De weelde van Rob en Tara

De weelde van Rob en Tara

Koikichi in hart en nieren zijn het. Ouwe trouwe klanten die regelmatig terug op visite komen. Koi aankopen staat op een laag pitje, maar dat heeft zijn reden. Ze besloten om een nieuw huis te bouwen en tussendoor mama en papa te worden.

Dat eist zijn tol, maar niet de drive om te genieten van hun koi. Ze behoren ook tot de weinigen die samen kunnen genieten van hun hobby. Het is niet iedereen gegeven om als koppel de hobby te beleven. Meestal zit er een kink in de kabel als de wederhelften hun mannen op jacht zien gaan naar koi !

Onlangs heb ik nog een filmpje laten zien van hun vijver die als tussenstation werd gebouwd, want er staan nog grotere plannen op stapel, maar daar kan ik nu niets over vertellen.

Het zijn ook deprimerende tijden, en ik kan ook niet voorspellen wat het najaar zal inhouden wat betreft de koi aankopen in Japan. Er hangen donkere wolken, maar we proberen de moed erin te houden. Ondanks de magere interesse en vooral de vervelende en enerverende toestanden is het onze plicht om alles positief te blijven benaderen. Ik ben dan ook blij dat er af en toe updates binnenkomen, dus bij deze bedankt Rob en Tara.

Het verlicht niet alleen het werk, maar het blijft ook interessant om ontwikkelingen te blijven volgen. De koi  die ik nu onder ogen krijg ken ik natuurlijk nog allemaal. Het gebeurt maar zelden dat ik koi niet herken.

Ondanks het feit dat er al veel koi de revue gepasseerd zijn, kan ik de meeste koi nog thuiswijzen, weten wanneer ik ze aangekocht heb, en herinner ik me nog het wanneer en hoe. Het blijven meestal mooie herinneringen. Maar ik zet ze even op een rijtje.

Laat ons beginnen met de oudste van het stel, showa 1507002. Het was een bloedmooie showa die als tosai gekocht werd en is van Dainichi. Ja ik herken deze uit duizenden, want het was een pracht van een showa. Ze is nu 59 cm volgens Rob, dus qua groei heeft hij niet zoveel gedaan, maar is dat nodig ? Een filmpje van aankoop laat zien dat ze niet veel verandert is. 

Ik zie dat het filmpje gemaakt is op 3 juli 2015, dus is haar geboortedatum ergens in 2014 en is hij nu in zijn 6de levensjaar.

Showa nummer 2 is een showa van Momotaro 1511002. Ja deze herinner ik me zeker nog. Nu 72 cm een mooie maat voor een koi die ook in zijn 6de levensjaar zit. Hij is nog niets verandert zie ik wel. Dit is het filmpje bij aankoop.

Kohaku 1511015 is een speciale kohaku die werd gekocht voor een speciale gelegenheid als ik me niet vergis. Blijkbaar was 2015 een vruchtbaar jaar, want alle 3 deze koi werden in 2015 aangekocht. Een filmpje bij aankoop geeft altijd een meerwaarde. De kohaku is momenteel 68 cm.

Sanke 1611302, wat wil dat zeggen ? Gewoon dat ik haar aangekocht heb in november 2016. Deze kan ik me minder goed voor de geest halen, maar toch herken ik haar. Ze is een jaartje jonger en toch al 72 cm, een mooi maat die lonkt naar de 80 cm, een eerzame grootte die dikwijls nagestreeft wordt. Dit is de sanke bij aankoop.

De laatste patient is sanke SA-V18-10153. Wat een rare code nummer zul je zeggen, maar eigenlijk is het heel eenvoudig. SA staat voor sanke, V18 staat voor Veiling in 2018 en 10153 is ingedeeld in de maand dat ik ze kocht, namelijk 10, wat staat voor de maand oktober en het is koi nummer 153 van die veiling. Alles heeft zijn betekenis en met een oogopslag weet ik wat en wanneer...handig toch ?

Het is de jongste telg uit een deel van de verzameling van Rob, want hij heeft nog heel wat andere kleppers in zijn vijver rondzwemmen. Dit filmpje is bij de aankoop van de sanke.en daarmee is dit overzicht compleet.

Ondertussen heb ik prachtige informatie binnengekregen van koi die nog in Japan verblijven, en wat mij bijzonder blij heeft gemaakt, maar dat is voor morgen.

Wat ik nog wel kan laten zien is het ophalen van een showa van Izumiya die zaterdag werd gekozen. Het ding is toch van 22 naar 33 cm gegroeid in die korte tijdspanne dat ze bij Interkoi is. Een beloftevol resultaat. Ik hoop dat de mensen zich niet laten afschrikken door de corona toestanden, want van deze tosai zijn er nog een aantal te koop. Dit was nummerke 41 van de serie. 

Wat een mooie showa heeft deze befaamde kweker van yamabuki toch te voorschijn getoverd. Het zijn stuk voor stuk magnifieke koi. De moeder heeft Izumiya zelf gekweekt en de vader is een Dainichi man geworden, wat je terugziet in de offspring. Wij hadden gegokt op Dainichi of Isa, maar het is Dainichi geworden. Er zijn niet zoveel overblijvenden meer uit deze serie.

Deze week is er een korting van 20% op een aantal van hen nadat we ze hebben geselecteerd, en waaruit bovenstaande showa werd gekozen. Er zijn er nog een kleine 20-tal van over. Het is de moeite om zaterdag langs te komen en eventueel een keuze te maken. 

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

5 reacties

KONDHO

Als je weet hoeveel handtassen of schoenen je daarmee zou kunnen kopen, jawadde. Bloedmooie visjes bij, tijdelijk of van lange duur, zwemmen er rustig bij toch. Zen, straalt rust uit en dat zie je. Als één plus één meer dan twee is, ... . Veel plezier.


Johan D

Tof om wat evoluties van andere hobbyisten te bekijken , succes

rob

Dank je


Johan

Mooie updates Rob en Tara

rob

Dank je johan


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052