Koivrienden op Schattenjacht, en waar een waardebon aan verbonden was voor diegene die het dichtst bij de juiste grootte van de tosai waren.

" /> Koivrienden op Schattenjacht, en waar een waardebon aan verbonden was voor diegene die het dichtst bij de juiste grootte van de tosai waren.

" />
Zaterdag - Koivriendendag

Zaterdag - Koivriendendag

Zaterdag zullen de koi gemeten worden die onderdeel waren van de topic Koivrienden op Schattenjacht, en waar een waardebon aan verbonden was voor diegene die het dichtst bij de juiste grootte van de tosai waren.

Wij zullen in ieder geval de tosai van de groeivijver tegen zaterdag even in een aparte bowl zetten, zodat je ze allemaal kan bekijken en vergelijken. Indien gewenst kunnen de mensen die een koi gekocht hebben deze ook onmiddellijk mee naar huis nemen. Diegenen die hun koi al mee willen nemen, wat voor mij wenselijk is, stuur me een mailtje, kwestie van de nodige dozen te kunnen klaarzetten.

Als Katia en Geert arriveren zullen de sanke en de kohaku van dienst, gemeten worden. Indien er een neutrale scheidsrechter bij is voor de meting, dan is er geen probleem, anders stellen we een neutrale scheidsrechter ter plaatse aan, die zich per toeval bij Interkoi bevind, om de meting te controleren.

Mensen die zich geroepen voelen om de tosai te zien, zijn altijd welkom. Er is niet echt goed weer voorspeld, en afhankelijk van de weersomstandigheid zaterdag, zal ik alles binnen of buiten laten doorgaan. Laat ons hopen dat het zonnetje ons toch iets goed gezind is.

Als supplementje ook nog het ophalen van de koi van Koiluka vermelden. Deze Taniguchi die via Michel van Interkoi Brakel werd aangekocht, is deze week ook naar zijn thuis gegaan. Ik was zelf niet aanwezig bij het leveren van de koi, maar gelukkig stuurde Martin (koiluka) mij achteraf een filmpje en wat foto's.

Ik was aardig verrast door de sfeervolle vijver van koiluka, die zeker door iedereen mag gezien worden. Hier zie je weer eens hoe de koihobby op een zeer plezierige manier kan beleefd worden.

Vijver bij koiluka - april 2012

1111042 - bij aankoop

1111042 - november 2011

Ik ben dan ook altijd blij als ik een update ontvang met een filmpje, want dat gebeurd soms nog niet genoeg. Laat andere mensen ook meegenieten van uw koi, uw vijver en uw koibelevenis. Bedankt Koiluka.

Als kers op de taart plaats ik een foto van een doitsu sanke die ik aangekocht heb, maar wel na zeer lang nadenken. Zelden heb ik een mooiere koi in al zijn glorie aangekocht. Dan praat ik niet over de lengte, maar omschrijf ik hem zoals Ben dit zeer eenvoudig heeft verwoord: Deze koi heeft geen uitleg nodig. Als dit juweel  eenmaal je netvlies bewerkt heeft, kun je haar nooit meer vergeten.

Kort en krachtig, maar dit zegt het helemaal. Wie eigenaar wordt van deze geslepen diamant, zal de rest van zijn leven naar absolute schoonheid kijken: Aoki Doitsu Sanke. Er schiet me niet dadelijk een naam te binnen, maar wie eventueel een mooie naam kan bedenken voor deze koi is altijd vrij om deze even door te spelen via de reacties. Makiko zou mooi zijn....

Morgen zal ik nog een groot aantal andere tosai laten zien, die de moeite waard zijn om te bekijken.

Meer afbeeldingen

Zaterdag - Koivriendendag: afbeelding 1
Zaterdag - Koivriendendag: afbeelding 2
Zaterdag - Koivriendendag: afbeelding 3
Zaterdag - Koivriendendag: afbeelding 4
Zaterdag - Koivriendendag: afbeelding 5
Zaterdag - Koivriendendag: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137