Het regent nieuwsgierigen

Het regent nieuwsgierigen

En dat was letterlijk het geval, want de regen was gisteren ongenadig en als er iets vervelend is tijdens het bezoek van mensen, dan is het regen bij de buitenvijvers, want dan kan je bijna niets zien. De druppels verpesten het zicht op de koi.

De oplossing was om de bowls met water te vullen, deze binnen te zetten en de koi even te verplaatsen zodat de mensen de koi binnen konden bekijken. Het was trouwens een mooi schouwspel, en de koi namen het me niet kwalijk denk ik.

Het is trouwens verstandig om de koi in levende lijve te zien, want ik kan zoveel filmen als ik wil, in het echt is het natuurlijk veel realistischer. Ik had een grote bowl en een kleine bowl klaargemaakt met koi die op de veilingwebsite stonden, zodat de mensen een vergelijk konden maken.

Ze hadden eerst wat koi aangeduid die ze wilden zien, en die heb ik dan aangevuld met enkele andere koi zodat je een mooi overzicht had van het aanbod. Uiteraard heb ik daarvan filmpjes gemaakt die ik je niet wil onthouden.

De bowl met grotere koi
De bowl met kleinere koi

Er was een hele discussie gaande over de veiling en de opmerking dat er nog niet veel geboden werd. Natuurlijk heb ik dat zelf niet in de hand, en ik zou natuurlijk willen dat er tegen elkaar opgeboden wordt  om de prijs zo hoog mogelijk te laten eindigen, maar daar kan ik weinig tegen doen.

Bovendien werd geopperd dat er zolang mogelijk wordt gewacht met bieden totdat de tijd verstrijkt. Misschien wel, misschien niet, ik zal het moeten afwachten. Op dit ogenblik is er op 8 koi geboden, en dat stemt me redeliijk tevreden.

Ik kan niet verwachten dat het een strijd wordt zoals in Japan, en hopelijk zal er straks wat meer vuur in het bieden komen, afwachten is dus de boodschap.

Laten we echter niet vergeten dat er stilaan ook koi al worden opgehaald. Gisteren was  het de beurt aan de bekko van Tamaura en een showa van Dainichi die naar hun nieuwe verblijfplaats werden gebracht. Peter was gelukkig, want hij wil zijn koi altijd zo snel mogelijk thuis en niet bij mij ! En gelijk heeft ie....

Achteraf werd me een filmpje toegestuurd met de bevestiging dat alles goed verlopen was. Hoe dikwijls ik echter vraag om de filmpjes horizontaal te leveren je wil het niet weten, maar de mensen luisteren helaas niet. Ze worden altijd verticaal aangeleverd, en ik vind dat verschrikkelijk om naar te kijken in YouTube, het kanaal om de filmpjes te laten zien ! Maar kom,  niet getreurd, ik ben al blij als er bevesitiging wordt gestuurd dat alles vlot verlopen is. 

Nog een weetje. Als een veiling actief is zal je dit voortaan kunnen zien aan de bovenkant van de website op PC. Er zal voortaan een vermelding gemaakt worden met "veiling actief" en een link naar de veilngwebsite. Als er geen veiling is, zal dit automatisch verdwijnen. Nu nog hopen dat deze avond de biedingen toch zullen oplopen.

Ondertussen kreeg ik van Daisuke ook nog een filmpje aan van de pracht kohaku van Michael, mijn Duitse collega die een 3de prijs haalde op de All Japan Young koi show. Deze zat in een moeilijke reeks natuurlijk, want die moest het opnemen tegen de groten die streden voor de GC titel. Proficiat Michael !

 

15
13
35
24
14
13
19
1

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Peter De Clercq

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml