De vikingen op bezoek

De vikingen op bezoek

Het zal je niet iedere dag gebeuren dat mensen uit Noorwegen even langskomen om naar hun koi te komen kijken.

Ik heb Harald leren kennen op één van mijn vele rondreizen in Japan en om de één of andere reden vroeg hij om enkele van zijn koi op te vangen die hij nog in Japan had aangekocht.

Wat doe je dan als je iemand kan helpen ! Juist….

Vermits hij voor zaken in de regio moest zijn, want Harald is importeur van tulpen in Noorwegen, nam hij eventjes de tijd om een bezoek te brengen aan Interkoi.

De meesten van jullie die bij Interkoi zijn geweest zullen de koi misschien al wel gezien hebben, maar ik heb natuurlijk wat filmpjes gemaakt van deze koi.

Bijzonder flinke koi zijn deze shiro utsuri van Omosako. Ik heb niet zo heel veel verstand van shiro, maar dat deze witter dan wit zijn, staat buiten kijf.

De vraag die ik me stel is of je nog body kan kweken op deze toch wel fraaie shiro die om en bij de 80 cm is. Men zegt…en ik weet het zelf niet echt, dat de shiro van Omosako op latere leeftijd nog vrij veel sumi bij kunnen krijgen. Laat ons hopen dat dit correct is, want dat kunnen beiden gebruiken.

Ik heb zelf ook nog een fraaie shiro utsuri zitten, en als ik een klant kan gevonden krijgen die zich bezighoudt met het sumi van deze shiro, die trouwens ook de winnaar was van de Omosako Cup Challenge, dan zou dit wel eens een prachtexemplaar kunnen worden. Fraaie shiro hoor !

Een sanke van Sakai FF, niet de grootste, maar wel eentje met veel kwaliteiten, en een showa van Momotaro die problemen heeft met zijn hi, zijn de 2 andere die in deze bowl zitten.

Het is moeilijk te achterhalen waarom deze showa een verzwakt hi heeft, ze is in ieder geval zo binnengekomen, en door het binnenzitten is het er niet op verbeterd. Hopelijk zal er een wederopbouw plaatsvinden éénmaal ze buiten zit, maar ik heb mijn twijfels.

Een sanke van grote klasse in mijn ogen is deze sanke van Momotaro. Laat hier geen twijfel over bestaan, dit is een goede koi met veel potentie. Bouw, huidkwaliteit zijn de ingrediënten die van deze sanke een geweldige koi kunnen maken. Laat het patroon misschien wat simpel zijn, maar dat wordt naar de achtergrond gedrukt, eens de koi boven de 80 cm uitkomt, iets wat ze zeker in de genen heeft.

Nu nog zorgen dat ze in Lillehammer geraken en dan zijn de koi ook weer op hun plaats.

Ik ben me ondertussen klaar aan het maken voor mijn eerste Japanreis. De intentie is om tosai aan te kopen, of me dit lukt weet ik nog niet, maar ik ga mijn best doen…je kan alles opvolgen de komende dagen via de website….

Meer afbeeldingen

De vikingen op bezoek: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240