De voedermachine JBL

De voedermachine JBL

We hebben al verschillende stadia doorlopen van voedermachines, dit is de derde in de reeks, maar ook de beste van allen. Ik ben er zeer tevreden over.

Eindelijk een voermachine die aan alle eisen beantwoord. Robuust, stevig, voldoende voer per toestel, makkelijk te programmeren en vooral een knop om aan en uit te zetten, onmisbaar in mijn ogen. 

Ik heb de toestellen aangekocht via Tjaard van Koikichiworld, en volgens zijn woorden worden ze verkocht aan 307 euro inclusief BTW. Als ik wat rondsurf dan zie ik ze ook goedkoper verschijnen, maar dat is via de online shop kanalen. Dan geef ik liever wat meer geld en koop ze via Tjaard, dat geeft toch wat verbondenheid.

Voorlopig heb ik 2 toestellen aangekocht en ik raad iedereen aan die een voedermachine zoekt om deze aan te kopen. Ietsje duurder maar het is iedere euro waard. Uitgerust met een zonnepaneeltje, verlost het je van de vervelende electriciteitskabels of de batterijenen die je op tijd moet vervangen.

Je kan ze tot 24 keer voorinstellen, wat helemaal niet nodig is, en ze geven per instelbeurt 15 tot 20 gram korrels en dit tot 10 instelbeurten wat dan ongeveer 180 tot 200 gram voer per beurt verdeeld over de vijver. Dit is uiteraard afhankelijk van het soort voer. Er  kan ongeveer 8 kg in een voermachine.

Bovendien geeft de machine een aangenaam geluid, en geen overdreven lawaai zoals meerdere voermachines. De verdeling verloopt met een keuze tussen 0,5 en 1,5 meter, meer dan voldoende. Het geluid zou ik zelfs uitnodigend kunnen noemen.

Hier nog wat specificaties:

Deze voerdispenser heeft een ingebouwde zonnepaneel  dat werkt op zonne-energie voor duurzaam voeren. Liever de ouderwetse stekker gebruiken? Dit kan met de lange stroomkabel van 5 meter. De gewenste hoeveelheid voer is in te stellen met de waterdichte LCD digitale display en kan tot 24 keer per dag gevoerd worden.

Kenmerken:

  • Instellen van voedertijden, hoeveelheid voer (10 insteltrappen), plaatsen en dispenserbreedte;
  • Worpafstand voer naar keuze 0,5 of 1 meter;
  • Kan aan de oever worden opgesteld en van buitenaf toegankelijk bediengspaneel;
  • Zeer duurzaam door de ingebouwde zonnepaneel met li-ion accu;
  • De twee rode LED-lampjes geeft een tekort aan voer aan (maximaal 25 liter).

Specificaties:

  • Afmeting (L x B x H): 375 x 375 x 462 mm
  • Max. inhoud: 25 liter
  • Max. granulaatgrootte: tot 9 mm
  • Garantie: 2 jaar

Je kan ze gewoon bij mij bestellen of bij Tjaard van Koikichi zelf, de keuze is aan jullie. In mijn ogen een aanrader en ik vind ze zelfs stukken beter dan de befaamde koicafé en vergelijkbaar met de Japanse uitvoeringen. Ik heb er een kort filmpje van gemaakt.

-------------------------------------------------------------------

Ik kreeg gisterenavond ook nog een filmpje binnen van Wiechert die trots zijn kohaku liet zien. Er werden geen speciale gegevens bij vermeld, enkel dat ze goed gegroeid waren, zonder duidelijke maat te vermelden, en wat je op het filmpje kan zien, maakt me altijd blij.

Vanuit Frankrijk kreeg ik nog enkele foto's toegestuurd van een mango die ik vorig jaar verkocht had aan Alexis DBC. Deze had de 2de prijs gewonnen op de Franse koishow, en dat is altijd plezierig om te horen. Hij was dan ook heel trots op zijn prestatie.

 

Meer afbeeldingen

De voedermachine JBL: afbeelding 1
De voedermachine JBL: afbeelding 2
De voedermachine JBL: afbeelding 3
De voedermachine JBL: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

The Untouchable

555

Matthijs

555

The Untouchable

@Matthijs 555


Wim DW

555


william william

555


Johan

555

interkoi

555


rob

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml