Een nieuw speeltje

Een nieuw speeltje

Daisuke heeft besloten om wat Tamasaba aan te  kopen en er mee te kweken. Vermoedelijk voor de fun of misschien wel voor zijn kinderen. Het zijn leuke visjes daar  niet van, en wie weet zullen we in de toekomst wel overspoelt worden met dit soort visjes.

Ik heb er vroeger al eens over nagedacht om Tamasaba te kopen, ook voor de fun, maar het is tot hiertoe nog niet gebeurd. Wat niet is kan misschien nog wel komen. Maar wat zijn Tamasaba ? 

Even in Wikipedia rondneuzen en dan kom je tot de volgende uitleg: De Tamasaba of Sabao is een ongebruikelijke Japanse goudvisvariëteit met een lichaamsvorm die lijkt op een Ryukin of een Pauwstaart, maar met een lange, vloeiende, enkele staart die lijkt op die van een makreel, vandaar de andere naam, Makreelstaart.

Deze aantrekkelijke en sterke goudvissoort is een zeer geschikte vijvervis en aquariumvis. Gewoonlijk wordt witte en rode tamasaba zelden gezien met andere kleuren. Het is zeer goed bestand tegen de kou. De Tamasaba is afkomstig uit de prefectuur Yamagata in het noorden van Japan, vandaar dat hij ook wel bekend staat als Yamagata Kingyo of Yamagata Goldfish.

Dit is in ieder geval het filmpje dat ik kreeg toegestuurt. Daisuke kocht ouderdieren van Marushin die zich wat gespecialiseerd heeft in deze soort. Dit filmpje heb ik ook nog gevonden op zijn website. Of we straks zullen overspoelt worden door Tamasaba is nog maar de vraag, alhoewel dat ik er voor vrees !

Ondertussen is het filmen verder gegaan in Arendonk, want ik stel er prijs op dat alles getoond wordt zoals het is. Toen ik donderdag de filmpjes aan het maken was en de koi overgezet naar hun vaste verblijfplaats bleven er alleen nog de verkochte koi over, en als ik dan toch bezig was, vond ik het interessant om de verkochte koi ook even in the picture te zetten. Leuk voor de klanten dacht ik zo. Ik vond het leuk om de koi bijeen te zetten die per land zouden vertrekken, en dan kom je tot de volgende samengestelde filmpjes.

De brigade die naar Italië zal vertrekken

De brigade die naar Zweden zal vertrekken

De brigade die naar Frankrijk zal vertrekken

De brigade die naar England zal vertrekken

De brigade die naar Nederland zal vertrekken

De brigade die in België zal blijven

Dit zijn de koi die zich in vijver 5 bevonden, er zijn natuurlijk nog een hele reeks andere koi die zich in andere vijvers bevinden, maar die heb ik laten doen, die komen later nog wel eens aan de beurt. Vijver 5 is ondertussen klaargemaakt om de koi op 6 april te ontvangen.

gc AJYKSOndertussen krijg ik ook het bericht binnen dat een Momotaro kohaku de Grand Champion is geworden op de All Japan Young Koi Show. Dit bewijst maar weer eens dat Momotaro een geweldige reeks kohaku kweekt momenteel. 

Eigenaar: Vicha Poolvaraluk (Thailand)
Dealer: Koikichi Fish Farm (Thailand)
Breeder: Momotoaro Koi Farm

Volgende week komt er trouwens weer een online veiling van Momotaro met overwegend kohaku in de aanbieding. Mensen die interesse hebben kunnen altijd een kijkje nemen op de website en wie een bod wil doen kan me altijd contacteren.

Ondertussen weinig succes op de veilingwebsite. Ik had er al voor gevreesd, maar laten we de moed niet opgeven. De veiling eindigt pas maandag avond dus er is nog hoop !

Ondertussen krijg ik ook nog het bericht binnen dat ik de 1ste prijs heb gewonnen met de prachtige goshiki van Taniguchi in de 58 Bu klasse. Bekijk hier het filmpje dat ik aankreeg

 

7
4
24
12
12
9
5
0

Meer afbeeldingen

Een nieuw speeltje: afbeelding 1
Een nieuw speeltje: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Kathy Braeckman

Schrijf mijn naam maar al op voor als je in de toekomst Tamasaba importeert, ze zijn prachtig 🥰


Johan

Gefeliciteerd met het behalen van deze mooie prijs met de goshiki van Taniguchi👏🏻👏🏻


Marc roelvink

Mooie prijs luc proficiat met de goshiki👍


Arne Fuit

Gefeliciteerd met het behalen van de eerste prijs 👍👍


Jack

Gefeliciteerd Luc , mooie prijs op het wereldtoneel van de Koi.
Goed bezig !
Idd , aankomende auction Momotaro , zeer fraaie Kohaku. Zal wel weer een bizarre prijzenslag worden.


wiechert

Luc gefeliciteerd met het behalen van de eerste prijs op zo  grote show . het is een geweldige goshiki met een pracht patroon.🙏🙏


Koi v/d week

2111007

kohaku 2111007
Verkocht
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml