Dotterke

Dotterke

Het was me het dagje wel.

Eerst en vooral was er de zending naar Sicilië die in orde moest gebracht worden. Als je de nodige stappen kent en weet is het geen probleem, en éénmaal je de documentenrommel door bent en voldoet aan de vereiste papieren voor transport, dan is het ergste voorbij.

Het is een leerschool, en die draagt altijd bij aan het de algehele kennis. Volgende keer is het weer wat makkelijker om koi per vliegtuig in Europa te versturen. Ik heb in ieder geval alles gedaan wat in mijn macht was om de koi zo goed mogelijk in te pakken, en met nog wat extra raad van Adam van de Momotaro koi farm, heb ik het de sandan kohaku van Matsu en de kohaku van Taniguchi ingepakt voor transport. Op dit filmpje zien we ze nog een laatste maal vooraleer ze vertrekken.

Mark en Dennis kwamen na 2 jaar hun koi ophalen. Ditmaal was het een koitje van 18 cm dat we in december 2009 geselecteerd hadden uit de Bentley bloedlijn. Ze is nu sansai en uitgegroeid tot een koi van 65 cm juist. Zo ziet ze er nu uit. 2 jaar voor een koi zorgen is echter meer dan genoeg. Deze koi had de genen en de bouw, ze moeten nu maar zorgen dat ze doorgroeit naar de 80 cm.

Nu zul je je afvragen waarom de titel van dit nieuwsitem "Dotterke" is. Hier is een klein verhaal bij te vertellen. De laatste Japanreis, vorig jaar in november, was een memorabele reis. Iedereen herinnert zich vermoedelijk nog de tragische gebeurtenis met Frans,i.v.m. zijn hartaanval die een domper zette op deze reis. Frans werd toen enkele malen "gedottert", zo noemen ze de interventie in het ziekenhuis als ze bruggen moeten maken in de slagaders. Men schuift als het ware een spiraaltje in de ader om deze opnieuw open te maken en te verstevigen, in de volkstaal "dotteren" genoemd.

Op dezelfde dag had Frans besloten om deze sanke van Sakai SFF aan te kopen, en het vervolg kan je raden. De koi werd dan ook "Dotterke" genoemd. Een verhaal dat al bij al een goed einde kende, maar dat je beter niet mee kan maken. De naam "Dotterke" zal altijd verbonden worden aan deze gebeurtenis, en zeg nu zelf, met de dotter op zijn neus en het verhaal vooraf is het een naam om nooit meer te vergeten.

Dotterke werd aangekocht door Joachim van Kokugyo t'Viske op de veiling als tosai. Onmiddellijk werd ze gespot, en in het geheugen gegrift van Ben. Eenmaal in het geheugen van Ben gegrift, zal hij er moeilijk afstand van doen, en meermaals werd ik aangemaand om deze sanke van SFF aan te kopen.

Na enkele onderhandelingen met Joachim en Hans van t'Viske, lukte het me dan toch eindelijk, waarna ze doorverkocht werd aan Frans. Ondertussen is ze uitgegroeid tot nisai van 61 cm, en als je de kop en de beenderstructuur bekijkt, dan zie je dat er nog een mooie weg naar jumbo is af te leggen. Ze heeft in ieder geval de capaciteiten om het ver te schoppen.

Deze sanke hebben we gisterenavond nog in Diksmuide gaan ophalen, waar we enkele bekenden uit de koiwereld tegenkwamen. Het was 1.30 uur vooraleer we terug thuis waren. Ze weten daar natuurlijk niet dat ik s'morgens vroeg op moet om mijn dagelijkse krant te verzorgen...

Hier een filmpje van Dottertje in al haar glorie

Meer afbeeldingen

Dotterke: afbeelding 1
Dotterke: afbeelding 2
Dotterke: afbeelding 3
Dotterke: afbeelding 4
Dotterke: afbeelding 5
Dotterke: afbeelding 6
Dotterke: afbeelding 7
Dotterke: afbeelding 8
Dotterke: afbeelding 9
Dotterke: afbeelding 10
Dotterke: afbeelding 11
Dotterke: afbeelding 12
Dotterke: afbeelding 13
Dotterke: afbeelding 14

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137