Een goede overkapping is goud waard

Een goede overkapping is goud waard

Ondanks de toch redelijk koude dagen en nachten, blijft de temperatuur onder de kappen 12°, een onverwacht genoegen.

Ik geloofde eigenlijk mij ogen niet toen ik voor alle zekerheid de temperatuur ging meten in de vijver die niet verwarmd werd, vijver 4.

De koi zwommen nog redelijk rond, en de temperatuur bedroeg effectief nog 12.1°, tenzij mijn meettoestel niet goed is. Na controle echter van een vijver die gecontroleerd op 16° staat, klopte deze toch en was ik blij met het resultaat.

Ondertussen doen de koi die zijn binnengekomen het bijzonder goed. Het lange quarantaine gevoel is over, en de koi zwemmen naar behoren rond. Het is altijd even afwachten wat de consequenties zijn na een overzeese reis, maar blijkbaar is nu alles in orde….gelukkig.

Wel heb ik enkele schermutselingen moeten oplossen, want kleine ongeregeldheden of beschadigingen zijn onderdeel van het gebeuren.

De man van Hoshikin moest even verzorgd worden na een kleine ontsteking. Ondertussen zwemt deze rond alsof er niets gebeurd is.

Eén van de showa was, geloof het of niet, over de dozen aan de zijkant, uit de vijver gesprongen. Zo lag hij s’morgens op het kunstgras, en de moed zonk mij in de schoenen. Mijn eerste gedachte was…die leeft niet meer….totdat ik een kieuw plots op en neer zag gaan.

Ik heb de showa onmiddellijk in een bad met veel zuurstof gelegd en de eerste zorgen toegediend. Flink beschadigd langs de zijlijn en op verschillende plaatsen gehavend, het zal je gebeuren....na een uur begon er terug leven te komen in de showa.

Een goede verzorging dient zich aan, en ondertussen is ze één van de meest levendige koi die er momenteel rondzwemt. Ik heb het sterke vermoeden dat deze 100% terug in orde komt, maar hoelang het herstel zal duren weet ik niet. In ieder geval is het momenteel voor 80% terug in orde.

Nog een laatste interventie is nodig voor deze kohaku van Momotaro. Dit is het resultaat van de opendeurdagen die voor de meeste koi geen plezierdagje is. Na deze verzorging is het schubje ondertussen volledig genezen en kan je het al bijna niet meer zien.

Tenslotte nog een kleine schoonheids ingreep bij de maruten sanke van Sakai. Na overleg en op verzoek, werd de "tache de beauté" of schoonheidsvlekje weggehaald. Een ding van niets zoals je kan zien.

Zo zie je maar dat er meer komt kijken bij het houden van dit soort koi, en dat ze op tijd en stond hun verzorging nodig hebben. Kritisch kijken en op tijd ingrijpen zijn essentiële onderdelen van het verzorgen van koi.

Een laatste filmpje is van deze bijzonder stevige dame, een dochter van T-Ryu, een sanke waar ikzelf bijzonder veel van verwacht. Ze is nog niet veel in beeld geweest, en het is de eerste maal dat ik ze gebowld heb na haar komst.

Het is een sanke waar nog enkele jaren geduld voor nodig zijn, maar ik weet waar ze naartoe gaat, en daar waar ze naartoe gaat is een vijver waar de koi het qua groei en ontwikkeling zeer goed doen. Alle ingrediënten zijn hier aanwezig om een serieuze jumbo van te maken met winnaarskwaliteiten. Laat ons deze in ons achterhoofd houden.

Sinds haar komst 1 december is ze ook nog eens 2 cm gegroeid en tikt ze 58 cm aan. Ze is van augustus vorig jaar, dus ook een laat geborene zoals ik er nu verschillende heb zitten, en met deze maatvoering en toekomstbeeld, voorspel ik dit prachtbeest een gouden toekomst.

Vandaag ga ik alle kleintjes even controleren. Ik krijg hoogvereerd bezoek vandaag, en dat is een goede gelegenheid om ze allen even te bowlen. Dit zal de eerste keer zijn na hun komst, en ik heb er geen enkele keer iets verkeerd aan gezien.

Ze zwemmen euforisch rond, en doen precies of ze nooit anders gedaan hebben dan rondgezwommen in Arendonk. Laat ons hopen dat het ook zo is. Morgen krijg je sowieso een verslag van dit spektakel.

Meer afbeeldingen

Een goede overkapping is goud waard: afbeelding 1
Een goede overkapping is goud waard: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240