Diamonds are forever

Diamonds are forever

Vooraleer we echter naar diamenten gaan kijken, was het de beurt aan het een shiro utsuri van Momotaro die opgehaald werd door Heino.

Je zult zeggen raar om in de winter een koi op te komen halen, maar in principe is er geen enkel probleem indien de omstandigheden afgestemd zijn op elkaar. Na bijna 2 maanden quarantaine zijn de koi ontslakt, zoals ik altijd zeg. De kwaaltjes zijn verdwenen als alles goed gegaan is.

Bovenden gebied de eerlijkheid mij om te zeggen dat ik blij ben om van een bepaalde verantwoordelijkheid gespaard te blijven. Hoe minder koi er in mijn vijvers verblijven des te gelukkiger ik ben, kan je me het kwalijk nemen.

Er was veel interesse voor deze shiro utsuri die ik aankocht op de opensales van de veiling in oktober jongstleden. Ik had deze toen ook per opbod aangeboden, en de shiro bracht de meeste mensen in beweging.

In Europa zijn wij geen bieders, dat is mij ondertussen wel duidelijk geworden. Wij worden niet geactiveerd als we iets graag hebben. Dit in tegenstelling tot de Aziaten die zich willen overtroeven door eerzucht en tot achterlijke bedragen hun doel willen bereiken. Ik denk dat onze nuchterheid het hier dikwijls haalt van de eerzucht.

De mooiste uitspraak kwam van Heino die me vertelde dat de koi mooier was dan hij gedacht had, en daar ben ik bijzonder blij mee, want het is een bevestiging van datgene wat ik voor ogen hou, namelijk de ganse infrastructuur laten domineren door koi die ik zelf graag zie, en blijkbaar een heleboel mensen met mij.

Ik tevreden, Heino tevreden, zodoende iedereen tevreden, en dan is het nu tijd voor mijn diamantjes. Vanaf het ogenblik dat ze zijn binnengekomen heb ik ze samen gezet met de tosai showa van Momotaro in vijver 2, en deze op continue temperatuur buiten gehouden van 16°. Deze had ik nog geen enkele keer gebowld vanaf ze binnengekomen waren, want het was niet nodig...

Ik moet zeggen dat ik bijzonder tevreden ben over de amateuristische oplossing die ik via een snel opgebouwde overkapping en verwarming heb geïmproviseerd. Ze gedragen zich bijzonder goed, en het is telkens een plezier om ze eten te geven. Ze krijgen op dit ogenblik nog 3x per dag eten, en ik kan je verzekeren dat ze bijzonder gulzig zijn.

Als het goed is krijg ik deze week of volgende week een volledig nieuwe overkapping, dat is me beloofd, maar tot hiertoe heb ik nog geen info binnengekregen over een mogelijke plaatsing van de nieuwe overkapping.

Ik kreeg gelukkig bezoek van mensen uit de stal van Koiquestion die eens kwamen kijken naar hun showa, en zij waren bereid om me een handje te helpen bij het bekijken van de bewoners van deze vijver.

Vermits we ze allemaal uit de vijver moesten halen, zodat we ze allemaal konden keuren, besloten we ook om een selectie te maken van de ginrin benigoi die we zelf het beste en het interessantste vonden, met tenslotte een winnaar van onze selectie.

Het is wel een filmpje geworden van om en bij de 10 minuten, dus wie zich wil verlekkeren op ruwe diamantjes heeft nu de gelegenheid. Ik kan er nog iedere dag met plezier naar kijken.

Samen met de showa vormen ze een aangename vijver, en je kan eigenlijk zien dat de showa al redelijk zijn gegroeid. Na meting van een paar showa was een gemiddelde grootte van 17-20 cm redelijkerwijs betrouwbaar, met enkele kleinere, maar zeker niet lelijkere exemplaren.

Wat betreft de ginrin benigoi, heb ik de in mijn ogen grootste en kleinste gemeten, en ik kwam in tot een minimumlengte van 23 cm tot 28 cm voor de grotere. Een gemiddelde van 25-26 cm is het aangewezen gemiddelde.

Na deze toch wel intensieve keuring heb ik nog eventjes tijd gemaakt om een live uitzending te geven die blijkbaar door meer mensen gesmaakt worden. Een mooie gelegenheid om mensen die hun koi hier nog hebben zitten even te plezieren, want al snel waren er een 30-tal volgers.

Misschien een mooi initiatief om het wekelijks op een vooraf bepaald uur nog eens over te doen, en zo iedereen de mogelijkheid te geven om mee te genieten.

Nog even melden dat ik zaterdag wel open ben van 11.00 tot 16.00 uur. Ik weet niet of er iemand zal komen, maar als je komt, geef het me even door. Zondag ben ik uiteraard niet open, want dan is het tijd voor mijn jaarlijkse kalkoen.

Vergeet ook het aanbod van het 10-jarig bestaan niet !

Meer afbeeldingen

Diamonds are forever: afbeelding 1
Diamonds are forever: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137