Drukke weken

Drukke weken

Gisteren heb ik alweer een update gemaakt van de koi zodat alles natuurgetrouw wordt weergegeven. Ik zal zoals gisteren deze koi weer even onder de knop nieuwe koiaanwinsten zetten zodat je een getrouwe weergave krijgt.

Ik sta trouwens versteld van het aantal koi dat ik nog in mijn vijvers heb zwemmen. Er is een fenomenaal aanbod van meer dan goede koi momenteel. Misschien heb ik me overkocht, maar het is in ieder geval mooi om te zien.

Hoe kan je dit beter laten zien dan door een filmpje te maken van de betreffende vijvers. Alles zit nu bijna op zijn plaats en zo gaan we het ook houden. Neem een kijkje in vijver 1 en in vijver 4, daar zitten nu de jumbo koi. De meeste zijn tussen de 60 en 94 cm.

Neem een kijkje in vijver 1
Neem een kijkje in vijver 4

Ondertussen ben ik begonnen met het uitproberen van een nieuw product dat hoopgevend is. Ik ben er al 3 weken mee bezig en tot hiertoe met positief resultaat. Wat is de bedoeling ? De bedoeling is om het lente offensief te vrijwaren van parasieten.

Als de temperatuur omhoog gaat en de koi uit hun winterslaap komen zijn ze verzwakt en hebben de parasieten vrij spel. Dit product zou de periode parasietvrij kunnen overbruggen. Mijn vijvers zijn 12°, dus de echte parasieten aanval is nog niet ingezet, maar ik ben al 3 weken aan het proberen om toe te passen en na mijn eerste controle gisteren heb ik in geen enkele vijver een vervelende parasiet gevonden.

Geen wormpjes, geen ankerwormpjes, geen trichodina, geen costia, alles in orde. Het zou een machtig product kunnen zijn om de lente te overbruggen, maar de testfase is nog volop bezig. Ik kan momenteel nog niets over het product vertellen, maar er is bijzonder weinig van nodig en voorlopig voldoet het aan de verwachtingen. 1.33  ml per kuub dien ik nu toe de laatste 3 weken en ik zal dit voorlopig even blijven doen met een wekelijkse of 2-wekelijkse controle.

Als het goed is gaat vandaag ook de Interkoi veiling van start. Ik hoop dat het geen verloren veldslag wordt, want daar ben ik wat beducht voor. Het aanbod is interessant te noemen en ik hoop dat in de loop van de volgende dagen, er nog zal geboden worden, en dat het niet met een sisser zal aflopen.

Alle aangeboden koi kan je trouwens zien rondzwemmen in de filmpjes die ik heb gemaakt. Morgen is er tot hiertoe toch een redelijke interesse om de showa van Dainichi te bekijken en hopelijk aan te kopen. We blijven ons best doen om de spirit er in te houden.

Als laatste nog een vervelend nieuwsje. Niet 1, maar 2 zendingen vanuit Japan heb ik op dezelfde dag, en ik moet in principe 2x naar Schiphol om koi op te halen. Een deel van het Noorden komt rond 16.30 uur in Schiphol aan, de grote lading uit het Zuiden komt pas s'avonds aan rond 22.00 uur. 

Met andere woorden, ik moet niet alleen 2x naar Schiphol die dag, maar dan wordt het nog eens nachtwerk om de koi die om 22.00 uur aankomen naar Arendonk te loodsen, zodat die rond 24.30 uur hopelijk aankomen, en dan moet ik nog een 50-tal boxen uitladen en verzorgen. Het zal dus tot een uur of 3-4 nachtwerk worden. Plezierig is wat anders.

Normaal heeft Johnny zich aangeboden om te helpen, waarvoor ik hem dankbaar ben en meerdere mensen hebben zich aangeboden om te helpen, wat ik waardeer, maar ik begrijp dat het nachtwerk velen zal weerhouden om te komen helpen.

In ieder geval, wie er bij wil zijn, voor mij niet gelaten, maar weet waar je aan begint. Normaal verwacht ik de koi rond 24.30 uur maar het kan ook later. Dus liefhebbers weten wat hun te doen staat. Beste mensen, doe je best op de veilingsite en als je je nog niet ingeschreven hebt....doe het dan nu !

Bekijk ondertussen ook de machtige updates.

 

5
10
22
6
3
4
5
0

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

JR

Is dat preventief gebruik niet schadelijk voor de koi.


Ron

Waarom die traantjes in je ogen ? Het zijn toch prachtige filmpje van prachtige koi,s !!!!!


Koi v/d week

2111007

kohaku 2111007
Verkocht
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml