De vijverbouw is begonnen

De vijverbouw is begonnen

De vijverbouw is begonnen

Afgelopen zaterdag zijn we begonnen met het graven van de vijver en na een uurtje of 6 was het gat groot genoeg. Vrijdag heb ik eerst wel even een bronbemaling aan laten leggen om de diepte van 2,20 meter te kunnen halen en het werkte prima.

De vijver zal ongeveer 5 bij 3 worden en er zal dan zo'n 25 kuub in gaan zitten. In de voortuin komt een beekloop welke door enkele planter filters zal gaan lopen. De tuin krijgt een oosterse uitstraling.

Alleen bij het graven raakte we de riool en dit was nog een oud systeem van gresbuis, dit lag dus gelijk aan diggelen. En de bronbemaling stond op dit stuk riool te lozen dus alles kwam gelijk weer naar buiten zetten. Dus even met de buurman een stuk PVC erin gestopt en dicht gemaakt met purschuim. Vandaag heb ik het systeem gemaakt met twee rubberverlopen en een stuk pvc en alles is weer water dicht.

Zoals je op de foto's kunt zien hadden we ook nog te maken met een gasleiding, alleen bleek dit later een oude leiding te zijn want de nieuwe leiding loopt eronder en ook nog de elektraleiding. we gaan deze leidingen door de filter kamer laten lopen en de vijver er zo dicht mogelijk tegen aan bouwen. Dus dat komt wel goed.

Deze week gaan we de bodem maken en daarna zo snel mogelijk starten met de wanden van beton blokken.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml