Een vervolg op het nieuwitem van gisteren

Een vervolg op het nieuwitem van gisteren

Iedereen vind ze geweldig. Ik word overstelpt met vragen over de showa van Izumiya. Hebben de mensen eindelijk het licht gezien en de kwaliteit van de azukari bij Narita ontdekt ? Wie zal het zeggen.

Daarom een klein vervolg op het nieuwsitem van gisteren. Vermits veel mensen de prijs hebben gevraagd van deze showa, heb ik er de prijzen terug op gezet, zodat ze me niet meer hoeven te contacteren. Het zijn eenvoudige prijzen, want welke je ook kiest, de prijs is 2000 euro, dat is trouwens al van bij het begin geweten.

De schrik om aan te kopen zit er echter in, want 2000 euro voor een koi is een fiks bedrag. Volledig mee akkoord, maar de prijs is helemaal verantwoord. De aankoop van deze showa was een serieuze investering, en om deze terug te verdienen, had ik een onderbouwde opzet nodig.

Misschien heb ik mij vergist, en is het risico om dit soort koi aan te kopen niet verantwoord. We zullen zien wie er gelijk heeft. Wat me wel opvalt, is dat er wel bijzonder veel interesse is, maar nog geen verkopen. Zou ik dan toch ongelijk hebben ? We zullen zien.

Wel moet ik ook nog één ding kwijt. Bij aankoop heb ik een voorstel tot aankoop gelanceerd. Een voorstel tot aankoop is niet eeuwigdurend. Als  men geen gebruik maakt van een voorstel, dan verloopt dat voorstel, net zoals een optie, die is ook beperkt in tijd.

DAAROM NU EEN VOLGEND VOORSTEL OM TWIJFELAARS OVER DE BRUG TE HELPEN

De 30 showa van Izumiya komen in oktober allemaal naar Arendonk. Potentiële kopers  hebben het recht om deze nog ± 6 weken in quarantaine te laten zodat ze zich op een verantwoorde en gezonde manier kunnen aanpassen. Het zou dan eind november zijn dat ze zouden moeten opgehaald worden. 

Voor de meesten is dat echter not done. Er zijn mensen die quarantaine faciliteiten hebben om de winter door te komen, maar de meesten hebben dat niet. Om van mij verwachten dat ik dat zomaar doe is ook veel gevraagd. Dat kan je doen met goedkope visjes, dat probleem is dan gelimiteerd, want die kan je voor een habbekrats kopen, maar met koi van deze waarde is dit een ander verhaal.

Daarom dit voorstel dat je gemoedsrust moet kunnen geven. Ik ben bereid om de overwintering te waarborgen voor deze showa tot 1 april 2021. Dit tegen een minimale vergoeding van 100 euro. Bovendien geef ik de mogelijkheid tot gespreide betaling als volgt: Je betaalt 1000 euro als voorschot op je aankoop, je betaald het saldo 1100 euro voor 15 oktober. Indien je de koi niet laat overwinteren, wat nog altijd mijn voorkeur geniet, vervalt de 100 euro natuurlijk. 

Hiermee vervalt ieder voorgaand aanbod. Ik heb de prijzen van 2000 euro opnieuw geactiveerd, maar die zullen verdwijnen zolang dit aanbod geld. Dit aanbod is geldig tot 15 augustus, daarna zullen de prijzen verdwijnen. 

Ik weet en besef heel goed dat 2000 euro een flinke prijs is, tegen wie zeg je het trouwens, want dat is ook voor  ons veel geld. Ik denk echter dat iedere cent verantwoord is bij deze unieke mogelijkheid.

Denk er ook bij dat er mogelijk sublieme exemplaren tussen zitten die wel eens het dubbele of driedubbele kunnen waard zijn, en mogelijk ook op een Narita event kunnen aangeboden worden tegen prijzen die Aziaten zonder problemen betalen voor deze showa.

Ik heb trouwens al showa uit deze collectie verkocht aan Aziatische landen, en die zijn blij dat ze zo goedkoop verkocht worden. Blijkbaar kijken zij toch anders tegen koi dan wij. Ondanks het feit dat ik verwacht had dat deze showa 45-50 cm zouden zijn na hun azukari periode, denk ik nu dat ze niet alleen kwalitatief bijzonder goed zijn, maar dat ze wel eens 55-60 cm kunnen halen.

De meester heeft laten zien wat hij kan, en dat verdient onze grootste waardering.
Hij is inderdaad No 1 in de wereld. 

Ik wil nog wel even melden dat er nog een aantal van de showa over zijn uit de 102 showa die in april zijn binnengekomen. Ik weet, het is door de corona perikelen geen plezierige verkoop, maar dat is nu voor iedereen hetzelfde, en we moeten erdoor.

Deze showa zijn momenteel als volgt geprijsd: 480 - 600 - 895 euro, afhankelijk van onze doorgevoerde selectie. Ze zijn om en bij de 35 cm, niet te vergelijken met het Narita spul, maar het is zeker niet ondankbaar. 

Ik kreeg trouwens gisteren toevallig nog een filmpje binnen van één van deze showa, namelijk showa 2003064, die 30 mei opgehaald werd. Het ding was 23 cm bij aankoop, en de koper was trots te melden dat deze nu 37 cm was geworden. Dus ontwikkeling thuis is nog altijd beter dan bij mij. De eigenaar omschreef het als "een leuke jonge dame" en dat verwoord het plezier dat hij heeft in deze hebbedingetjes.

 

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

rob

Mooie vissen luc ze doen het goed zo te zien .
En hoe doen de showa in de kas het ?

interkoi

De showa in de kas weet ik nog niet. Ik wacht nog even tot ben tijd heeft om mee te gaan, want alleen is dat niet om te doen


KONDHO

Was er toch eentje snel, slim genoeg om Ben's favoriet eruit te halen. Is dit nu showa of goshiki-showa, of "tijdelijk"
 (5 kleuren?) en dan pek zwart, wie zal het zeggen maar gaat mijn petje te boven. Laat ik aan de puntjeszuigers, Slecht voor het dataverbruik dat is zeker. 31_30_32_5_25 .... of doe maar bowl nr. twee.
Denk dat mijn favorietje toch in Arendonk zwemt nr.5? in de 5, ... proficiat aan de eigenaar. Maar om er nu 1 te mogen uitkiezen, en ik verleden jaar in paniek dat er bijna geen showa meer gekweekt werd. Doitsu zie je zeker minder graag, tja als het niet verkoopt. Nu dadde, ale tja man...

interkoi

Ik lees je reacties altijd met veel plezier Kondho. Daarom een persoonlijk bedankwoord  !

KONDHO

@interkoi Tis niets, graag gedaan en hopelijk mogen er nog veel volgen. Tuurlijk altijd aangenaam om lezen een dankwoordje,  maar daar doen we het niet voor, laat staan voor een gunst of om op een goed blaadje te staan. Maar laat het een vorm van respect zijn voor het succes van Team Interkoi.


Wim DW

hoever zit je nu met je eiwitafschuimer ?? voldoende info uit

KONDHO

@Wim DW Tot op heden nog geen aankoop gemaakt, denk conclusie zeker meerwaarde, maar prijs/ kwaliteit moeilijke keuze, meeste bouwen gebruik toch af eenmaal productie schuim afneemt. Zelfde verhaal met uv of c of bio, ozon gaat mij wat ver maar zijn er ook hier uitgesproken pro/contra? Thx.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht