Improviseren is de boodschap

Improviseren is de boodschap

Na regen komt zonneschijn, en dat is waar, maar helaas kwam er telkens weer regen na zonneschijn, dus het werd een zooitje om proberen buiten de showa van Dainichi te presenteren, en werden de honneurs binnen gehouden.

Het bracht gelukkig geen breuk in de stemming, want die was opperbest, met een mooie opkomst van geïnteresseerden. Uiteraard had ik er nog meer verwacht, maar is het niet altijd zo dat je verwachtingen hoger liggen ? In ieder geval een fijne opkomst met een goed eind resultaat.

Ik heb alle filmpjes aan elkaar gekoppeld van de koi zodat de filmliefhebbers het hele regiment kan bewonderen als ze er zin in hebben. Het filmpje zal ongeveer 16 tot 17 minuten duren met filmpjes van ongeveer 30 seconden per koi.

Nu kan je denken dat ik weer wat aan het zeveren ben, maar geloof me, ik heb geen enkele slechte showa gezien. De meesten waren beter dan ik verwacht had, en ik ben blij om ze allemaal eens afzonderlijk gezien te hebben. Ik heb er zelfs enkele gezien die bijzonder goed waren. Voor mij zeker en vast bijzonder interessante tosai om verder te zien ontwikkelen, toch zeker nu het aanbod van goede showa toch iets minder is geworden.

Ik had vooraf ook al een filmpje laten maken door onze professionele filmer van de showa van Dainichi die al verkocht waren. Dus één filmpje van de bowl met de verkochte Dainichi showa en één kohaku.  Het andere filmpje zie je hieronder.

Bekijk hier het filmpje van de Dainichi Showa

Daarnaast kwamen er ook redelijk wat mensen kijken naar de koi die in de veiling werden aangeboden. Een verstandige keuze, want het is altijd een pluspunt als je de koi live even bekijkt. Ik had het redelijk druk en moest van hier naar daar springen, maar ik heb wel geprobeerd om toch een aantal filmpjes te maken.

Allereerst was er de geweldige kohaku van Matsue - 70 cm die de aandacht trok. Niet op bieden aub waren de woorden van diegene die deze wou aankopen. Ik begrijp het, maar ik begrijp ook dat ik natuurlijk zoveel mogelijk geld wil incasseren om de verkoop te realiseren ! 

Etienne en Simonne waren gecharmeerd van de ginrin kohaku van Momotaro, maar hadden ook een boontje voor de 2 kohaku in het aanbod van de veiling, en die wilden ze graag ook even zien. Dat kan, en ik heb dan tussen de regenbuien dan toch maar vlug een filmpje gemaakt. De ginrin staat nu even in optie, maar ze willen even de kans afwachten voor de 2 kohaku in de veiling. En gelijk hebben ze, want als er niemand zou bieden op de veilingsite, dan kopen ze 2 mooie kohaku voor de prijs van één ginrin. Wat is wijsheid ? 

Mag ik de karashigoi van Maruhiro eens zien aub ? Dat was het verzoek van Rudy. Een koi om zeker en vast te bewonderen, meer kan ik er niet over zeggen, want als je het kopje bekijkt en de bijhorende body, dan weet je genoeg. Dit zijn geen labbekakken die aangekocht werden, dit zijn toppers die tot 1 meter kunnen uitgroeien mits goede begeleiding.

Er waren ook al enkele koi die meegenomen werden naar huis. Niet iedereen is bang om zijn koi nu al over te zetten. Er wordt ook veel te flauw over gedaan, en maar wachten totdat het 15* is....zever in pakskes, en in mijn ogen zelfs niet verstandig, maar wie ben ik.

Mijn filosofie is dat 12°- 13° ideaal is om koi over te zetten. Dan zijn de parasieten nog niet echt in beweging en als er dan toch een opkomst is van parasieten dan worden de koi mee behandeld. Koi  hebben absoluut geen problemen met de huidige temperatuur, je moet ze niet als pannekoeken behandelen.

Ik begrijp wel als de koi opgevangen worden in kleine blauwe bakjes op een minimum aan voer, dat de kans op problemen veel groter is, maar dat is bij mij  gegarandeerd niet het geval. Maar iedereen moet voor zichzelf de keuze maken ! Ik wil hier geen oordeel in geven. Als er iets gebeurd, wat altijd kan, dan heb ik het natuurlijk weer gedaan ! De koi gaan gezond en sterk hier buiten, de rest moet je zelf maar beoordelen. 

Een kohaku van Momotaro viel in de gading van Wim en werd ook verzilvert. Er zijn nog genoeg tosai momenteel die aangeboden worden, dus er is keuze genoeg voor tosai dit jaar !

Welke koi vertrokken al naar huis ? De golden corn van Taniguchi was één van de gelukkigen. Ik wil aan golden corn voorlopig geen woorden vuilmaken, want ik heb ondertussen artikels gelezen over golden corn, die me de haren te berge doen rijzen. Maar daar kom ik bij een andere gelegenheid op terug. Ik begrijp trouwens niet dat een magazine deze onzin zo maar mag verkondigen....shame on you !

De volgende 2 showa van Dainichi gingen met de Rudy meer naar huis. Ik weet dat ze goed terechtkomen en Rudy stuurt me altijd een filmpje van zijn bewoners die in principe allemaal via mij werden aangekocht. Ik ben altijd apetrots als ik deze vijver zie, en Rudy vond het tijd om klein spul bij te zetten om de groei ervan te kunnen meemaken. Ik weet zeker dat ik deze binnen enkele jaren weer zal kunnen updaten, en hopelijk met goed resultaat.

Wie zich trouwens geroepen voelt om een poging te wagen op de veiling van Momotaro mag me altijd contacteren. De voorwaarden zal ik je graag doorgeven. Neem hier een kijkje in het aanbod.Ik kan je garanderen dat de kohaku van een geweldige kwaliteit zijn. 

Het bieden op mijn veilingwebsite valt me dik tegen. Voor mij onbegrijpelijk want goede vissen onder de prijs aangeboden en toch geen succes. Misschien ben ik te snel  ontgoocheld en zal er toch nog op geboden worden, maar de ontgoocheling is groot. Ik zal de volgende keer vanaf 1 euro laten bieden, dan zal er wel meer volk op afkomen zeker ! Niet getreurd, je zal de kans niet meer krijgen om deze koi aan deze prijzen aan te kopen. Wil je toch nog een kans wagen ? Klik dan hieronder op de link, registreer je...wacht op goedkeuring en doe je best !

AUCTION.INTERKOI.EU

 

Meer afbeeldingen

Improviseren is de boodschap: afbeelding 1
Improviseren is de boodschap: afbeelding 2
Improviseren is de boodschap: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Peter VDB

555

Polleke

555


Eric

555

Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml