilingen, ik vermoed eerst Sakai FF en daarna Momotaro. Het feit echter dat ik vermoedelijk in november wel naar Japan kan gaan, zal me ervan weerhouden om veel online aankopen te doen, tenzij mensen bepaalde  keuzes hebben.

 

Meer afbeeldingen

Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 1
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 2
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 3
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 4
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 5
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 6
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 7
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 8
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 9
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 10
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 11
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 12
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 13
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 14
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 15
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 16
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 17
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 18
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 19
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 20
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 21
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 22
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 23
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 24
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 25
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 26
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 27
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 28
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 29
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 30
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 31
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 32
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 33
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 34
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 35
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 36
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 37
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 38
Update enkele koi vorig jaar: afbeelding 39

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Wiechert

555

Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml