Een sanke van Yamamatsu

Een sanke van Yamamatsu

In 2009 kocht ik in Niigata 7 koi, waarvan 5 kohaku en 1 sanke en 1 showa aan. Het was een bijzonder prettig gebeuren dat ik nooit zal vergeten.

Deze koi verbleven uiteindelijk een tijd in de mudpond en zijn nog te vinden onder de codenummers 903050 tot en met 903056.

Mijn systeem van bijhouden was toen nog niet optimaal, en zodoende zijn er moeilijker filmpjes van te vinden. Aan de codenummers kan je echter zien dat de tosai in maart 2009 werden geselecteerd.

Achteraf heb ik heel wat miserie gehad met deze kweker, maar daar zullen we het nu even niet over hebben. Het is in ieder geval zo dat er nog zeker enkele van in leven zijn, want onlangs kwam ik deze showa nog eens tegen, die uit deze selectie kwam.

Eén van deze koi heb ik nu terug aangekocht, namelijk de sanke met de mooie naam "Ayama". Ik heb er gelukkig nog enkele van filmpjes gevonden, zodat de hele historie kan opgevolgd worden.

toen ik haar aankocht.

Dit filmjpe is van 2011

Dit filmjpe is van 2011

Tussen andere koi van toen

Dit filmpje is van 2013

Ondertussen is Ayama (code 903050) uitgegroeid tot een sanke van 63 cm zoals je op dit filmpje kan zien

Je kan alle informatie van deze sanke vinden onder deze link. Ik denk voor veel mensen nog een begerenswaardige sanke van 63 cm die misschien toch nog een paar cm kan groeien.

Ze is nu 6,5 jaar en ik geloof niet dat dit bij deze koi een handicap is om de volgende 5 jaar nog verder te ontwikkelen. De eigenaar is een goede verzorger, en heeft er alles voor gedaan, maar de vijver is niet optimaal om tot grote ontwikkelingen te kunnen komen. Ik denk dat ik hier niets verkeerd mee heb gezegd.

Wie op zoek is naar een betaalbare mooie sanke, mag mij altijd contacteren voor een prijsopgave, en ik zal deze graag meedelen. Je moet ook niet achter de reden zoeken voor de aankoop. Het is gewoon zo dat ik graag goede koi van klanten af en toe aanbied die ik ingeruild heb tegen een nieuwe koi. Op deze manier komt een sanke zoals deze prijstechnisch interessant op de markt, en bovendien is de historie van de sanke volledig bekend bij mij.

Dit brengt me misschien op een ander onderdeel van de aanpassingen op de website. Er wordt mij dikwijls gevraagd om koi terug over te nemen. Dit heeft niet altijd iets te maken met de kwaliteit van de koi, maar met de leerschool van de eigenaar die zich telkens wil verbeteren. Dit kan alleen met andere aankopen te doen.

Het zou dus kunnen dat ik in de toekomst een onderdeel op de website aanmaak, waarbij ik de gelegenheid geef om koi aan te bieden. Ik wil het dan zo maken dat je zelf een filmpje en een foto kan uploaden met de gegevens van de koi, die vooraf door mij gechecked worden.

Als het zover is breng ik je wel op de hoogte.

Niet vergeten voor 15 februari: bundel je krachten

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137