Een bewogen dag

Een bewogen dag

Er is bijzonder veel gebeurd vandaag, maar ik ga niet alles posten. Ik ga even mijn tijd nemen om alles netjes te organiseren, want er is heel wat gebeurd en ik kan niet alles tegelijkertijd verwerken.

Het eerste werk vandaag was een bezoek aan Sakai Co waar een aantal geweldige koi zitten die wij aangekocht hebben. Ze zijn al wel eens getoond, maar het is helemaal niet erg om ze nog eens te laten zien. Het is puur genieten hoor.

Kohaku 2210013 van Sakai Co - 70 cm 

Kohaku KO-CH22-11100 van Sakai Co - 73 cm

Kohaku KO-V22-0478 van Sakai Co - 77 cm

De laatste is een wereldtopper, geloof me. Ik weet wel zeker dat dit een serieuze kandidaat in de toekomst gaat zijn voor de grote prijzen. Nog een 10-tal cm erbij en ze kan voor het allerhoogste gaan,want ze heeft alles. 

Maar tijd is kostbaar en we moesten al snel verder. Tamaura was aan de beurt en ik heb prachtige koi gezien, maar die hou ik nog even terzijde. Even een sprongetje tot bij Oyama, want ik dacht dat ik nog een kogane oshiba daar had zitten, maar het was mis poes. Vermoedelijk was er iets fout gegaan bij de Chugoku veiling. Blijkbaar was iemand anders de winnaar. Zonde... maar ik heb wel mijn prachtige  kogane gezien

sakai cupDan was het tijd om naar de Sakai Cup te gaan. Die zou beginnen om 13.00 uur. Ik vond het niet beter dan van ieder vat een korte video te maken en deze aan mekaar te plakken zodat je een goed inzicht kreeg van de Sakai Cup. Wij hadden 2 showa in de Sakai Cup, en eentje ervan behaalde een ster, maar vertel me niet wat het wil zeggen. Ik veronderstel dat het wel verdiend zal zijn.

We konden helaas niet langer blijven want we moesten nog naar Hassei Takigawa. We hadden hem een voorstel gedaan waar hij niet nee tegen zei. Niet minder dan 10 sansai van meer dan goede kwaliteit zouden wij mogen uitkiezen voor een menselijk bedrag, zodat iedereen met een beperkte beurs een echte jumbo kan aankopen.

Het zijn koi die stuk voor stuk dik boven de 80 cm kunnen uitgroeien, en bovendien zijn het gezonde en sterke koi, Takigawa waardig, want niemand kweekt zo gezond als Takigawa, geloof me. Het is een kweker die heel bekend is in Japan, misschien iets minder in onze contreien, maar dat doet absoluut niets aan de kwalteit van de koi.

Ik kan er vandaag echter niet veel over zeggen, het ontbreekt me gewoon aan tijd. Morgen zal je er meer over lezen, want dan heb ik in de ochtend wat tijd over. Ik kan je verzekeren dat het een grandioos aanbod is van 65-70 cm koi, voor mensen die een betaalbare en bovendien een goede koi willen aankopen die niet alleen mooi, maar ook nog goed, en ik durf zelfs zeggen showwaardig zijn.

Ik zal nog een aantal foto's uploaden en dan zit mijn werk erop.

 

Meer afbeeldingen

Een bewogen dag: afbeelding 1
Een bewogen dag: afbeelding 2
Een bewogen dag: afbeelding 3
Een bewogen dag: afbeelding 4
Een bewogen dag: afbeelding 5
Een bewogen dag: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Matthijs

555


Jack

555

Matthijs

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA23-0505

showa SH-NA23-0505
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml