De volgende stappen

De volgende stappen

De eerste aankopen werden al snel opgevolgd door 2 volgende leveringen, eentje in april en eentje in mei 2006.

De leveringen in april waren de grootste leveringen. Ik heb hier weer een filmpje van samengesteld dat je hier even kan zien.

Ik herken nog veel koi, maar niet allemaal. Ik dacht dat de eerste kohaku die in het filmpje getoond worden niet uit Japan komen. Misschien zijn het deze kohaku waarover Matthijs het had in een vorig nieuwsitem, ik kan het me niet herinneren.

Er zullen er ook zijn waar ik geen filmpje of foto's meer van heb, want mijn systeem was toen nog niet op punt gesteld. Op de eerste foto in het midden herken ik echter een showa die ik "bomber" genaamd had. Deze brengt nog bijzonder goede herinneringen boven. Het was een dijk van een koi, waar ik met plezier aan terugdenk.

Het was toen al een jumbo tosai van ik schat achteraf rond de 35-38 cm, maar met een body waar je verliefd op werd. Ik begon me toen te realiseren hoe belangrijk body, huidkwaliteit en patronen waren. Mijn bekendheid begon toen vormen aan te nemen, en als ik me niet vergis is het dank zij deze koi dat Ben voor de eerste keer op bezoek is gekomen. Ondertussen werden plannen in mijn hoofd ontwikkeld om groter te worden en de wil om opvangbakken te bouwen werd reëel. Nu nog mijn vrouw over de brug krijgen....

De daaopvolgende sanke en showa zijn weer allemaal Momotaro tosai, en ik was hier bijzonder blij mee. Ik geloof ook niet dat ze er allemaal op staan, maar dat maakt nu even niet uit. Als ik ze nu even achteraf bekijk, dan zou ik dit soort showa zeker en vast opnieuw aankopen, ondanks het feit dat het mannetjes zijn.

Zelfs nu is het moeilijk om deze kwaliteit aan te kopen. Zonde dat er zich geen mensen melden die ooit koi uit deze selecties hebben aangekocht, want ik weet dat er die nog zijn.

Na de showa komen enkele nisai die ik op de kop tikte, maar waar ik niet zo gelukkig mee was. Het waren een aantal koi van 50-55 cm van Sakai FF, en geloof me, het is volgens mij de grootste rommel die ik ooit heb aangekocht. Ik was blij dat ik er vanaf was.

De shiro utsuri op het einde van het filmpje waren dan weer van Momotaro. Ik ga altijd de boot in met shiro utsuri, en telkens laat ik me weer verleiden om er weer aan te kopen. Wat het is weet ik niet, maar ze zijn mij niet gunstig gezind. Zelf zie ik ze graag rondzwemmen, maar blijkbaar heeft een shiro dezelfde mankementen als een sanke. Ze moeten zo goed als perfect zijn…..

In dit filmje waagde ik me voor de eerste keer ook aan kleinere koi. Deze zending kwam van Takigawa San en op de één of andere manier konden ze me prima bekoren. Op het einde zie je nog 2 ginrin, een kohaku en een tancho. Deze herinner ik me niet meer, maar die moeten ook van Momotaro geweest zijn.

In mei liet ik nog 2 ginrin chagoi overkomen van Momotaro, waar ik een bijzonder zwak voor had in die tijd. Ik kreeg ze niet onmiddellijk verkocht, maar ik kon er zelf bijzonder van genieten. Ik heb er echter alleen maar foto's van gevonden.

Ik zal er hier en daar wel wat vergeten hebben, maar dit geeft toch in grote lijnen, de beginperiode aan van mijn eerste aankopen. Ik kijk er nog met plezier naar terug, maar als ik ze bekijk met ik toch bedenken dat ik dit soort koi niet makkelijk meer aankoop.

Dit begin was echter de aanloop naar het begin van Interkoi dat eigenlijk in 2007 van start ging. Hierover zal ik echter in enkele volgende nieuwsitems, nog wat berichten.

Wie nog gebruik wil maken van mijn aanbod van Probites "Bundel je krachten". Bestellingen mogen lopen tot 15 februari. (levering in maart)

Meer afbeeldingen

De volgende stappen: afbeelding 1
De volgende stappen: afbeelding 2
De volgende stappen: afbeelding 3
De volgende stappen: afbeelding 4
De volgende stappen: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137