Goed nieuws is altijd welkom

Goed nieuws is altijd welkom

Het verbaasd me meer en meer hoe de Japanners er toch in slagen een grote voorsprong op ons te behouden in het laten evolueren van koi, in dit geval showa.

Er is bijna niemand, maar dan ook niemand die in mijn ogen kan presteren wat ze in Japan presteren. We kunnen ze groot trekken, dat wel, maar we kunnen ze nooit dezelfde uitstraling en klasse geven als in het land van de rijzende zon.

Het zijn kunstenaars, en of je er nu voor of tegen bent, hun skills om bijzonder mooie koi te produceren is ongeëvenaard. Zo was ik blij verrast toen ik de foto's en filmpjes aankreeg van mijn selectie Izumiya showa van Narita.

Toegegeven, ik doe mijn uiterste best om de overblijvende showa hier niet alleen groot maar ook kwalitatief goed te laten ontwikkelen en ben ik blij met de opgroei naar 31-35 cm met behoud van kwaliteit, het kan echter niet op tegen de filmpjes die ik onder ogen kreeg van gelijkwaardige koi die bij Narita in de opgroei zitten, en ondertussen 41-45 cm zijn met een fantastische uitstraling.

Zou het dan toch mogelijk zijn dat ze oktober de 55 cm zullen halen ? Ik had het nooit verwacht, maar wat ik nu zie doet me watertanden. Hoe blij kan je worden met deze evolutie. Ik zeker wel en ik kijk met plezier naar de onderstaande filmpjes of foto's.

Narita Izumiya serie 1

Narita Izumiya serie 2

Narita Izumiya serie 3

Narita Izumiya serie 4

Narita Izumiya serie 5

Narita Izumiya serie 6

Deze filmpjes kunnen je niet onberoerd laten, en geloof me of niet, ik kijk er reikhalzend naar uit in het najaar. Het is onvoorspelbaar momenteel wat het najaar gaat brengen in de koiwereld, maar dit schildert in ieder geval al een vleugje zon aan het firmament.

Voor showa liefhebbers moet dit een ongelooflijk festijn zijn, en als je vergelijkt met de showa van Momotaro die ik als mannen heb voorgedragen een tijdje geleden, dan moeten deze zeker niet onderdoen. Het zal een kwestie zijn van kiezen uit al dit moois. Nu zijn ze nog betaalbaar, wie weet wat wordt het straks ?

Ik had deze droom niet verwacht, en ik hoop dat het een mooie droom zal blijven. Het heeft me handenvol geld gekost om deze showa te kunnen aankopen, maar ik heb er nog geen minuut spijt van gehad.

Mijn favoriet ? Showa 2006103 

De favoriet van Ben ? Hij heeft er wel 3 op zijn lijst: Showa 2006130 Showa 2006131 - Showa 2006132 met als hoofdfavoriet de 2006130. 

 

Meer afbeeldingen

Goed nieuws is altijd welkom: afbeelding 1
Goed nieuws is altijd welkom: afbeelding 2
Goed nieuws is altijd welkom: afbeelding 3
Goed nieuws is altijd welkom: afbeelding 4
Goed nieuws is altijd welkom: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

Johan

Van jullie beide is de favoriete Izumiya verkocht 👍🏻


KONDHO

Ik geniet er alleen van, maar ook voor meer dan twee. Alles wat erin zit, zal er dan ook worden uitgehaald, toch ook dit is een momentopname, en dan wel een goed moment. Zwart opaal, wit en rode koraal, wie gaat dit nog verbeteren? Dromen mag en heel soms komt er eentje uit. 


Robbie

Zitten zeker hele mooie showa tussen.😄😄😄😄


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052