De vijver van Wieger

De vijver van Wieger

Ik krijg de laatste tijd nogal wat informatie binnen van klanten die hun foto's en video's doorsturen. Ik kan hier alleen maar ontzettend dankbaar voor zijn.

Het verschaft me enorm genoegen om te zien wat de koi gedaan hebben. Door de grote stroom van nieuwsitems, is het niet mogelijk om alles ineens te plaatsen, maar alle info die ik krijg zal ik telkens zo snel mogelijk verwerken in de dagelijkse items. Eventjes geduld dus....

Van de week kreeg ik nieuws uit het hoge Noorden, ergens rechts van Groningen gelegen, namelijk van Wieger. Wieger kocht enkele jaren geleden een koi uit de veiling, toevallig ook van de oyakoi IzumoRyu, een koi van 106 cm indertijd. De koi verbleef ook een seizoen in de mudpond, en lokte nogal veel kritiek uit, omdat de koi een zwaar sashi had met een ongestructureerd hoofdpatroon.

Door de vele kritiek die ik kreeg, bood ik Wieger aan om een andere koi te nemen, maar Wieger bleef bij zijn beslissing en besloot de koi die hij gekocht had te houden. Nu, een 3-tal jaar later, kreeg ik deze update van Wieger. De sanke, die aangekocht werd op 33 cm, is ondertussen uitgegroeid tot een kanjer van 76 cm, en ze is nog vrij jong, dus boven de 80 zal ze zeker geraken. Ik laat het vervolg van het verhaal over aan Wieger om te vertellen, maar bekijk eerst het filmpje

Hallo Luc, Wat een leuk item weer op de site.(refererend naar het verhaal van de jumbo van Polleke). Vanavond heb ik enkele koi geschept en gemeten. De Shiro en Kohaku die we in mei bij je opgehaald hebben zijn flink gegroeid. De Shiro (Panda) was 25 cm en nu 37,5 cm!!!!! De Kohaku (Bubble Guppy) was 26,5 cm en nu 36 cm. De namen zijn bedacht door de kinderen....Beiden dus flink gegroeid.

Ook heb ik de Izumoryu Sanke geschept, wat een monsterachtig beest, 76 cm!!! Van deze wilde je nog graag foto's en filmpjes om te zien hoe ze ontwikkeld is, aangezien er bij de aankoop zoveel commentaar was.

Ik ben heel verbaasd dat de Izumoryu zo gegroeid is omdat mijn vijver de eerste jaren veel problemen had filter technisch. Nu is dat helemaal voorbij, glashelder water en super waardes. Afgelopen hebben de vissen ook kilo's voer gevreten, dit voor het eerst. Andere jaren kon ik heel lang doen met een emmer voer, in verband met de waterwaardes.

Het filter systeem nu, het water komt binnen via 3 bodemdrains en een skimmer. Gaat door een profi drum filter, door een Bio UV 30 (bijna nooit aan), naar een bakki shower (40 cm breed, 2 meter lang, 4 lagen RVS, zelfbouw) naar een bewegend bed filter( 1 kuub bak met 300 liter helix) en dan weer de vijver in.

In verband met het trommelfilter heb ik ook automatische watertoevoer, echt noodzakelijk omdat je ook veel spoelt. Ik heb nog een ozon van Sander, maar die staat alleen aan bij nieuwe vis. oja de vijver is helemaal van beton...met een raam aan de voorkant waar de kinderen graag op hun buik voor liggen.

groeten uit het noorden

Meer afbeeldingen

De vijver van Wieger: afbeelding 1
De vijver van Wieger: afbeelding 2
De vijver van Wieger: afbeelding 3
De vijver van Wieger: afbeelding 4
De vijver van Wieger: afbeelding 5
De vijver van Wieger: afbeelding 6
De vijver van Wieger: afbeelding 7
De vijver van Wieger: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240