Een klein tipje van de sluier

Een klein tipje van de sluier

Het is de laatste dagen/weken ontzettend druk geweest, en ik wordt overstelpt met vragen over de koi die onlangs zijn aangekocht.

In de loop van volgende week zal ik ze toevoegen aan mijn bestand, maar ondertussen zal ik toch een klein overzicht geven van de aankopen die ik gedaan heb. In eerste instantie een koi die mijn hart gestolen heeft, is deze goshiki van Kanno.

Dit is een goshiki met een loepzuiver beni. Het fraaie patroon ligt als gegoten op het lichaam. De koi bezit heel goed kiwa en shashi. De odome is erg fraai, en je zou denken met een kohaku van doen te hebben. Aan het beetje sumi dat op het hoofd doorschijnt kun je echter zien dat de ontwikkeling van een toppertje in wording begonnen is. Ze zijn niet makkelijk te vinden, dit soort koi, en we mogen ons gelukkig prijzen dat we een dergelijk exemplaar hebben weten te bemachtigen.

Nu heb ik deze goshiki aangekocht met de overeenkomst om deze nog 1 seizoen in de mudpond te laten, wat de ontwikkeling ten goede moet komen. Wij geloven dat dit een zeer goede aankoop voor de toekomst zal zijn. Ze is slechts 24 cm en door de kweker als female beoordeelt. Wij denken dat ze rond de 45 cm uit de mudpond zal komen. Iemand die van goshiki houdt, waaronder veel Japanners, en ik persoonlijk ook, zou hier een gouden zaak mee kunnen doen.

Bekijk het filmpje en als je interesse hebt, geef ons dan een seintje. De prijs van deze goshiki is 1450 euro, incl. het jaar mudpond. De codenummer van deze goshiki zal 1204004 zijn. Kanno staat trouwens in Japan bekend als één van de betere goshiki kwekers. Wij zijn trouwens zeer gecharmeerd van zijn sanke uit de Matsunosuke bloedlijn, met oyakoi uit Momotaro. Deze zullen nog volgen en zijn zeker de moeite waard om goed te bekijken.

Koi 1204005 is een Torazo die enige uitleg behoeft. Deze torazo kohaku is een koi die erg goed geschikt is voor de groei. De koi heeft een lang hoofd op een krachtig lang lichaam met een stevige staartaanzet. Wij voorspellen een koi die zeer groot kan worden, mits de nodige begeleiding.

Het patroon lijkt nu nog wat onregelmatig over te komen, maar als je goed kijkt en je laat dit patroon als het ware uitgroeien, dan zal dit steeds meer tot haar recht komen, en juist de perfecte uitstraling geven aan de koi. Het beni is van goede kwaliteit en het kiwa ziet er keurig uit. Het shashi is nu nog ietsjes ruimer maar van die aard dat het makkelijk in kan klaren in de toekomst. De vinnen zijn allen mooi zuiver en dat is een plusplunt. Wij volgen Torazo reeds langere tijd, en met goede resultaten. Goede vrouwelijke tosai zijn helaas prijzig, en ik zou uit willen leggen hoe moeilijk het is om dergelijke goede koi aan te kopen, maar helaas zal niemand dit ooit begrijpen, laat staan geloven. De prijs voor deze geweldige kohaku is 1950 euro.

Nog een stapje hoger, en op dit ogenblik nog betaalbaar, maar volgend jaar niet meer aan te kopen, is deze Mako kohaku, van wie anders dan grootmeester Momotaro. Ik ga weinig woorden verspillen aan deze 40 cm grote tosai kohaku. Dit moet je zelf maar beoordelen.

Ik heb haar aangekocht inclusief mudpond. De prijs bedraagt 2950 euro, incl. het jaar mudpond en vermoedelijk koop je een geweldige nisai, die naar de 60 cm kan mikken, met zeer veel toekomstpotentie. Mogelijk mag ik die dan nog een jaar in de mudpond laten zitten, en het is niet onmogelijk dat ze als sansai de 70 cm of erboven zal aantikken.

Tenslotte zet ik hier nog even een jumbo koi op de lijst, die uit de wintervijver is gekomen. Ik ken ze al enkele jaren, en hij blijft geweldig om te bekijken. Ik zeg inderdaag "HIJ", want het is een fantastische vent, die ik Domingo, heb genoemd, als eerbetoon aan Domino van Rini. Altijd dat gepalaber over vrouwen, laat het ons een over een man hebben van 84 cm.

Ik ga hem vermoedelijk meenemen naar de show in Appeltern, als hij nog niet verkocht is. Als hij wel verkocht is, ga ik proberen deze toch nog mee te nemen. Een lijf zoals enkel een jumbo een lijf kan hebben. Hij wordt 6 jaar en groeit ieder jaar nog enkele cm. Een schubbenpatroon dat zo groot en mooi is dat je er enkel met respect naar kan kijken. Iedereen zal zich een vraag stellen over het zwarte lijntje op zijn hoofd, maar maak je niet ongerust. Dat krijgt hij ieder jaar opnieuw, en gaat automatisch weg als het wat warmer wordt. Zo is ie nu eenmaal.

Uiteraard niet goedkoop een reus zoals deze, maar ik probeer de prijs vriendelijk te houden. Wie interesse heeft in deze bodybuilder moet me maar contacteren. Bekijk het filmpje hier.

Ik zal in de loop van de volgende week meer info vrijlaten over de sanke waar iedereen ongeduldig op te wachten. Geduld is echter een mooie zaak....

Meer afbeeldingen

Een klein tipje van de sluier: afbeelding 1
Een klein tipje van de sluier: afbeelding 2
Een klein tipje van de sluier: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240